Medlem
Antal inlägg: 28
Medlem sedan: 19-07-2007
Medlem nr: 11 597
Jag har lite olika chiliplantor som fortfarande står ute (zon 1), jag har fortfarande frukter som inte har mognat ännu. Vid vilken temperatur brukar ni ta in dem för vinterförvaring? Vi har fortfarande runt 15 grader på dagen och runt 11 på natten.
Så har jag en fråga till; jag har en aji blanco cristal som ger fantastisk skörd, många och stora. Men nu får jag svarta fläckar på dem. Fläckarna är som små prickar på vissa men lite mera omfattande på andra. Vi har haft mycket regn här och de har stått ute på fat så deras små "fossingar" har nog fått stå i vatten periodvis och har inte hunnit torka upp mellan ösregnen. Kan det vara det som är orsaken eller har ni några andra idéer om varför det blir fläckar?
Jag blir så inspirerad nu av den här tråden så jag får nog gå in på Runåbergs fröer och titta om jag hittar några skojiga sorter till nästa säsong.
Medlem
Antal inlägg: 41
Medlem sedan: 27-07-2009
Medlem nr: 25 087
Jag har tre stora chiliplantor som stått ute hela sommaren. För en vecka sedan har jag ställt in de på min inglasade balkong och de börjar nu bli mogna och röda. Min erfarenhet är att de inte kan mogna ute på friland utan kräver växthus eller inglasad balkong.
Medlem
Antal inlägg: 981
Medlem sedan: 08-11-2010
Medlem nr: 35 230
Ja jag håller med, dels var sommaren lite "kort" och tror dom behöver längre tid i värme för att mogna. Mina fick flytta in i ett orangeri med ca 15 grader och nu först efter 3-4 veckor börjar dom få slutfärg.
Medlem
Antal inlägg: 28
Medlem sedan: 19-07-2007
Medlem nr: 11 597
Tack för alla svar!! Då är det nog dags för mig att ta in mina små älsklingar. Har skördat min apache nu och gjort chilipulver av den. Det var en stark liten rackare.