Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128
Jag brukar köra med det receptet som står på mjölpåsen det tycker jag funkar jättebra, fast jag använder kardemumma i stället för kanel, mycket av den varan samt mycket socker, annars kan du ju köpa bakmandelmassa och använda lite av det. krister
Medlem
Antal inlägg: 11 272
Medlem sedan: 27-02-2004
Medlem nr: 2 892
1/2 liter långfil 150 gr smör 1 pkt jäst 2 dl vit sirap Vetemjöl precis så att degen släpper från bunken (d.v.s. så lite mjöl som möjligt).
Jäs minst en timme innan utbakning och sedan en timme till. Rör 150 gr smör, 1 dl strösocker, 1 dl vitsirap och 3 msk vaniljpulver mjukt och bred på degen som fyllning. Kavla degen så tunt och stort som möjligt. Pensla med ägg och strö på pärlsocker innan gräddning. Mvh Fenja
--------------------
"För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud. Det har katten aldrig glömt."
Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14
Receptet på vetemjölmjölpåsen + fyllning: Bred smör på den utkavlade degkakan, strö "lagom mycket" vaniljsocker direkt ur burken, jämna till med bordskniv och rulla ihop som vanligt. Pensla med ägg och strö på pärlsocker innan du gräddar.
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244
BULLAR
75 gr jäst
2.5 dl mjölk
150 gr margarin
2 ägg
0.5 dl socker
0.5 tsk salt
ca 10 dl mjöl
SMÖRKRÄM
125 gr
1,5 dl socker
3-4 msk vanillinsocker
röres ihop
3 dl Marzankräm ( pulver) Ägg & mandelspån.
Gör som vanlig vetedeg. Jäs 30 min. Gör marzankräm och smörkräm under tiden. Dela degen i 2 delar ( 1 lite större ) Kavla ut den mindre biten i en mjölad långpanna, 50x70 cm. Bred över marzankrämen.
Kavla ut den större biten. Bred på smörkrämen. Rulla ihop och dela den i 35 tunna bitar. Fördela dessa ovanpå marzankrämsbiten, pensla med ägg Och strö över mandelspån. SKA EJ JÄSA. Grädda i 200 gr ca 10-15 min. Skär i rutor efter ”bullarna”.