Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vegetarianer här?, Använder ni agar agar och hur ?
          mamamaggan
          Inlägg 08-11-2011, 23:00
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Skulle göra fromage på passionsfrukt till en tårta. I receptet stod det gelantinblad men vi skulle använda agar agar i stället på grund av att bl a vår son är vegetarian.

          Någon här som provat ? Vi fick inte till någon fromage fast vi följde anvisningarna på paketet.

          Hur gör ni ?


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          2 sidor V   1 2 >  
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 19)
          RibesRubusVitis
          Inlägg 08-11-2011, 23:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 133
          Medlem sedan:
          15-12-2005
          Medlem nr: 6 842



          Använd gelatin. Vegetarianer tar ingen som helst skada av detta.
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 09-11-2011, 03:40
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Tar skada ? Nu är det så att vår son , och även andra vegetarianer vi känner , inte äter gelantin.

          Någon som har lust att ge ett seriöst svar ?


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 09-11-2011, 04:51
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Du kan använda Dansukker Gelésocker Multi som innehåller vegetabiliskt geleringsmedel (karragenan och fruktkärnmjöl) istället för gelatin.
          Lite recept:
          http://www.dansukker.se/se/Sortiment/Gelésocker_Multi.aspx
          Bifogad bild





          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 09-11-2011, 04:52
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Tack snälla du !

          Den sidan liggar nu som favorit.


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 09-11-2011, 11:07
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          CITAT (RibesRubusVitis @ 08-11-2011, 23:11) *
          Använd gelatin. Vegetarianer tar ingen som helst skada av detta.

          thumbdown.gif Vilken dum kommentar.

          Jag har använt agar-agar när jag har gjort glass, det ingår även johannesbrödfrömjöl i samma recept fast vad jag förstår så har de två samma effekt. Vätskan tjocknar när man sjuder den, kan det vara där det blev fel? Tror inte det händer nåt om man bara tillsätter det i kall fromage.
          Häromdagen såg jag en ny produkt i affären, minns inte vad den hette men ungefär "vegetarisk gelatin", tänkte jag skulle pröva den vid något tillfälle.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Azur
          Inlägg 09-11-2011, 11:15
          Länk hit: #7


          Gäster






          Det är stor skillnad på agar och agar. Första märket jag köpte (minns inte vad det hette) tog aldrig ihop sig hur mycket agar man än tillsatte. Senast använde jag nåt tyskt märke, det funkade bra.
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 09-11-2011, 11:21
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Jaså det var ju intressant. Var köper ni agar-agar? Var inne i hälsokostaffären en gång och frågade efter johannesbrödfrömjöl och om jag minns rätt även efter agar-agar, men det hade de inte och hon kunde inte hitta det i sina listor heller, så jag trodde inte det gick att få tag på i Sverige.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          RibesRubusVitis
          Inlägg 09-11-2011, 13:05
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 2 133
          Medlem sedan:
          15-12-2005
          Medlem nr: 6 842



          Låt mig försäkra att svaret om gelatin var allvarligt menat. Koppla det gärna till debatten om curlingföräldrar. Det måste finnas en gräns för omgivningens tid/lust/intresse att ställa upp på telningarnas personliga nycker. Hade du skrivit att sonen inte tål gelatin, skulle det självklart respekteras.
          Av samma skäl skulle jag t ex inte anskaffa ritualslaktat kött bara för att en gäst kunde tänkas kräva sådant.
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 09-11-2011, 13:10
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          CITAT (RibesRubusVitis @ 09-11-2011, 13:05) *
          Låt mig försäkra att svaret om gelatin var allvarligt menat. Koppla det gärna till debatten om curlingföräldrar. Det måste finnas en gräns för omgivningens tid/lust/intresse att ställa upp på telningarnas personliga nycker. Hade du skrivit att sonen inte tål gelatin, skulle det självklart respekteras.
          Av samma skäl skulle jag t ex inte anskaffa ritualslaktat kött bara för att en gäst kunde tänkas kräva sådant.

          Enklare att skippa fromagen än att hålla på med experiment. Allt kött är ju redan skippat.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 09-11-2011, 13:42
          Länk hit: #11


          Gäster






          CITAT (RibesRubusVitis @ 09-11-2011, 13:05) *
          Låt mig försäkra att svaret om gelatin var allvarligt menat. Koppla det gärna till debatten om curlingföräldrar. Det måste finnas en gräns för omgivningens tid/lust/intresse att ställa upp på telningarnas personliga nycker. Hade du skrivit att sonen inte tål gelatin, skulle det självklart respekteras.
          Av samma skäl skulle jag t ex inte anskaffa ritualslaktat kött bara för att en gäst kunde tänkas kräva sådant.

          I det här fallet så handlar det om en mamma som VILL skippa gelatinet för gästernas skull, både hon och jag skiter väl i att du bjuder dina gäster på mat de inte vill ha? slap.gif
           
          Citera
          Rihane
          Inlägg 09-11-2011, 13:47
          Länk hit: #12


          Gäster






          Hittade agar-agar på Ica-Maxi.
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 09-11-2011, 13:48
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (RibesRubusVitis @ 09-11-2011, 13:05) *
          Låt mig försäkra att svaret om gelatin var allvarligt menat. Koppla det gärna till debatten om curlingföräldrar. Det måste finnas en gräns för omgivningens tid/lust/intresse att ställa upp på telningarnas personliga nycker. Hade du skrivit att sonen inte tål gelatin, skulle det självklart respekteras.
          Av samma skäl skulle jag t ex inte anskaffa ritualslaktat kött bara för att en gäst kunde tänkas kräva sådant.


          thumbdown.gif


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          merlin68
          Inlägg 09-11-2011, 14:36
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 4 044
          Medlem sedan:
          09-03-2010
          Medlem nr: 28 369



          Jag äter inte kött och använder den vegetabiliska gelatinen som står i välsorterade butiker oftast i hyllan bredvid den vanliga gelatinen.

