Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Inspiration och recept - köttfärs, Vad kan man hitta på med det?
          Peztis
          Inlägg 20-04-2012, 14:45
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Att hitta på vad man ska äta kan gå fort eller vara hopplöst! Det gäller för mig både till vardagsmaten, helgmiddagen eller när man ska bjuda på lite festligheter.

          Man står där i kylskåpet och skakar på huvudet eller funderar i affären - vad kan jag göra med detta?

          Så inspirera mig och varandra med tankar, idéer och recept -
          vad kan man göra med köttfärs?


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 10)
          Natur liv
          Inlägg 20-04-2012, 16:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 739
          Medlem sedan:
          08-05-2011
          Medlem nr: 43 937



          Köttfärslimpa äter vi idag och det går att variera i all oändlighet. Så här gjorde jag den här gången:

          Jag blandade 2 dl ströbröd, 2 dl mjölk och 2 ägg och lät stå en kvart. Sedan kryddade jag med 3 msk hickorykryddad grillolja, svartpeppar och 2 msk lökpulver. Jag blandade ihop noga och formade till 3 limpor som jag la på en smord ugnsform. Jag la baconskivor ovanpå och gräddade i ugnen på 175 grader i cirka 50 minuter.


          --------------------
          Livet är härligt när man kan njuta av frukostkaffet till fågelkvitter och dofterna från kryddodlingen.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 20-04-2012, 16:07
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          PEZTIS FETAOSTJÄRPAR

          700 g köttfärs
          1 ägg
          1 dl ströbröd
          1/2 dl mjölk, grädde, gräddfil osv
          salt
          peppar
          kryddor (jag har bl a i lökpulver eftersom sonen inte gillar lök biggrin.gif)

          Blanda ihop till en smet.

          1 pkt fetaost, skär i stavar ca 4x1 cm

          Ta en bit köttfärs och "baka in" en fetaoststav i varje.

          Bryn dem och sänk sedan värmen.

          Slå över
          1 pkt passerade tomater
          1 pkt matl.grädde
          kryddor (oregano, basilika, salt, vitlök och vad man gillar)

          Koka ihop.

          Servera med t ex ris. Strö gärna persilja över.

          SUPERGOTT och kan frysas in.

          Obs! "Smeten" till järparna är ungefärlig, jag är duktig på att höfta. smile.gif


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          KRT
          Inlägg 20-04-2012, 17:56
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 001
          Medlem sedan:
          17-09-2009
          Medlem nr: 26 121



          Jag gör gärna "grekiska" biffar, med feta, lite som dina Peztis;

          Köttfärs
          Fetaost (mixas m stavmixer så den blir till småklumpar)
          Stekt gul lök
          Vitlök
          Franska örtkryddor
          Dijonsenap (lite)
          1-2 ägg (beror på mängden köttfärs)

          Blanda och forma biffar, järpar eller bullar (vilket man gillar bäst) som steks.

          Som tillbehör passar cous-cous perfekt och som sås är Crème Fraîche smaksatt med feta och soltorkad tomat helt perfekt.


          --------------------
          Ärvd trädgård i sydvästra Skåne (zon 1)
           
          Citera
          Margith
          Inlägg 20-04-2012, 18:15
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Jag gjorde en variant härom veckan som sonen (22 år) tyckte var supergod.

          3 plattor djupfryst smördeg. Tina och kavla ut. Klä en ugnsform med degen. Kör in den i ugnen några minuter. Fräs köttfärs med finhackad chili och vitlök. Krydda efter smak. Häll köttfärsröran i pajskalet och häll över äggstanning och riven ost. In i ugnen igen tills äggstanningen 'stannat'.


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 06-05-2012, 16:11
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          CITAT (Natur liv @ 20-04-2012, 17:02) *
          Köttfärslimpa äter vi idag och det går att variera i all oändlighet. Så här gjorde jag den här gången:

          Jag blandade 2 dl ströbröd, 2 dl mjölk och 2 ägg och lät stå en kvart. Sedan kryddade jag med 3 msk hickorykryddad grillolja, svartpeppar och 2 msk lökpulver. Jag blandade ihop noga och formade till 3 limpor som jag la på en smord ugnsform. Jag la baconskivor ovanpå och gräddade i ugnen på 175 grader i cirka 50 minuter.


          Hur mycket köttfärs blandfärs eller ren köttfärs hade du till denna?


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera
          omk
          Inlägg 10-06-2012, 18:35
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 549
          Medlem sedan:
          25-07-2010
          Medlem nr: 32 435



          Jag brukar göra en STOOOR laddning köttbullar eller pannbiffar i UGNEN. Mkt smidigt ! Brukar göra som nedan, i två omgångar, för jag har ingen tillräckligt stor bunke för 1,5 kg färs.

          Låt 1-1,5 dl ströbröd, salt, peppar och 2 dl vätska (mjölk / vatten / buljong) stå och dra 10-15 min. Blanda sen i 2 ägg och ca 700-800 gr blandfärs. Jag blandar gärna i 2-3 msk stark senap och en dryg dl rostad lök. Blir gott !

          Lägg bullar / biffar tätt, tätt på en ugnsplåt med kant och så in i ugnen, lite under mitten, i drygt 10 min. Sen ut med plåten. Vänd bullarna / biffarna och så in i ugnen igen, men lite högre upp nu. Ca 15 min.
          Ugnen ska vara på 250 grader.


          --------------------
          Women and cats do as they please, men and dogs should relax and get used to the idea - Robert Heinlein
           
          Citera
          Rosrup
          Inlägg 10-06-2012, 20:13
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 277
          Medlem sedan:
          06-10-2011
          Medlem nr: 75 127



          Jag brukar göra nån form av asiatgryta med köttfärs istället för kyckling eller annat "helt" kött.
          Köttfärs, ingefära, chili, vitlök, koriander, lök, champinjoner och annat jag hittar här.
          Med eller utan kokosmjölk beroende på humör för dan.

          Inget exakt recept men ingefära och koriander gör skillnad smile.gif
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 10-06-2012, 21:13
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Moussaka, lasagne, chili con carne, köttfärspaj, kålpudding, frikadeller i tomatsås etc. går ju göra massor av köttfärs.


          Ska göra köttfärspiroger imorgon kväll är bra att ha i frysen och plocka av ifall man får för sig ta en cykelutflykt, de brukar gå bra att äta kalla.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          niggle
          Inlägg 10-06-2012, 22:13
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 459
          Medlem sedan:
          28-10-2009
          Medlem nr: 26 668



          Just när jag läste detta frågade min fru vad det blir till middag i morgon.
          Mitt svar blev: Wallenbergare.

          Kalvfärs med äggula och grädde i smeten, så den blir lös och fin. Nästan rinnig.
          Kryddas med kryddpeppar och salt.
          Formas till platta biffar som steks.
          Serveras med potatismos och gröna ärtor.

          Mums!
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 12-06-2012, 21:23
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Vad kul att det fortfarande trillar in recept! Blir ju nästan hungrig!


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 04:44
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon