Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Chili, Vad gör ni med alla frukter?
          Lajo
          Inlägg 13-06-2004, 20:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 129
          Medlem sedan:
          03-11-2003
          Medlem nr: 2 514



          Jag har ett angenämnt problem, nämligen att mina chiliplantor har mängders med frukter. Totalt har jag räknat in ett sextiotal frukter på fem plantor. Visserligen är de mycket dekorativa, men det känns slösaktigt att inte göra något med dem. De är fortfarande gröna och i storlek 5-15 cm.

          /Lasse
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 14)
          anna.
          Inlägg 13-06-2004, 23:03
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 241
          Medlem sedan:
          18-04-2004
          Medlem nr: 3 321



          du får börja laga mycket indisk mat biggrin.gif


          --------------------
          www.uglyelephant.se
           
          Citera
          Tesa
          Inlägg 13-06-2004, 23:21
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 397
          Medlem sedan:
          29-10-2003
          Medlem nr: 2 483



          .....torka dom.....


          --------------------
          Tesa
          zon 3-4
          Här finns min blogg: Uti vår hage...
           
          Citera
          MRLINDELL
          Inlägg 14-06-2004, 03:49
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 190
          Medlem sedan:
          14-08-2003
          Medlem nr: 2 101



          Man får styrka i överflöd och kan inte äta upp allt helt enkelt. Jag gissar att de gröna slår om till rött sedan. Plocka lite gröna nu och de röda sedan så får du flera färger på typ torkad chili. Det starka sitter mest i fruktfästet, fröhuset och skalet. Man kan rensa och förvälla dem och en del kan man plocka bort skalet och lägga in i olja mm. Gott att plocka fram i vinter. Grillar man inlagd paprika så blir den söt och smarrig. Jag antar (har inte provat) att det finns Chilisorter som är lämpade för gratinering blir godare då. Alla sorter är ju inte superstarka, t ex Habanero Atardo som är relativt mild med fruktig smak och mindre hetta än många andra Habanero som knappt går att smaka.
           
          Citera
          JonasQ
          Inlägg 14-06-2004, 07:37
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 200
          Medlem sedan:
          27-04-2004
          Medlem nr: 3 435



          Jag har någongån kört alla mina chilisar i mixern med lite olja och satt i lite konserveringsmedel och gjort min egen chilipasta. Ser inte så trevlig ut men jättelätt att använda i matlagning och marinader.
           
          Citera
          Eva i Västerås
          Inlägg 15-06-2004, 07:16
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 341
          Medlem sedan:
          26-08-2003
          Medlem nr: 2 208



          Sån chilipasta, förstärkt med lite vinäger och en aning sirap har jag istället för tabasco och chilisås.

          Min specialsalsa är också god:
          Mixa torkade tomater, "lagom" mycket chili, vitlök, vinäger, olja, lite salt och peppar. Hacka lök, tomater och olika färger på paprika (eller mild chili) och blanda i .
          Låt det dra åtminstone över natten.
          Världens kick till grillat. Eller grönsaker. Eller kokt fisk. Eller...
          Typiskt man-tager-vad-man-haver-recept, blir alltså aldrig lika två gånger.

          Jag brukar ha en mild och en hot variant på lut, så olika smaker kan få sitt.


          --------------------
          Hälsningar
          Eva
           
          Citera
          Nebulosa
          Inlägg 15-06-2004, 08:35
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 4
          Medlem sedan:
          13-04-2004
          Medlem nr: 3 254



          Varför inte lägga in dem, som typ feferoni man köper?
          Jag vet att min granne brukar lägga in sina.
          Tyvärr har jag inget recept, men jag kan fråga henne om du är intresserad.


          --------------------
          Nebulosa
           
          Citera
          Lajo
          Inlägg 15-06-2004, 18:42
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 129
          Medlem sedan:
          03-11-2003
          Medlem nr: 2 514



          Tack för alla ideér. Jag har redan börjat skörda, de är inte så starka än, men riktigt goda biggrin.gif . Inlagda chili hade varit roligt, hur gör man det??
          /Lasse
           
          Citera
          Tirre
          Inlägg 17-06-2004, 11:00
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 225
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 556



          Jag lade in ett recept på rabarberchutney med chili i, under "recept", häromdagen.
          Det är supersmaskigt!
          // Tirre


          --------------------
          Tirre, zon 4
           
          Citera
          habanero
          Inlägg 17-06-2004, 20:30
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 119
          Medlem sedan:
          24-11-2002
          Medlem nr: 400



          Hej!

          En hel del inläggningstips hittar du också på: http://www.fiery-foods.com/dave/pickle.html

          Hälsningar
          Mats
           
          Citera
          GoSatta
          Inlägg 18-06-2004, 08:23
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 750
          Medlem sedan:
          28-05-2004
          Medlem nr: 3 737



          frys in dom? plocka bara bort skälken och frys in. Jag har alltid frys chili i frysen och det gör den även lättare att hacka för matlagning och den håller sig länge länge. Visst kan man torka (iof ska man inte torka man ska rosta dom försiktigt) men färsk chili är ju godare.


          --------------------
           
          Citera
          Cilla
          Inlägg 18-06-2004, 17:44
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Jag hänger upp mina chili i stjälkarna i kvastbuketter vid kryddhyllorna. De gröna blir röda de också när de mognar och torkar på plats. De är lika goda som torkade tycker jag, men man får se upp så att man inte överdoserar - smaken på torkade chili kommer senare i den varma maten än vad färska gör.


          --------------------
           
          Citera
          Nebulosa
          Inlägg 21-06-2004, 10:14
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 4
          Medlem sedan:
          13-04-2004
          Medlem nr: 3 254



          Min granne har varit bortrest, men hon kom hem igår kväll.
          Ska knalla över i kväll och fixa receptet.


          --------------------
          Nebulosa
           
          Citera
          Nebulosa
          Inlägg 22-06-2004, 10:54
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 4
          Medlem sedan:
          13-04-2004
          Medlem nr: 3 254



          Ninas inlagda chili

          Skölj och lägg ner chilin i glasburkar (vill du ha en svagare variant dela i halvor och ta bort fröna).
          Koka en lag på 2 l vatten, 3 dl ättikssyra och 2-4 msk salt.
          När lagen kokat häll över varm över chilin och förslut locket.

          Kolla gärna att locket är tätt genom att vända på burken, men tänk på att det är snudd på kokande vatten som är i burken så var noga med att inte få vätskan på dig om det skulle läcka.

          Låt svalan och ställ in i jordkällare sval eller liknande.


          --------------------
          Nebulosa
           
          Citera
          Copycat
          Inlägg 23-06-2004, 20:20
          Länk hit: #15


          Gäster






          Jag hackar och strimlar för att det ska passa i olika recept. Sen lägger jag en frukt i verje enliterspåse, som jag plattar till. Det går då betydligt fortare att tina. Man skall naturligtvis lägga den tillplattade påsen i frysen. Sen har du resten av året. God skörd!! wub.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 22:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon