Medlem
Antal inlägg: 1 400
Medlem sedan: 05-10-2003
Medlem nr: 2 402
Halaj!
Jag har torkat krusbär i varmluftsugn och det gick jättebra. Men då delade jag alla bär i halvor, för jag inbillar mig att skalet skyddar mot uttrorkning. Hur det går med hela bär vet jag inte.
Medlem
Antal inlägg: 8 521
Medlem sedan: 18-01-2009
Medlem nr: 20 608
Det borde gå bra, särskilt som du har en varmluftsugn. Du kan ju prova med en mindre mängd om du känner dig osäker. Själv tänkte jag nästan ta och prova med körsbär efter jag har kokat saft på dem. Måste bara försöka nå dem högt där uppe i trädet!
När man torkar t ex äppelskivor i vanlig ugn så brukar jag sätta på 100 grader och sätta en träslev i ugnsluckan så att den står på glänt för att fukten ska kunna komma ut. Huruvida man ska göra det när man har varmluftsugn vet jag dock inte.
Medlem
Antal inlägg: 39
Medlem sedan: 19-05-2009
Medlem nr: 23 433
Tack för era svar! Men vid vilken temperatur och ung hur lång tid då för tex vinbär & blåbär? Har sökt på nätet och sett både 50 g och 75 g men ingen tid. Har beställt en bok fr biblioteket om torkning men den har inte kommit hem. Ja det är nog smart att börja med några å se om det blir bra. Men handlar det om en halvtimme eller fem timmar el mer? På ett ung. Ska berätta sen hur det gick! = )
Medlem
Antal inlägg: 4 792
Medlem sedan: 29-05-2005
Medlem nr: 5 891
CITAT (annapanna78 @ 09-08-2011, 16:13)
Tack för era svar! Men vid vilken temperatur och ung hur lång tid då för tex vinbär & blåbär? Har sökt på nätet och sett både 50 g och 75 g men ingen tid. Har beställt en bok fr biblioteket om torkning men den har inte kommit hem. Ja det är nog smart att börja med några å se om det blir bra. Men handlar det om en halvtimme eller fem timmar el mer? På ett ung. Ska berätta sen hur det gick! = )
Medlem
Antal inlägg: 459
Medlem sedan: 28-10-2009
Medlem nr: 26 668
Jag torkade lövtunna äppelskivor i ugnen på ca 60 grader i 1 dygn. Med en träslev i luckan för ventilationens skull. Det blev jättebra. Bör funka på bär också.