          Det är ett litet blå-vitt paket med två påsar vegetabilisk gelatin i pulverform. En påse motsvarar 4-6 blad vanlig gelatin om jag inte missminner mig.
          Lycka till:)
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 09-11-2011, 15:59
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          CITAT (RibesRubusVitis @ 09-11-2011, 13:05) *
          Låt mig försäkra att svaret om gelatin var allvarligt menat. Koppla det gärna till debatten om curlingföräldrar. Det måste finnas en gräns för omgivningens tid/lust/intresse att ställa upp på telningarnas personliga nycker. Hade du skrivit att sonen inte tål gelatin, skulle det självklart respekteras.
          Av samma skäl skulle jag t ex inte anskaffa ritualslaktat kött bara för att en gäst kunde tänkas kräva sådant.


          Vad vet du om varför vår son , och våra bekanta , är vegetarianer ? Ta och väx upp lite !!!!


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 09-11-2011, 16:08
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          CITAT (Myosotis @ 09-11-2011, 11:07) *
          thumbdown.gif Vilken dum kommentar.

          Jag har använt agar-agar när jag har gjort glass, det ingår även johannesbrödfrömjöl i samma recept fast vad jag förstår så har de två samma effekt. Vätskan tjocknar när man sjuder den, kan det vara där det blev fel? Tror inte det händer nåt om man bara tillsätter det i kall fromage.
          Häromdagen såg jag en ny produkt i affären, minns inte vad den hette men ungefär "vegetarisk gelatin", tänkte jag skulle pröva den vid något tillfälle.



          Vi fick tag på agar i Life-butiken och följde råden på förpackningen till punkt och pricka. Man skulle sjuda den med en del av vätskan osv.

          Merlin , det där lät intressant . Vi var på ICA Maxi först och letade men hittade bara något som heter Vegegel men det passade inte till det här. Nu vet jag att jag ska leta efter ett blåvitt paket.

          Azur , märket var Clearspring men då kan man ju hålla utkik efter andra märken också nu när jag vet att det finns olika.

          Redigerat av mamamaggan: 09-11-2011, 16:09


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          merlin68
          Inlägg 09-11-2011, 16:34
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 4 044
          Medlem sedan:
          09-03-2010
          Medlem nr: 28 369



          mammamaggan, här finns listor på mat som är helt fria från animaliska produkter. Jättebra att ha med sig när man handlar så slipper man läsa de finstilta innehållsförteckningarna hela tiden tummenupp.gif

          http://vegokoll.se/?page_id=502
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 09-11-2011, 16:48
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Någon gång i början på 20 hundratalet hade jag en textkommunikationsgrupp med mycket duktiga elever. Flera är aktiva journalister idag. En tös var vegan. I slutet av sista året brukade jag bjuda hem gängen på lite mys i min hemmiljö.
          Jag hade i detalj tänkt igenom vegan kontra allätare.

          Men! Jag gjorde en flopp! Ingen hade talat omför mig att "vegetariskt" margarin till kexen innehöll gelatin och det är kalvbens avkok.
          Nämnda lilla tös är nu en aktiv mediavetare och har (efter Facebookkontakt) meddelat ätt hon inte är helt renlärig längre.

          För övrigt är dessa sociala medier helt underbara att ha kontakt med sina gamla vänner. Minst ett 80-tal följer jag och de mig.
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 09-11-2011, 16:56
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          TACK!

          Nu är ju vår son vuxen så han håller reda på det mesta själv men den här sidan tror jag inte han vet om.

          Bra för mig också eftersom vi som sagt har en del vegetarianer i bekantskapsktretsen .


          Vi hade som sagt lite folk hemma i går och även om inte alla är vegetarianer så äter de glatt även de vegetariska rätterna .


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          merlin68
          Inlägg 09-11-2011, 17:09
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 4 044
          Medlem sedan:
          09-03-2010
          Medlem nr: 28 369



          Samma här. Jag är den ende i familjen som inte äter kött av fyrbenta djur. Det händer dock att jag någon gång per år äter en kycklingbit eller fisk/skaldjur så jag kan nog inte kalla mig vegetarian egentligen. Ena dotterns pojkvän är vegetarian mot det veganska hållet och vi har kompisar som också är vegetarianer, veganer samt LCHF:are.
          Jag tycker man ska respektera folks önskemål om mat, särskilt om man inte vet varför någon utesluter ett visst födoämne ur kosten. Själv blir jag mycket sjuk av kött och får ont i leder och muskler samt att handlederna svullar så det ser ut som om det satt fast "ägg" vid handlederna när jag äter exempelvis en fläskkotlett. Smärtan håller då i sig i ungefär en vecka så jag är extremt noga att kolla innehållsförteckningarna innan jag äter någonting.
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 10:12
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon