Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hur länge håller hemgjord sylt/saft
          Tucuman
          Inlägg 27-07-2011, 09:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 42
          Medlem sedan:
          17-08-2008
          Medlem nr: 18 349



          Hej

          Jag kokar varje år lingonsylt som jag sen förvarar i glasburkar. De står i mitt skafferi och håller i evigheter. Vad jag förstår så har de ett naturligt konserveringsmedel i sig.

          Hur är det med blåbär?? Om jag kokar sylt och förvarar den i glasburkar (häller i sylten när den är varmt och drar på locket för att få vakum när sylten svalnar), hur länge håller sylten då??

          Vinbärssaft, samma fråga... Har kokade glasflaskor med kork (gamla vinflaskor med metallkork)....

          Mvh
          Kristina
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 3)
          ingrids
          Inlägg 27-07-2011, 10:18
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Kan vara lite olika - har druckit några år gammal svartvinbärssaft förvarad i källare och om man inte har ngt emot att den kan smaka lite jäst går det utmärkt. Hur länge saft och sylt håller upplever jag har både med förvarning och sockermängd att göra. Jag gör mest lättsockrad marmelad och den håller upplever jag lite sämre, men jag har min i kylen och ett par år funkar ofta bra.
          Den kan tappa i färg och kanske lite i smak men så länge det inte möglar eller luktar illa/mycket jäst äter jag upp den.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 27-07-2011, 10:54
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Har alltid konserveringsmedel i saft. Jäst, möglig saft är inte gott. Sylt och mos fryser jag in i plastpåsar för att slippa tillsätta konserveringsmedel och så mycket socker. Däremot behövs ofta tillsats av pektin till blåbär för att inte sylten ska bli för rinnig.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Eva-Helene
          Inlägg 27-07-2011, 12:12
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 6 295
          Medlem sedan:
          04-07-2007
          Medlem nr: 11 365



          Blåbärssylt utan konserveringsmedel och som alldeles nykokt blivit hälld i varma, steriliserade glasburkar som genast förslutits, håller några månader i kyl/jordkällare. Jag brukar frysa ner det mesta av bären och kokar sylt/saft för ett par månaders förbrukning.
          Det blir mindre jobbigt att ta tillvara alla skogens och trädgårdens skatter då smile.gif


          --------------------
          Ju mer du vet, ju mindre förstår du (Zhuang Zi)


          cancer.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 14:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon