Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Malört hur torkar jag den bäst/snabbast?, Idag min första skörd...
          Oboen
          Inlägg 03-06-2004, 10:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 26
          Medlem sedan:
          08-05-2004
          Medlem nr: 3 541



          Hur gör man med skördad bukett, hänger man den upp och ner i ett snöre utomhus i solen eller inomhus? Vill att den ska torka snabbt så kanske det kan bli midsommarsnaps med malörtssmak på så kort tid.
          Nå'n som vet...?

          MVH Oboen, mitt i hjärtat av Skåne zon 1:wacko:


          --------------------
          Att bara leva är inte nog sa Fjärilen, man måste ha solsken, frihet, lite blommor o LJUS oxå!
          H C Andersen

          Se min andra hobby
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 1)
          Gurkan
          Inlägg 03-06-2004, 11:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          Häng den mörkt och luftigt. Inte i solljus ! Det går att krydda med den färska örten också så det är ingen katastrof om den inte hinner torka.

          Till en 70:s med vodka hade jag nog tagit ett par tre rejäla kvistar malört, en bit citronskal, några cm lång (skala med potatisskalare så att bara det gula kommer med) och två tsk vaniljsocker. Några anisfrön i kan också hjälpa till att ge en rundare och mer balanserad smak.

          Låt det dra ett dygn, provsmaka. Om smaken är lagom filtera genom en tratt med bomull iproppat i pipen. Annars låt det stå en dag till.
          Packa i bomullen ganska hårt, det ska inte rinna igenom utan bara droppa sakta för att få ut en helt kristallklar snapps.

          Det finns lika många beskrecept som det finns folk som gör besk, sök på nätet, det finns mycket att hitta. Jag kan verkligen rekomendera lite citrusskal i.


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 06:33
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon