Hej!
Jag har inte svar på alla dina frågor men kan hjälpa dig med några.
Om det verkar bli nattfrost; täck dina odlingar med fiberduk, tidningar, filtar eller gamla mattor.
Dillen kan du klippa fint och frysa in. Lägg gärna i mindre burkar så riskerar du inte att tina för mycket åt gången. Packa ganska tätt.
Rädisorna skördas när de har lagom storlek, ca 1,5-2 cm diameter. Skörda efter hand som de "mognar".
Jordgubbarna brukar man säga att man skall korta in för att det inte skall gå för mycket kraft till skotten. Är de däremot några år gamla kan man ju satsa på att föryngra plantorna istället.
Jag har aldrig hört att man skall skära ner rabarbern på hösten. Min kommer lika fint varje år, så jag tror inte du skall göra det. Till våren bör du däremot göda den ganska mycket. För att få tidigare rabarber kan man täcka plantan/plantorna med en svart hink. Då kan man skörda tidigare.
Om det är gul/röd lök brukar man vika blasten ner mot marken och låta den ligga där och gulna i 1-2 veckor. Sedan tar man upp löken. Mitt förslag är att du tar upp en lök och ser vad det är för sort.
Jag kan rekommendera en bok som tar upp alla dina frågor. Den heter Nya vackrare trädgård, förlag: Det bästa och kostar ca 300:-.
Den går igenom allt från frösådd till delning, skörd, ogräs och skadedjur. Jag har den själv och använder den som uppslagsverk. Det jag tycker är så bra är att den inte är så generell utan går in på djupet när det gäller olika buskar och växter.
Bokpris.comHoppas jag har kunnat hjälpa dig lite i alla fall.
Lycka till!!!