När jag gjorde levergodis till mina hundar så lade jag in levern hel som den var i ugnen.
Fick torka på ca 60-70 graders värme med en matsked vid ugnsluckan så att inte luckan var helt stängd. Tog ungefär hela natten innan den var klar.
Klar är den när den ger efter
lite (typ 1 cm.) när man trycker med pekfingret på den tjockaste delen.
Då får den gärna vara
nästan hård ute i kanterna.
Skär i små bitar med vass kniv. Bitarna ska vara sega eller gummiaktiga.
Om levern smular eller sprätter så har den varit i ugnen för länge alt för varmt. (Fast det tycker ju hundarna om ändå... -smulorna alltså!

)
Jag tror inte att jag kan komma på något annat hundgodis som har varit så eftertraktat som just lever. Man skulle nästan kunna säga att man kan lära en hund att sopa trappan, med hjälp av levergodis...
Glöm inte att lägga folie eller smörpapper i botten på ugnen för det droppar blod som bränns/torkas fast annars.