Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > En ny sorts korv
          Gunilla T
          Inlägg 09-11-2011, 14:36
          Länk hit: #1


          Gäster






          http://www.dn.se/ekonomi/en-korv--104-procent-kott

          giggle.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 5)
          malcolm
          Inlägg 09-11-2011, 15:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Jag stötte på sådan korv redan för något år sedan på Willys, försökte hitta personal att fråga men hittade ingen. Sedan har jag sett inslag på TV (Plus...?) om detta märkliga sätt att märka korv och för mig är det helt obegripligt att man får märka en produkt på detta viset. Okej att säga att man använt 104 g kött för att tillverka 100 g korv men procent är det inte och det verkar som om någon inte kan det här med procenträkning.
           
          Citera
          Blomstertanten
          Inlägg 09-11-2011, 15:39
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 5 380
          Medlem sedan:
          03-08-2003
          Medlem nr: 2 004



          Behövs inte ett mattegeni för att räkna ut att det inte går ihop, det kan till och med jag tongue.gif


          --------------------
          Glanshammar Närke Zon 3

          Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

          Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.


           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 09-11-2011, 15:52
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Så det kan bli ! flirting.gif

          De där extra 4 % kanske man kan få som en liten korv vid sidan om ? 000.gif


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          Huggorm
          Inlägg 09-11-2011, 16:09
          Länk hit: #5


          Moderator
          Antal inlägg: 18 405
          Medlem sedan:
          27-01-2007
          Medlem nr: 9 009



          CITAT (malcolm @ 09-11-2011, 15:09) *
          Jag stötte på sådan korv redan för något år sedan på Willys, försökte hitta personal att fråga men hittade ingen. Sedan har jag sett inslag på TV (Plus...?) om detta märkliga sätt att märka korv och för mig är det helt obegripligt att man får märka en produkt på detta viset. Okej att säga att man använt 104 g kött för att tillverka 100 g korv men procent är det inte och det verkar som om någon inte kan det här med procenträkning.

          Precis, det var ju stora rubriker för ett år sedan, jag undrar om det är samma företag den här gången eller någon annan som följer efter?
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 09-11-2011, 16:36
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Jag flinade glatt åt den artikeln med "omkrets".

          Inte för att jag gör så här, men ponera att jag skall göra älgkorv, pölsa eller något annat mumsigt.
          Tager 2 kg älgfärs urfrysen. Dvs rent kött.

          Åtgärd:
          Jag fräser det i panna med teflon utan fett alternativt kokar massan. Efter fräsningen/kokningen, avrunnen torde kötthalten i före detta 2 kg köttfärs fortfarande vara den samma. Men ca 5 % lägre i vikt för att vattan har avgått. (Avgår även vid kokning). Dvs 100 % kött. Tänker man matematiskt fel så påstår man att x% på 1,9 kg är =2 kg. Dvs ca 105%.

          Vem tusan hade företagens copywriter till mattelärare?

          En bra Copywrite skall ha korrekthet, vara rolig och tilltalande. Alla som hanterar kött begriper att detta är ett vedertaget reklamskämt och vi stackare som inte begriper sifferleken och vet vad som händer med köttprodukter vid uppvärmning faller i farstun.

          Inom idrotten talar man om 110%. Det går inte! Max 90". Men pulsen kan vara på 120 till 140. Kommer du upp i 100 % sä dör du. Och det gör tyvärr en del.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 18-10-2025, 06:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon