Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hemmagjord glass?, Har någon ett smarrigt recept?
          Catarina
          Inlägg 23-05-2004, 21:00
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 76
          Medlem sedan:
          02-05-2004
          Medlem nr: 3 474



          Halli hallå biggrin.gif

          Är det någon som har ett smarrigt recept på hemmagjord glass? Man kan ju inte odla det...men kan odla tillbehör biggrin.gif


          --------------------
          "Den som sårar andra, bryr sig heller inte om sig själv"
          ~Leonardo Da Vinci~
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 11)
          netaave
          Inlägg 23-05-2004, 21:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Ta en kransform och lägg färska bär eller färsk frukt i botten. Jag tar oftast hallon, jordgubbar eller björnbär, eller blandar dessa tre.
          Vispa vaniljvisp ganska hårt och fyll upp formen med det.
          Frys 3-5 timmar.
          Doppa formen snabbt i hett vatten innan den stjälps upp.
          Dekorera med bär och citronmelissblad.
          Servera med färska bär.

          Gott till kaffet, och populär tårtersättning till barn.


          --------------------


           
          Citera
          MRLINDELL
          Inlägg 23-05-2004, 21:10
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 190
          Medlem sedan:
          14-08-2003
          Medlem nr: 2 101



          Det finns många recept i restaurangkokböcker.
          Här är en länk.
          http://www.restaurangernasdag.se/2000/rece...gjordglass.html

          Min favorit är kanelglass.
          http://www.recept.org/Honungsapplen_med_ka...kanelglass.html

          Mera kanelglass ...
          http://www.sr.se/kristianstad/pepparosalt/...jur/ugnslax.stm

          Ännu mera kanelglass ...
          http://www.restaurangernasdag.se/2000/rece...kanelglass.html

          www.restaurangernasdag.se har många bra recept, värt att läsa någongång man får tid.
           
          Citera
          Catarina
          Inlägg 23-05-2004, 22:40
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 76
          Medlem sedan:
          02-05-2004
          Medlem nr: 3 474



          Ooooooh vad ni är snälla! wub.gif wub.gif wub.gif

          *Tar på mig förklädet och kluten på huvudet...nu ska här göras glass!!!*


          --------------------
          "Den som sårar andra, bryr sig heller inte om sig själv"
          ~Leonardo Da Vinci~
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 24-05-2004, 06:42
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          På TV-kanalen Discovery har de nu en programserie omn kökskemi http://discoverychannel.co.uk/kitchen/ . Där hade de ett avsnitt om glass. För att glassen skall smaka bra så är det viktigt att kristallerna blir så små som möjligt (om man fryser om glass som tinat så får man stora kristaller och glassen smakar inte bra). Har man tillgång till flytande kväve (- 196 grader) så kan man mycket enklt bara röra glasssmet (man behöver inte ens ägg i smeten) med flytande kväve. Har man inte flytande kväve (och det har ju inte många tillgång till) så bör man röra den halvfrysta smeten för att undvika stora kristaller, det är så en glassmaskin fungerar, den rör om den halvfrysta smeten. I programmet gjorde de glass med ägg & bacon smak!
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 26-05-2004, 09:49
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Ett recept på vaniljglass som inte kräver glassmaskin. (ärvt recept)

          9 dl tunn rädde( 4,5 dl vispgrädde och 4,5 dl mjölk
          6 äggulor
          1 dl strösocker
          SJUD UPP DET HELA, passa noga.
          TAG AV VÄRMEN - tillsätt 2 tsk vanlijsocker
          LÅT SMETEN KALLNA UNDER OMRÖRNING DÅ OCH DÅ.
          RÖR I 1 DL VISPAD VISPGRÄDDE
          HÄLL I FORM (VANLIG BAKFORM)
          STÄLL I FRYSEN. RÖR OM VARJE HALVTIMME TILLS LAGOM KONSISTENS.

          Jag har gjort den ett flertal gånger och den blir inte isig. Ibland har jag haft i till exempel hackad choklad eller dajm (barnfavvis).

          smile.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          Mia, zon 3
          Inlägg 26-05-2004, 09:55
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 491
          Medlem sedan:
          13-05-2004
          Medlem nr: 3 603



          CITAT (KURT @ 24-05-2004, 07:42)
          I programmet gjorde de glass med ägg & bacon smak!

          Åh fy 17! Det låter inte så gott......
          Då föredrar jag varianten med vaniljvisp & bär (brukar göra den själv - bra för oss äggallergiker).
          Man kan också ha i nystött kardemumma och hackad mandel/pistagenötter, det är Jättegott!, som Kock-Tina säger!

          Och så ett mumsigt tillbehör till glass:
          Gör kulor/tärningar av melon, gärna flera olika sorter, och lägg i stor burk. Hacka mynta och strö över, häll på mousserande vin och/eller cider. (bara alkoholfri cider går bra till barnkalaset). Kan stå till dagen efter också.
           
          Citera
          LindaA
          Inlägg 26-05-2004, 11:15
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 200
          Medlem sedan:
          08-09-2003
          Medlem nr: 2 283



          Inte glass i vanlig mening, men blir lite som sorbetglass:

          Bär (frysta) av något slag, hemma hos oss blir det ofta björnbär & hallon...
          Kesella vanilj (har aldrig provat med annan smak men det går säkert)
          eventuellt lite vanilinsocker om man är känslig för sura saker..

          Mixa i matberedare, och häll upp i glas, sen är det bara att äta och njuta!
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 27-05-2004, 13:08
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Turboglass
          Mixa frysta bär med naturell youghurt, jättegott!


          --------------------


           
          Citera
          Cilla
          Inlägg 27-05-2004, 23:34
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Jag har en slags glassmaskin, men det var länge sedan jag använde den. Är en bunke med en isplatta man lägger i från frysen och en arm som cirklar runt en kvart eller så. Måste gå att göra för hand också, eller att helt enkelt vispia ihop det och sedan ställa in i frysen.

          Min hemmagjorda favoritglass är den som görs med yogurt och cointreaux. Smakar apelsin och blir lagom krämig utan att bli mäktigt fet som glass av grädde och ägg.


          --------------------
           
          Citera
          Lassila
          Inlägg 28-05-2004, 09:23
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 120
          Medlem sedan:
          08-05-2004
          Medlem nr: 3 542



          CITAT (KURT @ 24-05-2004, 07:42)
          För att glassen skall smaka bra så är det viktigt att kristallerna blir så små som möjligt (om man fryser om glass som tinat så får man stora kristaller och glassen smakar inte bra). Har man tillgång till flytande kväve (- 196 grader) så kan man mycket enklt bara röra glasssmet (man behöver inte ens ägg i smeten) med flytande kväve.  Har man inte flytande kväve (och det har ju inte många tillgång till) så bör man röra den halvfrysta smeten för att undvika stora kristaller, det är så en glassmaskin fungerar, den rör om den halvfrysta smeten.

          Om man vill slippa stora kristaller kan man köpa glukos på apoteket, som man lösre upp i gräddmjölken när man skjuder upp denna, då håller den sig smidig i frysen under en längre tid tongue.gif
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 07-06-2004, 18:30
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Den godaste jag vet är den här!

          http://www.odla.nu/forums/index.php?act=ST...57d047bdd7b663d
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 00:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon