Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Räkbomb beställd, men vad är det? recept?
          Ingrid Zon3
          Inlägg 08-12-2010, 21:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Min man har kommit med idén att vi ska ha "räkbomb" på nyår. Låter bra i o f s men vad är det för något? Jag har googlat efter recept men inte hittat nåt som verkar motsvara förväntningarna. Mycket räkor och dill ska det tydligen vara.

          Är det någon som har ett recept? eller åtminstone en idé om vad det är?


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 11)
          Meriona
          Inlägg 08-12-2010, 21:46
          Länk hit: #2


          Gäster






          Nej räkbomb har jag aldrig hört talas om. Det är inte den gamla hederliga Räkcocktailen han tänker på?
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 08-12-2010, 21:59
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Jag tänker på smörgåstårta med mycket räkor, men vet inte
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 08-12-2010, 23:05
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Detta hittade jag mha. google:

          Bifogad fil  untitled.bmp ( 339.9k ) Antal nedladdningar: 62


          4 port

          200 gr philadelphiaost
          2 dl crème fraiche
          1 finhackad rödlök
          svartpeppar
          50 gr löjrom
          500 gr räkor med skal
          10 skivor formfranska

          Blanda philadelphiaost och crème fraiche försiktigt med rödlök och lite svartpeppar. Om man rör för mycket blir det rinnigt. Då kan man ha det som dressing istället. Lägg röran i en liten skål klädd med plastfilm. Låt stå en stund i kylskåpet. Lägg bomben på ett serveringsfat med löjrom på och räkorna runt omkring. Dekorera med gräslök. Servera med nyrostat bröd skuret på diagonalen. Den här gången halverade jag receptet och lade hälften av blandningen i en kaffekopp. Havskräftan var ett impulsköp vid fiskbilen.

          Redigerat av malcolm: 08-12-2010, 23:08
           
          Citera
          Klint
          Inlägg 09-12-2010, 09:06
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 4 467
          Medlem sedan:
          06-08-2008
          Medlem nr: 18 069



          Jag har ätit en jättegod det var som en pate tror der var grädde fiskbullar dill och räkor ska se om jag inte kan få tag på receptet!


          --------------------
          Blåklint

          Titta gärna in på bygg,

          http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=104592&st=60
           
          Citera
          Klint
          Inlägg 09-12-2010, 09:41
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 4 467
          Medlem sedan:
          06-08-2008
          Medlem nr: 18 069



          Är inte säker på att det är exakt den jag åt men det är vad hittar
          Kan det vara nåt i denna stil? den jag åt var gjord i en skål då blir det ju en "bomb"



          Ingredienser
          2 paket krabbmixpinnar
          500 g oskalade räkor
          4 hårdkokta ägg
          1 gul lök

          2 paket röd stenbitsrom
          4 dl creme fraich
          2 msk majonäs
          2 msk finhackad dill
          Salt
          Vitpeppar

          6 gelatinblad
          4 msk citronsaft




          Gör så här
          Mixa de 4 översta ingridienserna i en matberedare.
          Blanda med de övriga.
          Lägg gelatin i vatten och smält det sedan i citronsaften.
          Blanda i det.

          Klä en brödform med plastfolie och fyll med smeten.
          Låt stå i kylen över natten.
          Går utmärkt att frysa.

          Detta hittade jag på matklubben.se









































          --------------------
          Blåklint

          Titta gärna in på bygg,

          http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=104592&st=60
           
          Citera
          theseraphim
          Inlägg 09-12-2010, 10:17
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 494
          Medlem sedan:
          15-02-2008
          Medlem nr: 14 081



          CITAT (Ingrid Zon3 @ 08-12-2010, 21:24) *
          Min man har kommit med idén att vi ska ha "räkbomb" på nyår. Låter bra i o f s men vad är det för något? Jag har googlat efter recept men inte hittat nåt som verkar motsvara förväntningarna. Mycket räkor och dill ska det tydligen vara.

          Är det någon som har ett recept? eller åtminstone en idé om vad det är?


          Jag tänker mest på räkcocktail dvs räkor blandat med bla dill, rom och creme fraiche mixat med majonäs.
           
          Citera
          Kryddan03
          Inlägg 09-12-2010, 20:16
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 257
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 013



          CITAT (Ingrid Zon3 @ 08-12-2010, 21:24) *
          Min man har kommit med idén att vi ska ha "räkbomb" på nyår. Låter bra i o f s men vad är det för något? Jag har googlat efter recept men inte hittat nåt som verkar motsvara förväntningarna. Mycket räkor och dill ska det tydligen vara.

          Är det någon som har ett recept? eller åtminstone en idé om vad det är?

          Räkbomb är väl den där typ mindre, runda smörgåstårtan med en massa räkor, ägg och dill som man kan köpa på ICA? Den kanske finns på flera ställen också, men jag har bara sett den på ICA.

          Redigerat av Kryddan03: 09-12-2010, 20:16


          --------------------
          Odlar på taket i zon II
           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 12-12-2010, 18:57
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Tack för recept och tips!
          Gissar att något reklamblad från ICA kan ha varit inspirationen. Vi får se vad det blir, men inte ska det bli någon färdigköpt smörgåstårta på nyårsafton... tror jag. smile.gif


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 12-12-2010, 20:03
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Den här brukar jag göra.

          Ostbågstorn till förrätt för 5 personer.

          En jättegod och annorlunda förrätt. Lite pysslig att göra men väcker absolut stor beundran när den står på bordet.
          Vill man göra det enkelt för sig struntar man i att göra röran och köper färdig Skagenröra eller Ishavsröra.

          Ingredienser
          3 dl crème fraiche
          3 blad gelantin
          150 g skalade räkor
          1 schalottenlök
          1 ½ msk gräslök
          1 ½ msk dill
          1 msk dijon senap
          ½ tsk salt
          1 krm peppar
          ½ citron
          15 tunna skivor formbröd

          Garnering:
          1 dl crème fraiche
          5 dl krossade ostbågar
          50 g röd stenbitsrom
          5 skalade stora räkor
          ½ citron
          5 strån gräslök

          Gör så här:Vispa crème fraichen hårt. Blötlägg och smält gelantinbladen enligt förpackningen. Blanda i det i crème fraichen ihop med hackade räkor, hackad lök och örterna. Smaka av med senap, salt, peppar och citronsaft från ½ citron.
          Ta ut rundlar ur franskbrödet med ett glas ca 5 cm i diameter.
          Varva bröd och fyllning med bröd överst och underst.
          Bred crème fraiche rund bakelserna. Rulla eller doppa dom försiktigt i krosset från ostbågarna. Bred rom på toppen. Sätt dit en räka, en citron bit och ett gräslöksstrå på varje bakelse.


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Kryddan03
          Inlägg 12-12-2010, 21:31
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 1 257
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 013



          CITAT (Ingrid Zon3 @ 12-12-2010, 18:57) *
          Tack för recept och tips!
          Gissar att något reklamblad från ICA kan ha varit inspirationen. Vi får se vad det blir, men inte ska det bli någon färdigköpt smörgåstårta på nyårsafton... tror jag. smile.gif

          Tänkte nog att det var något sådant. biggrin.gif
          Men, den ser ju inte alltför komplicerad ut där den ligger i kyldisken, så man borde väl ganska lätt kunna göra en själv. smile.gif Du får snegla på innehållsförteckningen nästa gång du är på ICA. wink.gif

          Personligen skulle jag nog hellre ha den som nyårsdagslunch än på nyårsafton. smile.gif

          Redigerat av Kryddan03: 12-12-2010, 21:33


          --------------------
          Odlar på taket i zon II
           
          Citera
          Klint
          Inlägg 11-01-2011, 10:07
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 4 467
          Medlem sedan:
          06-08-2008
          Medlem nr: 18 069



          Hej Ingrid Zon3!
          Är bara lite nyfiken på hur det gick!


          --------------------
          Blåklint

          Titta gärna in på bygg,

          http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=104592&st=60
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 00:57
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon