Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bröd!
          Siri
          Inlägg 19-04-2004, 20:48
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 323
          Medlem sedan:
          06-08-2003
          Medlem nr: 2 034



          Vill dela med mig av mitt favoritrecept på bröd. Det är bara att blanda ihop och in i ugnen, behövs ingen jäsning och knådning eller andra krångligheter tongue.gif Hållbart är det också. rolleyes.gif
          Det är några ingredienser i och för sig, men har man väl handlat hem dem så räcker det ett tag, det är inte så mycket av varje.

          [B]GROVT BRÖD

          2 dl grahamsmjöl
          3 dl rågsikt
          2,5 dl rågkross
          1 2/3 dl vetekli
          1 2/3 grovt rågmjöl
          2,5 dl vetegroddar
          5 dl vetemjöl
          2 tsk salt
          5 tsk bikarbonat (som blandas med mjölet)
          1,5 dl sirap
          1 l lättfil

          Rör ihop och lägg i en smord form. Grädda i ca två timmar i 175 grader.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 9)
          vickeva
          Inlägg 19-04-2004, 21:33
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 429
          Medlem sedan:
          14-10-2003
          Medlem nr: 2 441



          Tack för det, det ska jag nog prova... jag har ett liknande recept nånstans och blir detta lika gott så kommer jag att baka det mycket.


          --------------------
           
          Citera
          Nymphaea
          Inlägg 19-04-2004, 23:16
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 98
          Medlem sedan:
          05-01-2004
          Medlem nr: 2 650



          det låter sött...


          --------------------
          Markus från Norrköping.
          Orkidésidan!
           
          Citera
          Siri
          Inlägg 20-04-2004, 20:14
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 323
          Medlem sedan:
          06-08-2003
          Medlem nr: 2 034



          Njae, det är inte speciellt sött. biggrin.gif
           
          Citera
          Siri
          Inlägg 20-04-2004, 20:15
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 323
          Medlem sedan:
          06-08-2003
          Medlem nr: 2 034



          Sockret (sirapen) går ju åt i jäsningen.
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 20-04-2004, 20:19
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Om man vill ha ett sockerfritt bröd
          skall inte sockermängden (sirap) överstiga 1 msk/ 5dl vätska.
          Det är mängden socker som försvinner i jäsningen.
           
          Citera
          Smekajsa
          Inlägg 20-04-2004, 20:22
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 727
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 230



          intressant recept, mycket nyttigt för lilla magen
          det skriver vi ut och prövar - tack å bock för tipset
          såg just äntligen hemma
          de där mat-muffinsarna såg ju smarriga ut
          måste nog pröva det också....
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 20-04-2004, 20:40
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Mitt favvorecept är jättegammalt... det bakade min mor och mormor och mormorsmor, farmor och farmorsmor och hennes mor osv.

          1liter mjölk
          1liter vatten
          175 gram smält smör
          7 tsk salt
          1,5 dl sirap
          200 gram (4pkt) jäst
          1 påse(2kg) Rågsikt
          Vetemjöl till lagom fast deg.
          ...........................................
          Låt degen jäsa i 30 min
          Kavla ut runda kakor ( 15 st ca. 3mm tjocka) som får jäsa i ca 20 min. sedan naggas och gräddas på het plåt i 275graders ugnsvärme i ca 4 min
          Eller rulla till bullar (som småfralla) som får jäsa i 30 min och gräddas i 225 grader i ca. 10 mín.
           
          Citera
          Siri
          Inlägg 20-04-2004, 20:59
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 323
          Medlem sedan:
          06-08-2003
          Medlem nr: 2 034



          Tackar för ditt recept, det ser intressant ut, med smör och allt. Det ska jag definitivt prova. Hur mycket blir det av det, det verkar bli en del, eller?

          Det du säger om sockermängden som går åt stämmer givetvis, jag blev lite stressad, kaffe på spisen. tongue.gif Men det smakar i allafall inte sött. Brödet alltså, inte kaffet. biggrin.gif
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 21-04-2004, 05:26
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          15 stora bröd eller ca 45 bullar... typ småfranska
          brukar jag få ut av 2liters- degen.
          Äkta smör är mums i all bröddeg tongue.gif

          Dagens bak... gräddning pågår.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon