Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hamburgare, Hur gör man
          malcolm
          Inlägg 24-03-2011, 19:29
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Det finns otaliga frysta hamburgare att köpa i frysdisken med olika grad av köttinnehåll men jag tycker alla har för mycket fett i sig. Vill göra egna burgare men kommer inte på hur, enbart köttfärs kan väl vara okej men det blir inte riktogt som man vill i alla fall.
           
          Citera
          2 sidor V   1 2 >  
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 19)
          Eva-Helene
          Inlägg 24-03-2011, 20:47
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 6 295
          Medlem sedan:
          04-07-2007
          Medlem nr: 11 365



          Hur gör du då? Såhär brukar jag göra (på ett ungefär...beror på humöret om något mer hamnar i):

          Blanda köttfärs med salt, nymald svartpeppar, lite kryddpeppar och en gnutta vatten. Arbeta smeten rätt så noga. Lägg smeten på plastfolie, täck med plastfolie och kavla ut till lämplig tjocklek. Använd ett stort runt kakmått (eller en skål e.d.) och ta ut hamburgare.

          Lycka till!


          --------------------
          Ju mer du vet, ju mindre förstår du (Zhuang Zi)


          cancer.gif
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 24-03-2011, 20:47
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Brukar ta nötfärs och så kryddor - sedan räcker det, om man nu inte vill ha hackad lök i.
           
          Citera
          theseraphim
          Inlägg 24-03-2011, 23:24
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 494
          Medlem sedan:
          15-02-2008
          Medlem nr: 14 081



          Vill du veta en hemlighet....(nu viskar jag resten)

          Ca 800 g nötfärs
          2 äggulor
          ca 1 dl mjölk
          salt
          peppar
          lite grillkrydda men chili osv går säkert bra

          massera ihop till en smet och gör sedan burgare och låt de steka långsamt...sketgott

          kan även ha i lite chilisås för hettan.
           
          Citera
          herkules
          Inlägg 27-03-2011, 09:01
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 5 521
          Medlem sedan:
          14-03-2006
          Medlem nr: 7 219



          blanda ut köttfärsen med chilisås, lite bbqsås, sambal, salt och svartpeppar, inget kladd med ägg, ströbröd och annat jox. platta till och stek på grill, härliga hamburgare!


          --------------------
          likes anarki och faråthelvete ☺
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 27-03-2011, 09:08
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          Hehe precis, chilisås istället för annan vätska biggrin.gif
          Och bara blanda smeten som fan ^^
          Gör jag ibland när jag köper 2kilos färsar, och sen är det ju bara att packa dem i plastfolie och frysa in, bra att bara plocka ut när man är sugen ^^
          Gör även biffar på de sättet ^^


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          Tikka
          Inlägg 03-04-2011, 08:12
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 988
          Medlem sedan:
          17-12-2002
          Medlem nr: 497



          Min gubbe o jag vi gör så här:
          Vi använder nötfärs sen tar vi o plattar till blivande hamburgare i den storlek vi vill ha steker kryddar med salt peppar eller med tex någon hetare krydda o ibland lindar vi bacon runt o steker ibland pyntar vi med fetaost i. Det här tycker vi är enkelt o lätt o gott.
          Lycka till!


          --------------------
          ************************************************************
          Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det.
          Källa: Nalle Puh - A.A. Milne.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 04-04-2011, 19:22
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Och jag brukar blanda i lite ströbröd i bland som fått svälla med ett ägg.

          Brukar klippa ned persilja i också. Pensla med ngn god grillsås.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 04-04-2011, 21:00
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Vi gör en hel del köttfärsbiffar (på olika sätt), men när vi gör hamburgare använder vi aldrig ströbröd eller mjölk/grädde. Vi gör på lite olika sätt, det kan bli på ett ungefär så här:

          Blandar snabbt ett halv kilo nötfärs (goast om man maler själv, högrev) med ett ägg, salt, nymalen svartpeppar (eller hellre finhackad färsk chili, om man som vi tycker om det) och en finhackad gul lök som svettats i panna med smör (och har svalnat). Steker i rätt het panna. Oftast gör vi en större sats (även om de är goast nygjorda) och fryser in en laddning.

          Jag tar en lagom stor bulle i handen, plattar till på skärbrädan. Lägger över på fat. Steker inte alltför många åt gången, rätt het panna som sagt. Kanske godast att lägga på grillen (vi har ingen grill, tro det eller ej).


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          MissLeia
          Inlägg 04-04-2011, 21:21
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 170
          Medlem sedan:
          22-03-2011
          Medlem nr: 41 318



          Jag känner att hamburgare är världens enklaste rätt och ack så tacksam.

          Jag tar bara någon form av färs och i med några skopor grillkrydda. Arbetar färsen så lite som möjligt, plattar ut tunnt för det dra ihop sig så pass. Steker på rätt snabbt i smör. Rinna av litegrann på papper.

          Färdigt på tre röda och ack så gott.
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 04-04-2011, 21:38
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Ja, det kanske är hemligheten, att arbeta färsen så lite som möjligt. Annars blir burgarna kompakta.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          trädgårds-nina
          Inlägg 09-05-2011, 14:13
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 42
          Medlem sedan:
          29-05-2007
          Medlem nr: 10 751



          Vi gör så här: Nötfärs blandas med salt, svartpeppar, tabasco och ev. ett ägg. Blanda bara ihop och forma burgare, jag använder ett kakmått ca 10 cm i diameter som jag "fyller" upp till bredden. Grillat är godast i detta fall tycker jag! Det kan underlätta att pensla med olja innan så fastnar de inte så lätt. Goda tillbehör är ruccola, röd lök, ajvar relish, vitlökssås (creme fraiche, majonäs och hackad vitlök) och stekt bacon.
           
          Citera
          lasen
          Inlägg 09-05-2011, 15:06
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 15
          Medlem sedan:
          27-02-2011
          Medlem nr: 40 192



          ett litet litet tips.

          Gör burgarna skålformade, tunnast mitt i. När de väl drar ihop sig så blir de lite jämnare smile.gif
           
          Citera
          KRT
          Inlägg 09-05-2011, 15:30
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 3 001
          Medlem sedan:
          17-09-2009
          Medlem nr: 26 121



          Vi använder alltid nötförs, då kan man låta dem vara lite rosa i mitten!

          Nötfärs+äggula+kryddor. Måste arbetas ihop ordentligt, annars går de sönder på grillen. Antar att man kan ha chili etc i, men jag föredrar att ha kryddiga såser på efteråt smile.gif

          De drar ihop sig rejält, lite mindre om man gör ett hål i mitten. Vi gör fö endadt hamburgare att grilla, på stekjärnet smakar de inte lika bra smile.gif


          --------------------
          Ärvd trädgård i sydvästra Skåne (zon 1)
           
          Citera
          Lokan
          Inlägg 09-05-2011, 20:12
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 3 662
          Medlem sedan:
          06-11-2009
          Medlem nr: 26 737



          Det där är pannbiffar! En 'riktig' hamburgare görs på enbart nötkött! Inga kryddor, inga ägg eller annat grejsemojs! flirting.gif


          --------------------
          " Den som väntar på svårigheter, kan få lida dem två gånger "
          Lokan i zon 3-4, mellan Norrtälje och Uppsala
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 09-05-2011, 23:05
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          CITAT (Lokan @ 09-05-2011, 21:12) *
          Det där är pannbiffar! En 'riktig' hamburgare görs på enbart nötkött!


          Håller med dej så långt, men salt och peppar skall det vara i smeten! yes.gif


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Motti
          Inlägg 11-05-2011, 23:28
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Här är ett nytt supergott recept från mig efter en London resa där vi fick den godaste Hamburgaren vi ätit någonsin och det var på en Irländsk Pub ,Nöttfärs ett halft kilo ,en halv deciliter Dijon senap Worsheister sås2 mtsk, svartpeppar (snåla inte) vitlökspulver ungefär en tesked och salt,arbeta ihop till stora Hamburgare platta till i mitten på dom (de reser sig i mitten när man grillar dom )pensla med olja innan du lägger dom på gallret,grilla extra tjock Bacon lite sallad tomat och en hemgrillad burgare i ett stort bröd !mums !!Sonens kompisar säger att jag nu gör de godaste Hamburgarna som finns tummenupp.gif det är ett BRA betyg det :)Dijon senapen är jätteviktig i Burgaren lika så Worsheistersåsen.
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 11-05-2011, 23:29
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Här är ett nytt supergott recept från mig efter en London resa där vi fick den godaste Hamburgaren vi ätit någonsin och det var på en Irländsk Pub ,Nöttfärs ett halft kilo ,en halv deciliter Dijon senap Worsheister sås2 mtsk, svartpeppar (snåla inte) vitlökspulver ungefär en tesked och salt,arbeta ihop till stora Hamburgare platta till i mitten på dom (de reser sig i mitten när man grillar dom )pensla med olja innan du lägger dom på gallret,grilla extra tjock Bacon lite sallad tomat och en hemgrillad burgare i ett stort bröd !mums !!Sonens kompisar säger att jag nu gör de godaste Hamburgarna som finns tummenupp.gif det är ett BRA betyg det :)Dijon senapen är jätteviktig i Burgaren lika så Worsheistersåsen.

