Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14
Ja.
Snäll variant: Äggtoddy 1 portion Ingredienser: 1 äggula 3-4 tsk flor- eller strösocker (1-2 dl kokande vatten) Smaksättning:1 tsk kakao eller 1 msk apelsinsaft/apelsinjuice. Vispa äggulan med sockret vitt och pösigt. Smaksätt med kakao eller apelsinsaft/apelsinjuice. Tillsätt eventuellt med kokande vatten.
Vuxen variant: för ca 10 personer: 8 äggulor plus 3-4 hela ägg (med både vitan och gulan) vispas med ca 5 dl socker (till att börja med). Smeten vispas länge och väl så att den blir riktigt hög, vit och pösig med maskinvisp. Mer socker späs på matskedsvis lite då och då beroende på smetens konsistens, den får inte bli för tunn utan skall bli tjockflytande. Serveras sedan i glas och spetsas med lite konjak (eller rom) - en matsked eller två kan vara lagom i varje glas (eller efter behag förstås).