|
Glassmaskin, hur gör man? |
|
|
|
20-04-2011, 19:06
|

Medlem
Antal inlägg: 1 060
Medlem sedan: 13-11-2002
Medlem nr: 352

|
Jag fick en glassmaskin för många år sedan via jobbet. Det är en bytta som ska stå i frysen och sen några plastgrunkor, dvs en slags visp. Tyvärr har jag slarvat bort instruktionsboken med recept så jag vet inte hur jag ska göra, är det nån här som vet? Pius Jag hittade instruktioner på en blogg, så nu ska jag nog lyckas få ihop glassen tror jag. Själva maskinen ska stå i frysen i minst 16 timmar. Sen ska man blanda det som ska blandas och hälla i glassbunken. Sen i med kontakten och ner med vispen och sen ska det vispas i 20-45 min. Hoppas det är lika lätt som det står skrivet. Pius
Redigerat av Pius: 21-04-2011, 09:39
--------------------
Pius, zon 1
|
|
|
|
|
 |
Svar
(1 - 16)
|
21-04-2011, 21:39
|

Medlem
Antal inlägg: 111
Medlem sedan: 29-08-2009
Medlem nr: 25 791

|
Hela maskinen ska väl inte stå i frysen ? på min är det bara själva frysblocket som ska frysas - alltså det uttagbara blocket som ligger i botten av maskinen !
Har tyvärr inget receptblock kvar och det va länge sedan jag använde den, så där kan jag inte hjälpa.
|
|
|
|
|
21-04-2011, 23:26
|

Medlem
Antal inlägg: 35 147
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 447

|
--------------------
Biggan ***************** Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom. Eyvind Johnson 
|
|
|
|
|
21-04-2011, 23:42
|

Medlem
Antal inlägg: 20 052
Medlem sedan: 18-05-2010
Medlem nr: 30 311

|
Handlar det mesta av glassen av Hemglass, inte lika mycket nu dock sedan barnen blivit "stora".
|
|
|
|
|
24-04-2011, 19:00
|

Medlem
Antal inlägg: 8 521
Medlem sedan: 18-01-2009
Medlem nr: 20 608

|
CITAT (russin @ 21-04-2011, 22:39)  Hela maskinen ska väl inte stå i frysen ? på min är det bara själva frysblocket som ska frysas - alltså det uttagbara blocket som ligger i botten av maskinen !
Har tyvärr inget receptblock kvar och det va länge sedan jag använde den, så där kan jag inte hjälpa. Den lilla maskin jag har, där är det hela underdelen av maskinen som ska in i frysen i minst 8 h, det är bara locket och vispen som inte hänger med in i kylan. Har använt min två gånger: en precis när vi fick den men det blev inget bra. Andra gången var faktiskt förra veckan då jag hällde i ICA:s coca cola och gjorde slush - perfekt!!!
--------------------
* ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
|
|
|
|
|
24-04-2011, 21:10
|

Medlem
Antal inlägg: 1 026
Medlem sedan: 10-05-2006
Medlem nr: 7 630

|
Har också en maskin som man ställer in hela skålen i frysen. Många år sedan den användes. Gjorde aldrig vanlig glass utan bara sorbet. Favoriten var med krossad ananas, socker, vatten och lite vaniljsocker. Ska testa att hälla i läsk och göra Slush, det lät gott.
--------------------
Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
|
|
|
|
|
26-04-2011, 20:12
|

Medlem
Antal inlägg: 267
Medlem sedan: 10-10-2008
Medlem nr: 19 330

|
Åh, jag älskar min glassmaskin, den används flitigt under sommarmånaderna. Grundreceptet är enkelt, med lika delar grädde och mjölk, samt ägg och råsocker. Sedan smaksätter jag med allt som faller mig in, favoriterna är bär som jag kokar med lite socker och sedan passerar, smultron eller björnbär är superbt. Rostade finmalda hasselnötter är också gott, med lite nutella ripplat i. Mums  Familjen tycker att det är godast att äta den nygjord, som mjukglass alltså, så oftast fryser vi inte ens in den. Hoppas du får mycket glädje av din!
|
|
|
|
|
27-04-2011, 09:40
|

Medlem
Antal inlägg: 1 060
Medlem sedan: 13-11-2002
Medlem nr: 352

|
Jag lyckades! Och riktigt god blev glassen.  Ett evinnerligt vispande dock. Äggula och florsocker vispas, äggvita och socker vispas samt grädden, men himla gott. Pius
--------------------
Pius, zon 1
|
|
|
|
|
03-05-2011, 19:37
|
Medlem
Antal inlägg: 11
Medlem sedan: 05-02-2011
Medlem nr: 38 806

|
Här är en underbart god glass - fast jag körde den alltså i glassmaskinen och gjorde inte som det står i receptet. Vet inte var receptet kommer ifrån, fick det av en kompis för flera år sen.
Kanelglass 6 port
2 äggulor knappt ½ dl florsocker ½ tsk kanel 2 dl vispgrädde 1 äggvita Vispa gulor och florsocker pösigt. Rör ner kanel. Vispa grädden och äggvitan för sig. Blanda grädden med ägguleröran och vänd sist ner vitan. Häll massan i en bunke, täck med frysfolie och ställ in i frysen. Låt glassen stå framme i 20 minuter före serveringen.
--------------------
|
|
|
|
|
14-05-2011, 11:16
|
Medlem
Antal inlägg: 84
Medlem sedan: 19-10-2007
Medlem nr: 12 911

|
Å, jag måste prova att göra Slush! Vilken tur att jag har en dricka i kylen, mina barn älskar Slush, det blir efterrätten för i kväll!/Sofia.
|
|
|
|
|
17-05-2011, 09:03
|

Medlem
Antal inlägg: 111
Medlem sedan: 23-09-2008
Medlem nr: 19 071

|
Har aldrig haft ens någon antydan till villhaglassmaskinbegär förrän jag läste den här tråden! Nu vill jag med prova! ;D
--------------------
Hoyor, Uteväxter, Norsk skogkatt, Marsvin (Lunkarya), Grön Påfågel, Blå Påfågel (natur, vit, svartvingad och brokig), Temmincks Tragopan, Kungsfasan, Diamantfasan, Guldfasan (natur och gul), Tofsduva, Skrattduva, Diamantduva, Påfågelduva, Dvärgsilkeshöns, Dvärgfönix, Dvärgmes.
|
|
|
|
|
17-05-2011, 23:16
|

Medlem
Antal inlägg: 35 147
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 447

|
....eller flädersaft och vodka!
--------------------
Biggan ***************** Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom. Eyvind Johnson 
|
|
|
|
|
08-06-2011, 19:31
|

Medlem
Antal inlägg: 3 549
Medlem sedan: 25-07-2010
Medlem nr: 32 435

|
Här hittade jag några annorlunda recept på "vuxenglass". http://www.icakuriren.se/Mat-Dryck/Glass/Jag tror banne mej att jag ska investera i en glassmaskin ....  Slurp !!!
--------------------
Women and cats do as they please, men and dogs should relax and get used to the idea - Robert Heinlein
|
|
|
|
|
27-06-2011, 20:28
|

Medlem
Antal inlägg: 22 484
Medlem sedan: 04-08-2005
Medlem nr: 6 301

|
CITAT (webmaster jim @ 27-06-2011, 20:16)  Smart, det där sista måste testas
--------------------
Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3 Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
|
|
|
|
|
  |
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|