          Här är ett nytt supergott recept från mig efter en London resa där vi fick den godaste Hamburgaren vi ätit någonsin och det var på en Irländsk Pub ,Nöttfärs ett halft kilo ,en halv deciliter Dijon senap Worsheister sås2 mtsk, svartpeppar (snåla inte) vitlökspulver ungefär en tesked och salt,arbeta ihop till stora Hamburgare platta till i mitten på dom (de reser sig i mitten när man grillar dom )pensla med olja innan du lägger dom på gallret,grilla extra tjock Bacon lite sallad tomat och en hemgrillad burgare i ett stort bröd !mums !!Sonens kompisar säger att jag nu gör de godaste Hamburgarna som finns tummenupp.gif det är ett BRA betyg det :)Dijon senapen är jätteviktig i Burgaren lika så Worsheistersåsen.

          Här är ett nytt supergott recept från mig efter en London resa där vi fick den godaste Hamburgaren vi ätit någonsin och det var på en Irländsk Pub ,Nöttfärs ett halft kilo ,en halv deciliter Dijon senap Worsheister sås2 mtsk, svartpeppar (snåla inte) vitlökspulver ungefär en tesked och salt,arbeta ihop till stora Hamburgare platta till i mitten på dom (de reser sig i mitten när man grillar dom )pensla med olja innan du lägger dom på gallret,grilla extra tjock Bacon lite sallad tomat och en hemgrillad burgare i ett stort bröd !mums !!Sonens kompisar säger att jag nu gör de godaste Hamburgarna som finns tummenupp.gif det är ett BRA betyg det :)Dijon senapen är jätteviktig i Burgaren lika så Worsheistersåsen.

          Här är ett nytt supergott recept från mig efter en London resa där vi fick den godaste Hamburgaren vi ätit någonsin och det var på en Irländsk Pub ,Nöttfärs ett halft kilo ,en halv deciliter Dijon senap Worsheister sås2 mtsk, svartpeppar (snåla inte) vitlökspulver ungefär en tesked och salt,arbeta ihop till stora Hamburgare platta till i mitten på dom (de reser sig i mitten när man grillar dom )pensla med olja innan du lägger dom på gallret,grilla extra tjock Bacon lite sallad tomat och en hemgrillad burgare i ett stort bröd !mums !!Sonens kompisar säger att jag nu gör de godaste Hamburgarna som finns tummenupp.gif det är ett BRA betyg det :)Dijon senapen är jätteviktig i Burgaren lika så Worsheistersåsen.

          Här är ett nytt supergott recept från mig efter en London resa där vi fick den godaste Hamburgaren vi ätit någonsin och det var på en Irländsk Pub ,Nöttfärs ett halft kilo ,en halv deciliter Dijon senap Worsheister sås2 mtsk, svartpeppar (snåla inte) vitlökspulver ungefär en tesked och salt,arbeta ihop till stora Hamburgare platta till i mitten på dom (de reser sig i mitten när man grillar dom )pensla med olja innan du lägger dom på gallret,grilla extra tjock Bacon lite sallad tomat och en hemgrillad burgare i ett stort bröd !mums !!Sonens kompisar säger att jag nu gör de godaste Hamburgarna som finns tummenupp.gif det är ett BRA betyg det :)Dijon senapen är jätteviktig i Burgaren lika så Worsheistersåsen.

          Här är ett nytt supergott recept från mig efter en London resa där vi fick den godaste Hamburgaren vi ätit någonsin och det var på en Irländsk Pub ,Nöttfärs ett halft kilo ,en halv deciliter Dijon senap Worsheister sås2 mtsk, svartpeppar (snåla inte) vitlökspulver ungefär en tesked och salt,arbeta ihop till stora Hamburgare platta till i mitten på dom (de reser sig i mitten när man grillar dom )pensla med olja innan du lägger dom på gallret,grilla extra tjock Bacon lite sallad tomat och en hemgrillad burgare i ett stort bröd !mums !!Sonens kompisar säger att jag nu gör de godaste Hamburgarna som finns tummenupp.gif det är ett BRA betyg det :)Dijon senapen är jätteviktig i Burgaren lika så Worsheistersåsen.

          Här är ett nytt supergott recept från mig efter en London resa där vi fick den godaste Hamburgaren vi ätit någonsin och det var på en Irländsk Pub ,Nöttfärs ett halft kilo ,en halv deciliter Dijon senap Worsheister sås2 mtsk, svartpeppar (snåla inte) vitlökspulver ungefär en tesked och salt,arbeta ihop till stora Hamburgare platta till i mitten på dom (de reser sig i mitten när man grillar dom )pensla med olja innan du lägger dom på gallret,grilla extra tjock Bacon lite sallad tomat och en hemgrillad burgare i ett stort bröd !mums !!Sonens kompisar säger att jag nu gör de godaste Hamburgarna som finns tummenupp.gif det är ett BRA betyg det :)Dijon senapen är jätteviktig i Burgaren lika så Worsheistersåsen.

          Här är ett nytt supergott recept från mig efter en London resa där vi fick den godaste Hamburgaren vi ätit någonsin och det var på en Irländsk Pub ,Nöttfärs ett halft kilo ,en halv deciliter Dijon senap Worsheister sås2 mtsk, svartpeppar (snåla inte) vitlökspulver ungefär en tesked och salt,arbeta ihop till stora Hamburgare platta till i mitten på dom (de reser sig i mitten när man grillar dom )pensla med olja innan du lägger dom på gallret,grilla extra tjock Bacon lite sallad tomat och en hemgrillad burgare i ett stort bröd !mums !!Sonens kompisar säger att jag nu gör de godaste Hamburgarna som finns tummenupp.gif det är ett BRA betyg det :)Dijon senapen är jätteviktig i Burgaren lika så Worsheistersåsen.

          Här är ett nytt supergott recept från mig efter en London resa där vi fick den godaste Hamburgaren vi ätit någonsin och det var på en Irländsk Pub ,Nöttfärs ett halft kilo ,en halv deciliter Dijon senap Worsheister sås2 mtsk, svartpeppar (snåla inte) vitlökspulver ungefär en tesked och salt,arbeta ihop till stora Hamburgare platta till i mitten på dom (de reser sig i mitten när man grillar dom )pensla med olja innan du lägger dom på gallret,grilla extra tjock Bacon lite sallad tomat och en hemgrillad burgare i ett stort bröd !mums !!Sonens kompisar säger att jag nu gör de godaste Hamburgarna som finns tummenupp.gif det är ett BRA betyg det :)Dijon senapen är jätteviktig i Burgaren lika så Worsheistersåsen.
           
          Citera
          mejram
          Inlägg 15-06-2011, 20:26
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 82
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 887



          Ooooops vilket superrecept! flirting.gif

          Jag brukar blanda nötfärs med lite flytande fond och platta ut till stora tunna burgare. Hög värme, full aktivitet vid grillen - det går fort.
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 16-06-2011, 21:16
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Håller med om att köpta, oavsett märke, är plaskfeta. Syns ju i pannan om man steker och grillar man så droppar det och flammar.
          Vi hittade en liten vit grunka att pressa hamburgare i. Vi gör dem ganska tunna och lite "grop i mitten".
          Eftersom vi använder älgkött och då det är exceptionellt magert så tillför jag lite grädde. Annars så lite joxande som möjligt. Lök och grönt är ju tillbehör. Grillar vi så grillar vi tomaterna också.
          Svartpeppar salt och ev chili. Själv ogillar jag dressing till hamburgare men gärna en klick majonäs och senap över och det andra under. Och löken skall vara rå eller hemstekt. Inte betalar jag för det som går att göra själv hemma. Ketchup är inte aktuellt. I så fall hemgjord.

          Men tack för olika varianter. Kopierar ideerna i den här tråden. Det får bli tester under gräsänklingsperioder. Färsrätter är alltid spännade.

          Gillar faktiskt att äta annat än bröd till burgaren. Rotsaker ger bättre smak och är nyttigare.
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 16:03
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon