Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Pilgrimsmusslor, Ved göra med dem?
          malcolm
          Inlägg 28-06-2012, 16:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          För en tid sedan impulsköpte jag frysta pilgrimsmusslor, varföpr vet jag inte och har inget recept på lämplig rätt. Finns det kanske någon annan som har? De var ganska dyra så det är inga mängder jag har.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 11)
          Garden bliss
          Inlägg 29-06-2012, 08:27
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 436
          Medlem sedan:
          12-05-2009
          Medlem nr: 23 219



          Det här gjorde jag till en cykelfest en gång. Jättegott!

          http://www.recept.nu/christian_hellberg/fo...och_citrusskum/

          Mina musslor var väldigt små och jag trädde upp dem på vanliga träspett, fyllde typ spetten.
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 29-06-2012, 13:11
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Det här är inte flera musslor utan som en större köttig bit.
           
          Citera
          kerstinbern
          Inlägg 29-06-2012, 13:18
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 940
          Medlem sedan:
          23-04-2011
          Medlem nr: 42 015



          CITAT (malcolm @ 29-06-2012, 13:11) *
          Det här är inte flera musslor utan som en större köttig bit.




          Då är det inte heller pilgrimsmusslor du har!
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 29-06-2012, 17:35
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Står så på paketet i alla fall, köpt hos Willys.
           
          Citera
          merlin68
          Inlägg 29-06-2012, 17:48
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 4 044
          Medlem sedan:
          09-03-2010
          Medlem nr: 28 369



          Pilgrimsmusslorna kan ju har fryst ihop till en "kaka". I så fall faller de ju isär när de tinas smile.gif
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 29-06-2012, 17:52
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Skall kolla lite noggrannare sedan, återkommer.
           
          Citera
          ninnisky
          Inlägg 29-06-2012, 18:02
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 5 047
          Medlem sedan:
          29-06-2004
          Medlem nr: 3 958



          CITAT (merlin68 @ 29-06-2012, 16:48) *
          Pilgrimsmusslorna kan ju har fryst ihop till en "kaka". I så fall faller de ju isär när de tinas smile.gif


          Japp, så är det med säkerhet! Det bästa är att grilla dom (ev steka i panna) och det är väldigt gott med lite skirat smör till!


          --------------------
          Det är dumt att slänga bort en hel cykel för att det kommit in ett gruskorn i kedjan...
           
          Citera
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 03-07-2012, 13:10
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          Jag tittar då och då på ett matlagningsprogram i tyskt TV och där stekar dom ofta pilgrimsmusslor.

          Där stekar dom helt enkelt i stekpanna. Men man skall nog vara försiktig med stektiden, inte stekar dom för länge
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 03-07-2012, 14:06
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Peppar ocxh salt och så steka dem i smör. Kolla så de inte blir överstekta , skär i någon av dem och kolla att den inte är för " blank " inuti . Samma som med fisk alltså , det ska vara vitt inuti utan någon " blankhet ".


          De är jättegoda , som ett mellanting mellan fisk och kött .


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 03-07-2012, 23:50
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Pilgrimsmusslor äter vi ofta här :)stek dom i lite Olivolja och en klick smör en minut på varje sida om de är tjocka en halv minut om de är tunna ,krydda med Citronpepper och ett uns salt ,eller bara lite svartpepper och en nypa salt ta en skvätt Citron över,är de frysta så lägg dom en så där tio minuter på papper så de blir torra innan du steker dom ;)Lycka till :)Att använda Olivolja i stekning ?jo Olivolja tål höga tempraturer hög värme så blanad olivolja och smör är du ska steka snabbt och het .
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 04-07-2012, 01:41
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          CITAT (Motti @ 04-07-2012, 00:50) *
          Pilgrimsmusslor äter vi ofta här :)stek dom i lite Olivolja och en klick smör en minut på varje sida om de är tjocka en halv minut om de är tunna ,krydda med Citronpepper och ett uns salt ,eller bara lite svartpepper och en nypa salt ta en skvätt Citron över,är de frysta så lägg dom en så där tio minuter på papper så de blir torra innan du steker dom ;)Lycka till :)Att använda Olivolja i stekning ?jo Olivolja tål höga tempraturer hög värme så blanad olivolja och smör är du ska steka snabbt och het .


          Avokadoolja (rykpunkt 255°C) och rapsolja (rykpunkt 238°C) klarar ganska höga temperaturer. Olivolja har däremot en ryktpunkt redan vid 190°C vilket gör att den inte kan användas till stekning vid höga temperaturer, mycket matlagning i ugnen eller på grillen.


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 16:02
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon