Moderator
Antal inlägg: 18 405
Medlem sedan: 27-01-2007
Medlem nr: 9 009
Det är ju hårt, tungt virke, så jag skulle tro att det är utmärkt brasved. Tar förmodligen god tid på sig för att torka, men sedan brinner det länge och väl.
Längst ner i artikeln står: "Hawthorne wood is more prized than oak wood for wood fires, as it burns very hot. A hawthorne wood fire can produce fire that can melt pig iron."
Medlem
Antal inlägg: 8 521
Medlem sedan: 18-01-2009
Medlem nr: 20 608
Och jag har hur stora och många högar som helst på tomten som måste tas om hande efter klippningar under sommaren, vissa grenar är rätt så grova (för att vara en häck). Orkade aldrig ta tag i dem i somras. AVSKYR de där förbannade livsfarliga taggarna! Kanske borde ta och spara stammarna till vedeldning då och elda upp riset ute Måste först skaffa mig långa och grova handskar. Och skor med stark sula...
Som alltid när man eldar inne så ska man inte elda för våldsamt för annars kan det bli för varmt i skorstenen och är den då lite sämre sotad så är det risk för att soten i skorstensröret tar eld. Det var tydligen det som hände flera gånger förra vintern när det blev så kallt och folk plötsligen började tokelda (enl vår sotare).