Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Belladonnabär i flaska..., Hur konserverar man?
          Christoffer
          Inlägg 17-09-2004, 12:14
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Min Belladonna ska snart få svarta bär (de är mörkgröna nu)
          och jag vill gärna ha bären hela i flaska.
          Min fråga är vilken vätska jag ska använda mig av utan att
          de blötes upp och går sönder?
          Jag har tänkt på glycerin (ja, numera glycerol), men jag är
          osäker på om man kan se bären tillräckligt bra igenom den.
          Någon som vet?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 6)
          Fenja
          Inlägg 17-09-2004, 14:27
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Brännvin? Ättika?
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 17-09-2004, 19:36
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Men löses de inte upp i brännvin eller ättika och förlorar sin form?
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 17-09-2004, 20:42
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Brännvinet kan ju lösa upp färgen förstås, men jag vet inte om det påverkar det som ligger i i övrigt. Om du blandar ättikan som till en konserverande lag (står på flaskan) har jag svårt att tro det. Eller koka upp vatten och ha i atamonpulver i en hög koncentration. Flytande atamon färgar lätt "kissartat", men jag tror inte att pulvret gör det, testa i en liten mängd vatten först. Varför ska du konservera dem?
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 18-09-2004, 01:29
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Konservera vill jag, eftersom jag antar att de skrumpnar om man inte
          gör det. Men det är mest som en kuriosagrej. Att ha, men inte förtära.
           
          Citera
          amaira
          Inlägg 18-09-2004, 09:07
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 6 105
          Medlem sedan:
          25-04-2004
          Medlem nr: 3 398



          CITAT
          Att ha, men inte förtära
          Ja, det är ju att rekommendera ohmy.gif tongue.gif

          Både alkohol och ättika använder man ju för att extrahera... Det låter inte så bra...
          Fast jag kan ju ha fel.

          Glycerin låter som det som är "närmast" det du vill uppnå.
          Varför inte prova att göra som med färggranna höstlöv? Först låta dem stå och dra i glycerin/glycerol, och sedan torka dem, eller nått...

          Jag vet inte, jag "bara tänker".

          När du lyckats så återkom och berätta hur du gjort!

          /amaira


          --------------------
          Zon 3, Mälaröarna utanför Stockholm. Fotoblog
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 18-09-2004, 15:42
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Ja, det var ett bra tips, ta av stjälken och låta det dra upp glycerinet.
          Det kanske jag ska prova.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 01:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon