Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Grönsaker och färger...
          Christoffer
          Inlägg 21-12-2004, 17:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Idag hörde jag att växter/frukter med vissa sorters färger skulle
          vara mer lämpade än andra för vissa sorters åkommor.
          Typ hjärtkärl, mage osv.
          Att färgen har med det att göra, vilken kategori de hamnar i.
          Vet någon mer om detta?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 8)
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 22-12-2004, 07:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Egentligen - en bra tumregel är ju mörkare grön ju mera nyttig då den innehåller mer av allting smile.gif) så är t ex endiver inte så nyttiga som t ex grönkål.
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 22-12-2004, 18:52
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          och vita morötter,, är det någon mening alls att äta dem?
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 22-12-2004, 18:56
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Kommunerna har komsumentrådgivning Christoffer, där du kan få svar på sådana här undringar... rolleyes.gif
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 23-12-2004, 07:39
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Fiberinnehållet är säkerligen liknande :-)) för de vita som de röda/orange
           
          Citera
          Sollan
          Inlägg 23-12-2004, 13:28
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 603
          Medlem sedan:
          21-02-2004
          Medlem nr: 2 852



          Vita morötter saknar förmodligen karoten. Tror jag....


          --------------------
          /sollan
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 23-12-2004, 20:40
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Ja, det tror jag. Frågan är om de innehåller något annat nyttigt, som kanske inte den karotenfärgade har...
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 30-12-2004, 12:52
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Jag måste erkänna att även om den via nog är mer ursprunglig så är den inte lika god som orange morätter....den vita är mer som en 'rot' än en morot :-))

          Sk 'heirlooms' eller lantsortyer i all ära - men ibland sprids det sorter som jag undrar varför de sprida överhuvudtaget - det enda de har att rekommendera dme är deras ålder och knappt ens det. Så då undrar jag vilka sorter som gick förlorade ' suck'...... och så givetvis så finns det massor av gamla och goda sorter med :-)) men i min jord är det itne varken vit eller lila morot av 'gamla' stuket....
           
          Citera
          Susanna
          Inlägg 30-12-2004, 14:15
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 278
          Medlem sedan:
          13-05-2003
          Medlem nr: 1 399



          Apropå ursprungsfrågan,

          jag hörde en gång av en cancersjuk dam att man varje dag skulle äta en röd, en gul och en grön frukt/grönsak. De skulle tillsammans ge ett förstärkt skydd mot olika sjukdomar. Det var alltså färgkombinationen som var viktig, inte mängden. Har dock ingen aning om det stämmer. Själv hade hon fått kunskapen på ett rehabcenter för cancersjuka.

          Mvh
          Susanna


          --------------------
          Susanna
          (med fritidshus i zon 1)
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 02:32
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon