Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > recept på bröd önskas
          råse-marie
          Inlägg 21-07-2004, 18:15
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 182
          Medlem sedan:
          10-04-2004
          Medlem nr: 3 210



          köpte bröd på ica idag små trekantiga bröd med mortot ....och det var så gott wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif är det någon som har ett gott recept unsure.gif Det gör inget om det är enkelt oxå wink.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 4)
          Fenja
          Inlägg 21-07-2004, 18:48
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Morotsbröd

          5 dl mjölk eller vatten
          50 g jäst
          2 tsk salt
          4 msk sirap
          (3 msk nässelpulver - kan uteslutas)
          2 dl riven morot
          4 dl havreflingor
          ca 8 dl vetemjöl
          ½ dl olja
          Värm upp vätskan tills det är handvarmt och låt havreflingorna, den rivna moroten och nässelpulvret dra i ca en halv timme. Tillsätt kryddorna, jästen och knåda in mjölet i degen. Blanda i oljan till sist. Låt degen jäsa. Baka ut till runda eller avlånga kuvertbröd. Låt jäsa på bakplåtspapper och grädda sedan i het ugn (230 grader) ca 10 min.

          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 22-07-2004, 05:46
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Jag tycker att allt bröd vinner i smak på att jäsa länge, man kan låta brödet jäsa i kylen över natten.
           
          Citera
          Annica i Sörmlan...
          Inlägg 22-07-2004, 10:30
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 122
          Medlem sedan:
          08-06-2004
          Medlem nr: 3 815



          Receptet på morotsbröd ovan liknar det jag brukar göra. Alla som smakat det brukar bli helt lyriska och det brukar gå åt en del. Bjöd några glada gäster i våras på riktig engelsk frukost; ägg, bacon, vita bönor och så morotsbrödet då... På fem personer gick det åt en hel limpa förutom två paket bacon och en drös ägg.

          Lycka till med baket! Av egen erfarenhet vet jag att det är säkrast att göra minst dubbel omgång.. biggrin.gif


          --------------------
          Annica i Sörmland

          Det är aldrig försent att ändra på sig, så därför väntar jag ett tag till! :-)
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 01-08-2004, 23:53
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Jag är av naturen lat, och har ett basbrödrecept som jag gör när jag bakar själv. Det har lång jästid och man kan göra annat under tiden det sköter sig självt.
          I detta har jag haft både morötter, rödbetor, lök och olika örtkryddor med utmärkt resultat. ca 100 gr rivet eller finhackade rotfrukter, eller 1-2 msk torkade örter.
          Tillsätts i det torra.

          Pias långpannebröd

          2 påsar torrjäst
          12 dl vatten
          5 tsk salt
          2,5 l mjöl, ej för grovt

          Blanda alla torra ingredienser.
          Värm vattnet till strax under 50 gr, och häll det över det torra.
          Arbeta degen några minuter i maskin, eller för hand.
          Jäs 1 timme.
          Rör om, och jäs en timme till.
          Häll upp degen på en långpanna.
          Sätt samtidigt ugnen på 250 gr.
          Jäs 15-20 min.
          Grädda 15 min.
          Sänk ugnen till 100 gr., och grädda en timme till.
          Stjälp upp brödet på galler, låt det svalna.
          Dela i 4 ”limpor”.


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 18:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon