CITAT (Robbanp @ 27-04-2012, 23:57)

Jag köpte ett gäng påsar plantjord från Rölunda gård på Ica. De hade nån kundkväll och sålde dem för 15:- styck. När jag senare läste på en påse visade det sig vara 100% torv. Ganska sur också - pH 5,5-6,0, tror jag det stod. Funkar den överhuvud taget till grönsaker eller ska jag spara den till det kommande surjordspartiet?
Halaj!
Jag har fått för mig att de flesta grönsaker föredrar lätt sur jord, sådär 6,0-6,5 så för den sakens skull går det bra, tror jag.
Vad som är mer viktigt är hur näringsrik torv är egentligen?
Där har jag inte en aning, så jag skulle bli glad om någon som har en uppfattning om saken yttrar sig.
Energi finns det ju i det, det betraktas väl som ett ”halvfossilt” bränsle, men det säger ju ingenting om hur bra växter växer i det.
//T