Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Basilika, ta hand om överflöd
          myskmadra
          Inlägg 18-07-2004, 21:38
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Jag har groteska mängder basilika i mitt växthus. Har nu lagt in i olja, vinäger och torkat och det finns mera att ta av. Fler tips? smile.gif ohmy.gif blink.gif
          Förutom att äta upp den direkt............
          Hälsningar!


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 3)
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 18-07-2004, 21:56
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Det brukar gå bra att frysa in basilikan som den är bara stoppa bladen i en burk och stoppa i frysen.

          +Man kan också göra pesto (och även pesto brukar gå bra att frysa)


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 18-07-2004, 21:57
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Italiensk pesto
          Pesto är en italiensk basilikaröra som, tillsammans med endast nykokt färsk pasta och färskriven parmesanost, är en enkel och underbart god rätt. Men också till grillat kött eller fisk är peston ett gott tillbehör vid sommarens grillmåltider.

          Basilikabladen, ta bort stjälkarna, ska stötas i mortel eller kör alltsammans i matberedare. För 6 - 8 personer behövs 3 dl finmalda basilikablad, 4 stora finhackade vitlöksklyftor, 1/2 - 1 dl malda pinjenötter.

          Blanda i 1 - 2 dl olivolja, lite i taget. Sist rörs ca 1 dl färskriven parmesanost ner. Peston ska bli en tjock röra.

          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          inertia
          Inlägg 19-07-2004, 00:19
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 9
          Medlem sedan:
          30-06-2004
          Medlem nr: 3 977



          man kan också frysa den genom att hacka den och lägga "hacket" i en iskubsform och hälla på vatten så det täcker. sedan kan man slänga i en kub i maten när man behöver. jag är inte alls säker, men jag har hört att den håller längre om man fryser den så här än om man bara fryser den som den är.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 03:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon