Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Pannkakor som läskpapper
          Pius
          Inlägg 10-02-2011, 13:14
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          Jag undrar vad jag gör för fel när jag lagar pannkakor, de blir lite läskpappriga i konsistensen.

          Min far gjorde alltid så goda, frasiga pannkakor, han gjorde dem utan recept och de var alltid jättegoda. Han stekte dem i massor av smör. tummenupp.gif

          Mina gör jag efter recept, 6 dl mjölk, 2,5 dl mjöl, salt och 3 ägg, men de blir inte bra, vad gör jag för fel?

          Pius


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 15)
          Margith
          Inlägg 10-02-2011, 13:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Läskpappriga? vet inte riktigt hur du menar confused.gif

          Men jag gör så här:
          6 dl mjölk
          3 dl vetemjöl
          2 ägg
          salt

          Sen steker jag dem i gjutjärnspannan (enda gången jag använder den) i hyfsat mycket margarin. Och rejält het panna, så att jag får en frasig kant på dem.

          Nu är inte jag nån pannkaksfantast, men jag får godkänt för mina smile.gif

          PS. För visst pratar vi om tunna pannkakor nu? Det som heter plättar i norra Sverige..


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera
          Pius
          Inlägg 10-02-2011, 13:45
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          CITAT (Margith @ 10-02-2011, 13:23) *
          Läskpappriga? vet inte riktigt hur du menar confused.gif

          Men jag gör så här:
          6 dl mjölk
          3 dl vetemjöl
          2 ägg
          salt

          Sen steker jag dem i gjutjärnspannan (enda gången jag använder den) i hyfsat mycket margarin. Och rejält het panna, så att jag får en frasig kant på dem.

          Nu är inte jag nån pannkaksfantast, men jag får godkänt för mina smile.gif

          PS. För visst pratar vi om tunna pannkakor nu? Det som heter plättar i norra Sverige..


          Jodå det är tunna pannkakor jag menar.

          Ser att du har ett ägg mindre än i mitt recept, undrar om det kan bero på det.

          Mina blir lite tjocka och går sönder när jag vänder på dem. Min fars var mera sega eller hur jag ska uttrycka mig. Har för mig att han bara hade ett ägg i smeten.

          Pius


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 10-02-2011, 14:27
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Håller med om att det är äggen det sitter i - med mer ägg så går pannkakorna sönder lättare och blir inte lika knapriga.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 10-02-2011, 15:28
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          Du har kanske för mycket smet i laggen?


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Pius
          Inlägg 10-02-2011, 15:33
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          CITAT (ingrids @ 10-02-2011, 14:27) *
          Håller med om att det är äggen det sitter i - med mer ägg så går pannkakorna sönder lättare och blir inte lika knapriga.


          Åh så bra, då ska jag ta i 2 nästa gång och se om de blir knaprigare.

          Pius


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 10-02-2011, 16:10
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Pannkakorna blir bättre om smeten får stå och dra i någon timme före gräddningen och det är en fördel om ingredienserna har rumstemperatur innan man blandar ihop dem.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 10-02-2011, 17:10
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Här är mitt recept:

          3 ägg
          3dl mjöl
          6 dl mjölk
          lite salt
          lite socker

          Och som Malcolm säger, smeten bör få stå och svälla ett tag.

          Jag steker i en vanlig stekpanna och har margarin i varje gång.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 10-02-2011, 17:50
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Som senaste receptet men med 7 dl mjölk. Lika till tjockpannkaka med fläsk. Brukar ibland ha lite vatten i stället för all mjölk. De blir lite frasigare då. Fr a om barnbarnen skall äta på direkten. Jag hörde just att nioåringen fixar plättar själv.
           
          Citera
          lasen
          Inlägg 13-03-2011, 22:02
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 15
          Medlem sedan:
          27-02-2011
          Medlem nr: 40 192



          Man kan faktiskt hälla i lite sodavatten. Då blir de väldigt mycket mer frasigare än utan smile.gif
           
          Citera
          netha
          Inlägg 13-03-2011, 22:39
          Länk hit: #11


          Gäster






          6 dl mjölk (inte lättmjölk)
          3dl vetemjöl
          3 ägg
          1/2 tsk salt
          1 msk socker

          Vispa till slät smet, stek i äkta smör i gjutjärnspanna.
          Häll i smet precis så mycket att det täcker pannans botten jättetunt ... ha plattan på nästhögsta värme = Frasiga goa plättar som avnjutes med jordgubbssylt och vispad grädde. :-)
           
          Citera
          Ann-Sofie_nr1
          Inlägg 23-05-2011, 14:22
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          22-05-2011
          Medlem nr: 48 572



          Hej! ja får oxå tunna pannkakor ibland, de blir lövtunna spröda nästan genomskinliga.. frågan är va de beror på, smeten blir gärna lite "skummig" när man vispar ihop den o då blir de mer lövtunna oxå i kanterna o flagar som chips! smile.gif kan de bero på att man vispar äggen lite innan man häller i de andra?? tro.. hmm
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 24-05-2011, 20:51
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Trevlig tråd om ett livselexir.
          Oftast gör jag reducerad sats.
          3 dl 1,5 mjölk*
          2 dl vatten (bättre med bubbelvatten)
          en nypa salt
          2 ägg
          2+ dl vetemjöl (även annat mjöl när belägringsstandarden gått ner. Tre månader är sönernas plan).
          Grädda/stek i het panna och servera styckevis.

          *Torrmjölk ger alltid frasiga plättar (i Norrbotten) eller pannkakor.
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 24-05-2011, 21:00
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Vårat recept


          4 ägg

          2,5 dl mjöl

          5 dl mjölk

          lite salt


          Låt smeten stå och dra , som även andra sagt , och så grädda i smör . Har värmen 8 - 10 av 12 som är högsta.


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          Fågelvägen
          Inlägg 25-05-2011, 11:03
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 1 550
          Medlem sedan:
          18-01-2005
          Medlem nr: 4 889



          Mina knep för frasighet:
          1. En rejäl klick smör i het panna
          2. Jag häller bara lite smet i mitten av stekpannan, låter inte smeten nå ända till pannans kanter och vickar på pannan så smeten brer ut sig tunt och fransigt åt sidorna.

          Smeten? Har aldrig mätt upp mängderna. Utom det som mamamaggan skrev brukar jag sätta i lite vanillinsocker. En smet på 2-4 ägg brukar vara lagom för ETT hungrigt barnbarn. laugh.gif


          --------------------
          Zon 2-3, en gammal trädgård med höjdskillnader på över 4 m. Gillar förvandlingar - med berg, sten och växter som material

           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 26-05-2011, 10:01
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          CITAT (Pius @ 10-02-2011, 14:45) *
          ...Ser att du har ett ägg mindre än i mitt recept, undrar om det kan bero på det.

          Mina blir lite tjocka och går sönder när jag vänder på dem. Min fars var mera sega eller hur jag ska uttrycka mig. Har för mig att han bara hade ett ägg i smeten...


          Jag förstår inte heller vad du menar med läskpapper, men mina blir "sega" och går inte sönder och då har jag mer ägg än alla andra här. De är mycket goda för det är mammas recept. yes.gif

          4 ägg
          ½ dl socker
          ¾ dl mjöl
          lite mineralvatten (kanske 2-3 msk? Jag bara häller lite direkt ur flaskan tills konsistensen är bra)

          Helst ska det vara färska blåbär till. Bifogad fil  mmm.gif ( 1.6k ) Antal nedladdningar: 10
          Och så vet du väl att man måste rulla ihop pannkakan för att det ska vara gott, det lär finnas folk som äter den platt men det duger såklart inte.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-06-2025, 11:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon