Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > MANGOLD, recept sökes
          myskmadra
          Inlägg 14-07-2004, 21:46
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Är det nån som har nåt kul recept med mangold att dela med sig av?
          Stuva och göra soppa blir lite enahanda............ smile.gif
          Hälsningar!


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 10)
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 14-07-2004, 23:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Man kan använda mangold överallt där man använder spenat ex. piroger, pajer, omeletter, fiskgratäng, lasagne, pastarullar (såna med ricotta och spenat)


          (och precis som med spenat så brukar det vara gott med lite muskot när man gör stuvningar, pajer, piroger mm. med mangold)


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          moka
          Inlägg 15-07-2004, 07:06
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 33
          Medlem sedan:
          27-04-2004
          Medlem nr: 3 431



          Mangold pyttipanna

          Senast igår gjorde jag följande. Stekte upp kvarbliven kall kokt nypotatis tillsammans med lök. I slutskedet en stor näve grovhackade mangoldblad( och lite palmkål hade jag också i). Fräste upp allt tillsammans. Lite chili,svartpeppar o salt...Lade upp på fat och toppade med lite parmesan och persilja....Nam!Gick hem även hos åttaåringen!

          Se även under de tidigare nässelrecepten och byt ut nässlorna mot mangold!
          tongue.gif
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 15-07-2004, 08:12
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Koka i saltat vatten i 2 min och frysa in!
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 15-07-2004, 23:06
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Separera stjälkar och blad, förväll bladen ca 5 min, frys in. Förväll stjälkarna i samma vatten som bladen i 15 min, frys in.
          Bladen används på samma sätt som "spenat" och stjälkarna som "sparris" båda kan med fördel wokas.


          --------------------


           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 18-07-2004, 21:31
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Tack för tips! Lite ska jag frysa in och "mangoldpyttipanna" blir det imorgon tror jag - dock utan palmkål men kanske med grönkål!?!. Grönkålen älskar visst det har regniga vädret som har varit i sommar. De står som små träd och växer så det knakar smile.gif "nästan"
          Hälsningar!


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 25-07-2004, 14:08
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          En dag med inspiration att laga mat gjorde jag piroger på följande sätt:
          Först jäste jag en vanlig pizzadeg med lite extra olja.
          Som fyllning hade jag tidigare gjort iordning
          1) Ett grönsaksfräs bestående av olivoljefrästa mangoldstjälkar i bitar, grovriven morot, hackad lök och mot slutet mangoldblad. Kryddor i fräset: gurkmeja, bockhornklöver, spiskummin, senapsfrö, curry, vitlök, ingefära, chili och persilja. Lite vatten hade jag i medan det puttrade samt lite råsocker.
          2) Kokt råris
          3) tofu skuret i småbitar.
          Degen kavlade jag ut och skar ut kvadrater; varje fick en klick av varje fyllning. Vik ihop o tryck till med gaffel längs kanterna.
          pirogerna gräddade jag sedan i ugn runt 200 gr i 10-15 minuter.
          Får jag säga det själv så tycker jag att de blev goda. rolleyes.gif rolleyes.gif unsure.gif Funkar bra som utflyktsmat till exempel, när väderleken inbjuder.... smile.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 27-07-2004, 00:03
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har använt förvällde mangoldstjälkar i sallad, ex baconsallad, med isb.sallad, gurka, tomat, äggklyftor, champinjoner och ris. Baconet ska vara knaprigt. Jättegott.


          --------------------


           
          Citera
          qonos
          Inlägg 28-07-2004, 06:09
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 20
          Medlem sedan:
          01-04-2004
          Medlem nr: 3 129



          koka i saltat vatten

          koka råris

          stek upp råris, gullög, vitlök, svamp och krydda med salt o peppar och sojasås.. gör små "kåldolmar" av dom och in med dom i ugnen sserveras med grönsallad




          eller

          koka i saltat vatten
          hacka gullök, mangold blad, vitlök tofu och stek upp det lite lätt i en salig röra, krydda med lite salt och peppar, ja just det glöm inte några matskedar tomatpuré.

          gör en pajdeg i en form och lägg i rörad täck med tomatskivor. in i ugnen i en 30-40 minuter 175 grader

          hur mums som helst! gjorde samma sak själv igår fast då med spenat istället.
           
          Citera
          Beatrice
          Inlägg 30-07-2004, 21:50
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 18
          Medlem sedan:
          30-05-2004
          Medlem nr: 3 751



          Dagens mat var en gratäng på grovrivna mangoldblad som jag fräste med salt och peppar tills de bar genommjuka. Lade bladen i botten på en ungsfast form. Stekte lite skinka (går lika bra med ex. kassler) och lade ovanpå mangolden. Sen var jag lat och vispade ihop pulvermos som kryddades mes smör, salt & peppar samt muskot (brukar ta hälften vatten och häälten mjölk till moset så blir det ätbart)- Lade moset övert och rev på lite ost och in i ugnen tills det hade fått fin färg. Detta åts även av 3-åringen och 1½-åringen samt sambon.

          Resten av min mangold skall jag nog frysa in enligt tipsen ovan, mangolden har växt som attan i mitt land.


          --------------------
          Bea, helt ovan vid att ta hand om sin trädgård i Boden - zon 6.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 03-08-2004, 22:12
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Hittade de här i min recepttråd, har aldrig gjort den själv, men ska nog det i morgon.

          MANGOLD- OCH LÖKPAJ


          1 förgräddat pajskal gjort på 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 50 gr margarin 50 gr kesella och 1 tsk salt. Ev lite vatten om den känns hård

          Fyllning:
          300 gr mangold

          200 gr salladslök

          2 vitlöksklyftor

          olja

          salt och peppar

          3 dl grädde

          3 ägg

          100 gr riven ost

          Sätt ugnen på 200 gr.
          Skölj mangolden, skär den och löken i bitar. Fräs detta med vitlöken några min i olja tills de mjuknat. Krydda.
          Vispa samman ägg och grädde.
          Fördela grönsakerna i pajskalet, häll på äggstanningen och strö över osten.
          Grädda i 30-40 min tills den fått fin färg och stelnat.


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 14:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon