Låter gott! Jag brukar byta ut ströbrödet mot kokt (pressad) potatis, till ett halvt kilo färs kan två medelstora/små funka. Jag använder vanlig vispgrädde (din mängd). Brukar också ha i smulade och blötlagda trattisar. Och färsk finhackad chili (mängden och sort beror på vem som ska äta biffarna). Som du en gul lök (häften riven, hälften hackad och förstekt), och salt. Inte peppar (jag har ju i chili).
Jag ska testa ditt recept nästa gång. Det är nog godare.
Jag brukar servera sky eller gräddsås (lite vatten i pannan, grädde, koka ihop, kikomansoja) till; och kokt mjölig potatis, egen lingonsylt; knaperstekt (gul-) kantarell. Jag ska verkligen testa din sås.
Vi dricker pilsner eller vatten till härligheten. Hemlagad lingondricka kan nog också funka.
--------------------
smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm. 
|