Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Smarrigt brödrecept, recept om nån vill testa
          myskmadra
          Inlägg 23-03-2004, 21:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Fårostbröd

          3 dl mjölk
          25 g jäst
          2 msk olivolja
          2 tsk salt
          1 stort ägg
          1 dl grahamsmjöl
          ca 9 dl vetemjöl special

          Fyllning: olivolja, 4 msk fetaost, 2 pressade vitlöksklyftor, oregano, basilika, timjan
          Pensling: uppvispat ägg

          Ljumma mjölken och lägg den i en bunke. Smula sönder jästen och tillsätt, ägg salt och olja.
          Arbeta in mjölet. Arbeta degen så att den blir riktigt seg. Låt vila 5 minuter.
          Tag upp på bakbord, knåda inte men vik ihop den och kavla sedan ut den till en rektangel.
          Häll lite olja på degen och bred ut den med fingrarna. Strö på osten och kryddorna. Rulla ihop degen. Skär i bitar och ställ bitarna stående upp i en smord avlång form. Låt jäsa 4 timmar.
          Pensla på uppvispat ägg och grädd i 225 gr i cirka 35 minuter.
          Tag brödet ur formen och låt det kallna.

          Jag provade att göra brödet för ett tag sen och det var himmelskt gott!
          wub.gif
          Dock jäste det så snabbt så jag minskade jästiden jag tror till hälvten.


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 10)
          vickeva
          Inlägg 23-03-2004, 22:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 429
          Medlem sedan:
          14-10-2003
          Medlem nr: 2 441



          Ska genast prova det till helgen, fy vad mumsigt det låter!!!


          --------------------
           
          Citera
          Ina
          Inlägg 23-03-2004, 22:59
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Jag har redan gjort ett sådant bröd... Det var visserligen ganska länge sedan jag gjorde det sist, men det är himmelskt gott!!! Man kan ha i oliver och/eller soltorkade tomater i fyllningen också. Det blir ännu godare... wub.gif
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 24-03-2004, 11:44
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          CITAT (Ina @ 23-03-2004, 22:59)
          Jag har redan gjort ett sådant bröd... Det var visserligen ganska länge sedan jag gjorde det sist, men det är himmelskt gott!!! Man kan ha i oliver och/eller soltorkade tomater i fyllningen också. Det blir ännu godare...  :wub:

          Jamen ännu bättre! Måste prova till helgen! Är det förresten fler baktokiga här på forumet? Har diverse olika surdegar på gång (oftast bortglömda sad.gif ) men viljan finns där! Det finns kanske vissa likheter mellan odling och brödbak? "mata surdegen eller pyssla om plantorna" rolleyes.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 24-03-2004, 22:41
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Det receptet låter ju bara kanooon
          Eva St


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 25-03-2004, 10:47
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          Jag är tokig i matlagning och bakning......detta blir ett nytt spännande recept till samlingen - MUMS ! tongue.gif


          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 26-03-2004, 20:33
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          Låter som utmärkt picknick-bröd.


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 18-07-2006, 20:30
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          CITAT (myskmadra @ 23-03-2004, 22:58)
          Fårostbröd

          3 dl mjölk                                                    
          25 g jäst
          2 msk olivolja
          2 tsk salt
          1 stort ägg
          1 dl grahamsmjöl
          ca 9 dl vetemjöl special

          Fyllning: olivolja, 4 msk fetaost, 2 pressade vitlöksklyftor, oregano, basilika, timjan
          Pensling: uppvispat ägg

          Ljumma mjölken och lägg den i en bunke. Smula sönder jästen och tillsätt, ägg salt och olja.
          Arbeta in mjölet. Arbeta degen så att den blir riktigt seg. Låt vila 5 minuter.
          Tag upp på bakbord, knåda inte men vik ihop den och kavla sedan ut den till en rektangel.
          Häll lite olja på degen och bred ut den med fingrarna. Strö på osten och kryddorna. Rulla ihop degen. Skär i bitar och ställ bitarna stående upp i en smord avlång form. Låt jäsa till dubbel storlek.
          Pensla på uppvispat ägg och grädd i 225 gr i cirka 35 minuter.
          Tag brödet ur formen och låt det kallna.

          Håller på att baka detta underbara bröd, igen!
          Härliga dofter i köket!
          Mysigt att ha färska kryddor att tillgå!
          Vill gärna dela med mig till er baksugna som inte såg receptet när jag skrev in det sist!


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          Castea
          Inlägg 18-07-2006, 21:30
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          CITAT (myskmadra @ 24-03-2004, 12:44)
          Är det förresten fler baktokiga här på forumet?

          Ibland, och definitivt efter att ha läst ditt smarriga recept! Tack! Det ska prövas!

          Vill gärna dela med mig av mitt godaste brödrecept:

          Solrosbaguetter, 2 st

          50 g jäst
          2,5 dl vatten+2,5 dl mjölk
          1 msk salt
          2 msk oregano
          1 dl solrosolja
          3 dl grahamsmjöl
          10 dl vetemjöl
          1 dl riven cheddarost
          ägg till pensling
          1 dl solrosfrön

          Värm vatten och mjölk till ljummet. Smula ner jästen. Tillsätt salt, oregano, olja, grahamsmjöl samt det mesta av vetemjölet. Knåda till sist in osten. Jäs övertäckt 40 min.

          Knåda degen smidig. Dela i två delar och forma två baguett-längder. Jäs ytterligare 30 min.

          Pensla med ägg. Strö på solrosfrön.

          Grädda i ca 50 min i 175-200°. Byt läge på plåten efter halva tiden. Låt svalna på plåten.


          Jättegott med enbart bordsmargarin på, eller en extra ostskiva om man vill.
          Passar bra till grillat kött, t ex.
           
          Citera
          Kajsa H
          Inlägg 19-07-2006, 18:14
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 56
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 377



          Japp, här är ännu en bak-tok!
          Här kommer mitt favoritrecept som blir platta rutor, lite sega i konstistensen. jättebra att fylla och ha med på utflykten. (Varning, det går väldigt fort åt...)
          Det är även ett bra grundrecept och går att variera med olika mjölsorter, diverse gryn och kross till skållningen etc.

          Monicas vardagsbröd

          3 dl havregryn
          2 dl rågflingor
          25 g margarin
          5+1 dl vatten
          50 g jäst
          2 msk sirap
          2 tsk salt
          1 msk brödkryddor (tex anis+fänkål)
          1 l vetemjöl (ca)

          Mät upp havregryn och rågflingor i en bunke. Koka upp vattnet (5dl) och smält matfettet i vattnet. Slå det kokande vattnet över grynen.
          Efter ca ½ timme, eller när grynskållet är kroppstempererat: Rör ut jästen i 1dl ljumt vatten. Blanda i jäst, salt, sirap och brödkryddor i degspadet. Arbeta i mjölet och låt degen jäsa övertäckt i ½ timme.
          Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig. Smörj en plåt och kavla ut degen på den (en fuktig disktrasa under får plåten att stå still). Skär degen i rutor.
          Jäs degen på plåten i ytterligare ½ timme. Grädda i 200 grader i ca 30 min.
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 23-07-2006, 21:25
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Det ska prova nån dag framöver när det är regn och svalt!
          Med värmen både ute och inne så sätts inte ugnen på om det inte är tvunget...........
          Hälsningar!


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 02:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon