Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Förvaring
          RonjaRövardotter
          Inlägg 02-09-2013, 07:46
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 44
          Medlem sedan:
          05-01-2010
          Medlem nr: 27 243



          Hur förvarar jag mangold, majrova, kålrabbi och rabarber?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 4)
          rosita
          Inlägg 02-09-2013, 08:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Mangold vet jag inte... kanske håller sig några dagar i svalen. Rabarber passar nog bäst i frysen. Kålrabbi och majrova håller sig nog bäst i stuka, jordkällare eller sval matkällare.


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          Eva i Västerås
          Inlägg 02-09-2013, 08:59
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 341
          Medlem sedan:
          26-08-2003
          Medlem nr: 2 208



          För kort förvaring är det väl kyl för alla fyra.
          För vinterförvaring:
          • förvälld o fryst för mangold,
          • fryst i småbitar för rabarber,
          • stuka eller i sandlåda i sval källare för majrova
          • förvälld o fryst eller sval källare för kålrabbi.
          Kålrabbi har jag aldrig haft så mycket att det varit förvaringsproblem, så den är jag osäker på hur den funkar i källare.


          --------------------
          Hälsningar
          Eva
           
          Citera
          RonjaRövardotter
          Inlägg 03-09-2013, 08:36
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 44
          Medlem sedan:
          05-01-2010
          Medlem nr: 27 243



          Varför kan jag inte frysa in mangolden utan att förvälla? Tänkte pröva att linda in kålrabbin och majrovan i tidningspapper och lägga i en papperspåse i svalt utrymme, tror ni det blir bra?
           
          Citera
          masa
          Inlägg 03-09-2013, 10:11
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 568
          Medlem sedan:
          05-09-2011
          Medlem nr: 74 366



          Utan förvällning fortsätter enzymverksamheten och produkten ändrar färg och smak.

          Det är nog bättre med plastpåse i kylskåp, annars torkar rovorna och kålrabbin och blir mjuk och skrumpnar till slut.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 08:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon