Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bladselleri, hjälp!
          essla
          Inlägg 03-09-2004, 07:29
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 93
          Medlem sedan:
          16-05-2004
          Medlem nr: 3 622



          Hej!

          Jag har osdlat all denna bladselleri..men har inte en aning om vad man ska göra av den? Behöver ALLA tips och råd jag kan få!

          MVH Essla!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 6)
          KURT
          Inlägg 03-09-2004, 07:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Stjälkarna kan man skiva och förvälla (i lättsaltat vatten) och frysa för att sedan använda i grytor och soppor.
           
          Citera
          essla
          Inlägg 03-09-2004, 07:57
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 93
          Medlem sedan:
          16-05-2004
          Medlem nr: 3 622



          Hej Kurt!

          Tack för svar!
          Nu kommer jag med en jätte dum fråga...
          förvälla kokar man tills det blivit mjukt då?
          Förlåt men jag har inte riktigt koll på det...än...
          Men skam den som ger sig =)
          /Helena
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 03-09-2004, 09:01
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Tekniskt sett så behöver man bara koka så att det blir genomvarmt (någon minut), det viktiga med förvällningen är att man värmer så att man stänger av all naturlig biologisk aktivitet i grönsakerna(inhiberar alla enzymer).

          Om man sedan vid förvällningen kokar så att det är "lagom mjukt" eller väljer att göra det när man sedan tar upp grönsakerna och tillagar dem har ingen betydelse. När det gäller bladselleriskivor så skall de ändå inte koka länge, så om man förväller dem i 2 min så är de i princip klara.
           
          Citera
          essla
          Inlägg 03-09-2004, 11:33
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 93
          Medlem sedan:
          16-05-2004
          Medlem nr: 3 622



          Hej igen!

          Du är ju haj på det där! Lagat mycket med bladselleri?
          Har en till fråga om du orkar svara igen....
          Hur mycket av plantan ska jag använda?

          MVH Helena
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 03-09-2004, 12:04
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Man kan använda hela plantan (utom den nedersta stockiga delen) , men toppbladen passar ju bättre råa i sallader, inte mycket att koka.
           
          Citera
          essla
          Inlägg 07-09-2004, 17:03
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 93
          Medlem sedan:
          16-05-2004
          Medlem nr: 3 622



          Tack för hjälpen!
          Är en smula visare nu =)
          MVH Helena!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 22:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon