Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Kalopsrecept söks med tips
          Pius
          Inlägg 16-01-2011, 15:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          Har ni något recept på kalops och kan tala om hur man gör för att inte köttet ska bli segt som "gummibollar"?

          Pius



          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 9)
          malcolm
          Inlägg 16-01-2011, 15:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          När man kokar kalops skall man använda kött som är lite marmorerat tex. högrev och inte koka för kort stund.
           
          Citera
          Pius
          Inlägg 16-01-2011, 17:02
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          CITAT (malcolm @ 16-01-2011, 15:54) *
          När man kokar kalops skall man använda kött som är lite marmorerat tex. högrev och inte koka för kort stund.


          Hm jag köpte fransyska i bit undrar om det duger. Att man ska koka länge läste jag i ett recept nyss, 1,5-2 timmar, vilket är betydligt längre än vad jag brukar. Få se vad det blir av denna måltid. flirting.gif

          Pius


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 16-01-2011, 18:22
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          CITAT (Pius @ 16-01-2011, 17:02) *
          Hm jag köpte fransyska i bit undrar om det duger. Att man ska koka länge läste jag i ett recept nyss, 1,5-2 timmar, vilket är betydligt längre än vad jag brukar. Få se vad det blir av denna måltid. flirting.gif

          Pius

          Fransyska är för magert till kalops och andra grytor, passar bättre till stek.
           
          Citera
          Anki V
          Inlägg 16-01-2011, 19:19
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 3 767
          Medlem sedan:
          08-05-2005
          Medlem nr: 5 714



          Jag tycker kalopsen blir godast om man kokar det brynta köttet tills det nästan faller sönder.

          Sen ska kalops innehålla god köttbuljong, lök, hela kryddpepparkorn, 1-2 lagerblad och mortosslantar + gärna några matskedat tomatpuré.

          /Anki

          Redigerat av Anki V: 16-01-2011, 21:31


          --------------------
          Rosor är alltid rosor om än i spruckna krus
          Zon 4-5
          Stolt odlare av Blå bergvallmo! ;)

          "Vem har sagt att man måste äta hemma i sitt kök?"/Lady Hamilton
           
          Citera
          Tikka
          Inlägg 16-01-2011, 20:21
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 988
          Medlem sedan:
          17-12-2002
          Medlem nr: 497



          Långkok heter en bok av Jens Linder och där i kan man bla hitta kalops.
          Nu var det länge sedan jag gjorde just kalops men gryta på högrev gör jag ibland.
          Då får en bit märgben koka med i grytan.



          --------------------
          ************************************************************
          Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det.
          Källa: Nalle Puh - A.A. Milne.
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 16-01-2011, 21:24
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Hur blev det?
           
          Citera
          Pius
          Inlägg 16-01-2011, 22:41
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          CITAT (ingrid fuxwall @ 16-01-2011, 21:24) *
          Hur blev det?


          Jo den blev inte så tokig. Fransyskan blev lite trådig men inte seg, så det var riktigt gott.

          För säkerhets skull hade jag i rejält med champinjoner, så jag hade kunnat äta potatis, sås och champinjoner ifall det blev gummibollar. happy.gif

          Men nu tror jag att jag lärt mig att inte ha så bråttom som jag brukar.

          Pius


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 16-01-2011, 23:53
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          med champinjoner i låter det mer som en variant av boeuf bourguignon


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 17-01-2011, 00:57
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Magert kött är alltid känsligt. Entrécotereven (högreven) eller tom hals går bra. Nötkött är oftast mer fettmelerat så det går oftast bra. Jag är ju mest hemma på viltkött. Men fransyska till kalops verkar lite känslokallt. De finare bitarna blir väldigt lätt gummibollar eller trådiga. De skall vara minst rosa efter stekning.

          Angående kalops så har jag sedan jag var liten en aversion mot en av de oundvikliga grundkryddorna till rätten, lagerblad. Mamma hedde i lagerblad och kryddpeppar så jag storknade. Urfånigt men jag använder bara lagerblad till inläggningar, sill, tomater, svamp osv. Samt vid syltakok och korvtillverkning. Och glögg förståss.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 20-10-2025, 03:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon