Paradisäppelkaka
För 4 pers.
2 - 3 dl paradisäpplen ca 2 msk socker
Till smuldeg: 100 gr margarin 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kokosflingor 1,5 msk socker
Till servering: 0,5 l glass
Sätt ugnen på 225 gr Hacka med en bordskniv ihop ingredienserna till smuldegen i en bunke. Ställ in i kylen. Skiva paradisäpplena rakt över med de små kärnorna kvar. Lägg dem i ett lager på botten i en smord ugnsform. Strö över sockret. Fördela smuldegen över. Grädda pajen i 20 minuter på nedersta falsen. Servera med mjukrörd glass.
Syltade paradisäpplen
1 kg paradisäpplen vatten
Lag: 5 dl inläggningsättika 4-5 dl socker 2 bitar hel kanel 8-10 nejlikor
Ta bort blomfästen och klipp stjälkarna till hälften. Tvätta dem väl. Lägg äpplena i kallt vatten. Koka upp långsamt. Slå bort vattnet och spola äpplena kalla. Låt dem rinna av väl. Blanda lagen. koka upp och skumma. Lägg äpplena i lagen och låt dem stå över svag värme tills de är mjuka. OBS! Får inte koka för då spricker skalen. Ta upp äpplena. Lägg dem på burkar eller i en kruka. Koka ihop lagen en stund och låt den kallna. Häll den över äpplena, tillslut och förvara svalt. Gott till kötträtter.
--------------------
|