Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Matbröd
          evelina
          Inlägg 11-11-2010, 14:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Bakade det här brödet idag och måste säga att det var himmelskt gott och enkelt.
          Jag bakar mycket matbröd på vinter för det kliar i fingrarna när man inte kan odla.

          Dela gärna med er av era recept.

          matbröd


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 17)
          Rebecca
          Inlägg 11-11-2010, 15:03
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 785
          Medlem sedan:
          16-03-2010
          Medlem nr: 28 483



          Detta brödet tänkte jag baka imorgon, fast jag ska även ha i sesamfrön tänkte jag...

          http://www.recepten.se/recept/morotsbroed.html

          Återkommer med resultat!


          --------------------
           
          Citera
          Fny
          Inlägg 11-11-2010, 15:59
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 823
          Medlem sedan:
          11-05-2009
          Medlem nr: 23 163



          mmmmmm nu blir jag hungrig.... tongue.gif

          själv brukar jag göra som så att jag tar 1liter vätska (ibland vatten, ibland mjölk, ibland filmjölk, tillochmed öl har jag tagit!), två förpackningar torrjäst, en hel del salt, och sen en trevlig blandning av mjölsorter som jag råkar ha hemma. Vanligtvis vetemjöl i basen, men sen allt från dinkelmjöl till vetekli till rågsikt eller havregryn. Ofta med krossade linfrön, sesamfrön, nötter eller torkad frukt som extra ingrediens. Det enda jag måttar är vätskan, sen har jag i resten på känn. =) Brukar bli jättegott!


          --------------------
          Glada hälsningar från Fny!
          Liten trädgård i zon 4
           
          Citera
          RitRat
          Inlägg 13-11-2010, 22:27
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          CITAT (Fny @ 11-11-2010, 15:59) *
          själv brukar jag göra som så att jag tar 1liter vätska (ibland vatten, ibland mjölk, ibland filmjölk, tillochmed öl har jag tagit!), två förpackningar torrjäst, en hel del salt, och sen en trevlig blandning av mjölsorter som jag råkar ha hemma. Vanligtvis vetemjöl i basen, men sen allt från dinkelmjöl till vetekli till rågsikt eller havregryn. Ofta med krossade linfrön, sesamfrön, nötter eller torkad frukt som extra ingrediens. Det enda jag måttar är vätskan, sen har jag i resten på känn. =) Brukar bli jättegott!

          Precis samma "ögonmått"-recept här.
          Mitt grundmjöl är rågsikt. Det andra brukar bli några - 3-4-5 av dessa: havregryn, rågflingor, vetekli, havrekli, krossade linfrön, solrosfrön, hackade nötter (hassel- jord- val-), torkad nässla, riven morot, russin, kummin, sojamjöl, och kanske något mer som jag glömt. Lite salt, ibland lite olja om jag kommer ihåg.

          Jag brukar ta 1,5 liter vatten och två påsar torrjäst plus lagom mycket mjöl. Det ger 3 långa limpor som fyller en långpanna precis. Dem brukar vi två personer äta upp på en vecka ungefär, så det blir att baka ungefär varje helg.


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera
          Fny
          Inlägg 14-11-2010, 10:52
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 823
          Medlem sedan:
          11-05-2009
          Medlem nr: 23 163



          Riven morot och torkad nässla har jag aldrig testat! Humm.... har ju faktiskt massor av morötter hemma som borde ätas upp... Bra tips! thanks.gif

          Själv kan jag rekommendera rismjöl! Kilopriset är rätt högt så jag brukar inte använda det så ofta, men det blir riktigt frasigt och gott bröd av det! tummenupp.gif Inte helt fel att använda till pannkakor heller... yumm.... nej nu blir jag ju hungrig, nog med matprat! tongue.gif


          --------------------
          Glada hälsningar från Fny!
          Liten trädgård i zon 4
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 14-11-2010, 18:01
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Idag bakade jag det här matbrödet och det blev jättegott.


          Matbröd
          • Fördeg
          • 3 dl varmt vatten (40 grader)
          • 2 tsk torrjäst
          • ½ tsk strösocker
          • 3 dl vetemjöl
          • Bröd
          • 1 dl rågkrosss + 1dl vatten
          • 25 g jäst
          • 5 dl vatten
          • 1 msk salt
          • 1 msk flytande honung
          • ½ dl solros frön
          • 2 msk olivolja
          • 3 dl rågsikt
          • 2 dl grahamsmjöl
          • 7-8 dl vetemjöl

          Tillagning
          1. Fördeg: Blanda alla ingredienser till fördegen och låt stå täckt med lock eller platsfilm på varm plats i 2 dygn.
          2. Bröd: Koka upp rågkross + vatten låt svälla i 5 min. Blanda fördegen med smulad jäst, vatten, rågkrossen, salt, honung och olja. Tillsätt grahamsmjöl, rågsikt, vetemjöl och blanda till en jämn och fin deg.
          3. Låt jäsa övertäckt i bunken 1 timme.
          4. Häll upp degen på mjölat bakbord, platta ut degen och vik ihop den i fyra ggr ,Forma till två limpor, låt dem jäsa på en plåt c:a 45 minuter.
          5. Sätt ugnen på 225 grader.
          6. Pensla bröden med kallt vatten, grädda längst ner i ugnen c:a 45 minuter.




          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          RitRat
          Inlägg 15-11-2010, 12:28
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          Några bilder på mina limpor. Jag brukar klippa dekorationer med sax, just innan de ska in i ugnen.
          De är prickiga just för alla frön eller nässlorna.
          Bifogade fil(er)
          Bifogad fil  br_d.jpg ( 87.5k ) Antal nedladdningar: 41
          Bifogad fil  br_d2.jpg ( 90.15k ) Antal nedladdningar: 33
           


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera
          Fny
          Inlägg 15-11-2010, 12:53
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 823
          Medlem sedan:
          11-05-2009
          Medlem nr: 23 163



          vad vackra bröd!


          --------------------
          Glada hälsningar från Fny!
          Liten trädgård i zon 4
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 15-11-2010, 13:52
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          CITAT (RitRat @ 15-11-2010, 12:28) *
          Några bilder på mina limpor. Jag brukar klippa dekorationer med sax, just innan de ska in i ugnen.
          De är prickiga just för alla frön eller nässlorna.


          Snyggt det måste jag också prova.


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 15-11-2010, 13:57
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          En bild på hur det första brödet som jag bakade i gryta ser ut färdigt

          Bifogad fil  CIMG4472.JPG ( 132.69k ) Antal nedladdningar: 34


          Redigerat av evelina: 15-11-2010, 13:59


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Fny
          Inlägg 17-11-2010, 10:53
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 1 823
          Medlem sedan:
          11-05-2009
          Medlem nr: 23 163



          CITAT (evelina @ 15-11-2010, 13:57) *
          En bild på hur det första brödet som jag bakade i gryta ser ut färdigt

          Bifogad fil  CIMG4472.JPG ( 132.69k ) Antal nedladdningar: 34


          tjuuuuusigt! tongue.gif


          --------------------
          Glada hälsningar från Fny!
          Liten trädgård i zon 4
           
          Citera
          Kryddan03
          Inlägg 18-11-2010, 20:46
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 1 257
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 013



          CITAT (evelina @ 15-11-2010, 13:57) *
          En bild på hur det första brödet som jag bakade i gryta ser ut färdigt

          Bifogad fil  CIMG4472.JPG ( 132.69k ) Antal nedladdningar: 34

          Testade brödet du tipsade idag (började i och för sig igår smile.gif)
          Ditt sprack upp snyggare, tycker jag. smile.gif

          Redigerat av Kryddan03: 25-08-2012, 01:20


          --------------------
          Odlar på taket i zon II
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 19-11-2010, 07:26
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          CITAT (Kryddan03 @ 18-11-2010, 20:46) *
          Testade brödet du tipsade idag (började i och för sig igår smile.gif ) och så här blev mitt:
          [attachment=56405:IMG_4411.JPG]

          Ditt sprack upp snyggare, tycker jag. smile.gif


          Jag tycker ditt ser fint ut och visst var det gott??? rolleyes.gif


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 19-11-2010, 07:37
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Ville bara dela med mig av detta enkla brödrecept!

          Lös upp 50g jäst i 1liter kallt vatten, sedan 1msk salt och en gnutta socker eller honung för jäsning.

          2dl havregryn+1dl grovt rågmjöl och 2 liter vetemjöl, rör ett tag-jäs 2timmar.

          Baka ut till 4 limpor, knåda inte degen-jäs 30 min.
          Skåra brödet

          250grader i 10min sen 200grader i 20min.
          klart!!! rolleyes.gif


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Fny
          Inlägg 19-11-2010, 08:16
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 1 823
          Medlem sedan:
          11-05-2009
          Medlem nr: 23 163



          spännande! Är det torrjäst eller färsk jäst? Trodde inte att kallt vatten skulle vara bra för jästen... g.gif


          --------------------
          Glada hälsningar från Fny!
          Liten trädgård i zon 4
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 19-11-2010, 14:45
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Jag använder färsk jäst.


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Kryddan03
          Inlägg 19-11-2010, 18:27
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 1 257
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 013



          CITAT (evelina @ 19-11-2010, 07:26) *
          Jag tycker ditt ser fint ut och visst var det gott??? rolleyes.gif

          Det blev gôrgott! Precis som jag vill ha det; knaprig yta och lite segt med stora hål inuti. smile.gif


          --------------------
          Odlar på taket i zon II
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 23-11-2010, 09:53
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          CITAT (Kryddan03 @ 19-11-2010, 18:27) *
          Det blev gôrgott! Precis som jag vill ha det; knaprig yta och lite segt med stora hål inuti. smile.gif


          Kom på att du kanske hade skarven neråt? den ska vara uppåt så spricker det bättre.
          Va kul då har vi samma smak! tummenupp.gif


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 17:06
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon