Medlem
Antal inlägg: 2 225
Medlem sedan: 31-10-2002
Medlem nr: 12
Man kan samla blommor i frysen om man har en liten buske och vill ta vara på alla blommor. Lägg dom bara i en plastpåse som du fyller på allt eftersom blommorna slår ut. När du samlat ihop alla lägger du dom frysta blommorna i en hink och följer något lämpligt recept!!
Annars kan du göra i tillbringare dag för dag! Lägg socker, en drös med blommor och några citronskivor i en tillbringare och slå på hett vatten. När det hela svalnat är saften klar!!
Medlem
Antal inlägg: 11 272
Medlem sedan: 27-02-2004
Medlem nr: 2 892
Hmmm... jag har gjort saft på frysta blommor en gång. Då jäste saften så att en flaska exploderade i kylskåpet så att dörren flög upp och vi fick plocka glasbitar både ur kylskåpsväggarna och korkmattan utanför. Vet inte om det egentligen hade med frysningen av blommorna att göra, men det är enda gången flädersaften betett sig så?!! Mvh Fenja
--------------------
"För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud. Det har katten aldrig glömt."
Medlem
Antal inlägg: 2 225
Medlem sedan: 31-10-2002
Medlem nr: 12
Min mamma och min faster har gjort saft på fryst fläderblom många gånger och aldrig råkat ut för jäsning, så jag tror att det är något annat som fått din saft att explodera Fenja. Det är ju ett lite speciellt tillvägagångssätt när man gör flädersaft och jag kan tänka mej att det kan ha kommit nåt i "koket" när det stått och dragit. Jag tror mer på den förklaringen till jäsningen i alla fall - frysproceduren borde inte ha nån inverkan...
Medlem
Antal inlägg: 15 282
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 18
Fenja.... Är det den färdiga saften som jäser? Förvara den i frysen och skeda bara upp så mycket som går åt varje gång. Jag fryser ner saften i "gamla" kakburkar av plast, jättesmidigt att stapla i frysen.
Och missa inte Evas recept på fläderblomsvin! Om jag får tid ska jag testa det i år....
--------------------
----<--<-@Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål.@->-->----