CITAT (Gossen Ruda @ 15-09-2004, 21:57)
Skulle kanske prova att göra slånbärssaft, det verkar finnas bär i Göteborgstrakten. Beträffande bären så är dom helt omöjliga att äta direkt, även efter frost. Det räcker att man biter lite så skrynklar munnen ihop sig som ett russin. Dock inte för min svägerska. Hon kan äta färska slånbär som godis, även knappt mogna. Hon måste sakna vissa smaklökar.
Ja visst är det konstigt att så sura, kärva bär kan ge så god saft.
En gång för många år sedan glömde vi koka upp saften sista vändan. Jag tror den stod ett par dar och det hade börjat jäsa lite. PANIK!
Vad gör man, jo ner till färgaffären och köpte jästnärsalt och annat för vintillverkning, i med socker, och så satte vi vin på det.
Det blev ett otroligt gott dessertvin, vi lät det mogna ett par år.
Har sedan försökt nåt år att sätta vin igen, men det har absolut inte blivit bra, så nu gör vi på sin höjd lite likör, och saft förstås. Men jag tycker inte saften blir god om man lägger bären i frysen, nej de ska frysa i sin egen miljö då blir det bäst, det är min personliga åsikt.