CITAT (myskmadra @ 24-03-2004, 12:44)
Är det förresten fler baktokiga här på forumet?
Ibland, och definitivt efter att ha läst ditt smarriga recept! Tack! Det ska prövas!
Vill gärna dela med mig av mitt godaste brödrecept:
Solrosbaguetter, 2 st
50 g jäst
2,5 dl vatten+2,5 dl mjölk
1 msk salt
2 msk oregano
1 dl solrosolja
3 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl
1 dl riven cheddarost
ägg till pensling
1 dl solrosfrön
Värm vatten och mjölk till ljummet. Smula ner jästen. Tillsätt salt, oregano, olja, grahamsmjöl samt det mesta av vetemjölet. Knåda till sist in osten. Jäs övertäckt 40 min.
Knåda degen smidig. Dela i två delar och forma två baguett-längder. Jäs ytterligare 30 min.
Pensla med ägg. Strö på solrosfrön.
Grädda i ca 50 min i 175-200°. Byt läge på plåten efter halva tiden. Låt svalna på plåten.
Jättegott med enbart bordsmargarin på, eller en extra ostskiva om man vill.
Passar bra till grillat kött, t ex.