Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Tacos
          netaave
          Inlägg 04-03-2005, 17:48
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Hur äter ni tacos?
          Har ni mjuka eller hårda skal, tacoskal eller tubs?
          Vad har ni till?
          Föredrar du såsen stark, medium eller mild?

          Vi ska äta det i kväll och äter oftast med köttfärs, ibland med kyckling. Då tärnar jag kycklingfilé och steker med kryddan och lite av såsen.
          Sallad, gurka, tomat och paprika, någon sorts lök, ost och majs har vi alltid, försöker också ha något fruktigt, ikväll är det galiamelon annars är det nog mest ananas.
          Ikväll har vi också oliver till.
          Vi har nästan alltid mild sås, brukar också göra guccamole och ha lite gräddfil till lilltjejen för att mildra lite.
          Äter nästan alltid med tubs, ibland med mjuka skal. Tacoskalen klarar jag bara inte av.
          Det händer också att vi rör ihop grönsaker, köttfärs och sås/dip på tallriken och sen äter med tacochips smulade över.

          Hur gör ni?


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 17)
          Castea
          Inlägg 04-03-2005, 18:22
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Vi äter väl rätt traditionell taco-middag:

          Alltid tubs.
          Köttfärs, färdig taco-kryddblandning, riven greve tongue.gif, strimlad sallad, majs, hackade tomater.

          Taco-såsen ska vara medium-hot, chunky. ICA:s egna är god.

          Dock aldrig rå lök eller gräddfil.

          Men jag åt en god taco-paj en gång där allt simmade ihop med gräddfil. Jalapenos var med i leken också. Har någon paj-receptet, så skriv det gärna här.

          Ibland blir det nachips före eller efter maten också.

          Bean burritos (baked beans i tortilla wraps) är så gott också. Men har svårt att hitta baked beans i min storstad. wacko.gif
           
          Citera
          pa kalmar
          Inlägg 04-03-2005, 18:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 92
          Medlem sedan:
          16-03-2003
          Medlem nr: 928



          Tacos = lördagkväll.
          Vår tacos består nästan alltid av köttfärsen, cremefraiche med vitlök, gurka, tomat, majs, isbergssallad, gul lök, paprika, riven ost samt tacochips, aldrig tubs eller tacoskal. Köttfärsen smaksätter vi själva enligt ett recept hämtat ur nån tidning.
          400 g köttfärs
          3/4 msk spiskummin
          1 msk chilipulver
          ca 1 tsk sambal oelek
          lite finhackad vitlök.

          Smakar jättegott. Det blir det i morgon till melodifestivalen.
           
          Citera
          pa kalmar
          Inlägg 04-03-2005, 19:01
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 92
          Medlem sedan:
          16-03-2003
          Medlem nr: 928



          Recept tacopaj.
          4 port.
          Deg.
          4 dl mjöl
          1/2 tsk bakpulver
          50 g marg
          1 1/2 dl mjölk Blanda ihop till en deg, kavla ut i pajform. Grädda ca 10-15 min 250 grader.

          Bryn 500 g köttfärs, häll i 1 dl vatten och 1 påse taco kryddmix.
          Fyllning. Ta 1 burk krossade tomater och bred ut över pajdegen. Skiva 1 gul lök och lägg över tomaterna. Häll färsblandningen över.

          Sås.
          2 dl creme fraiche
          4 msk majonnäs
          1 krm vitpeppar
          2 dl riven ost
          (vitlök)

          Häll såsen över färsblandningen och grädda pajen ca 15 min 250 grader.
           
          Citera
          lisselbo
          Inlägg 04-03-2005, 19:59
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 156
          Medlem sedan:
          03-05-2004
          Medlem nr: 3 494



          Vi brukar ha den traditionella köttfärsen, sallad, gurka, tomater, majs, paprika, ost, oliver, jalapeno, lök. Tubs, tortillabröd och Hattings djupfrysta pitabröd, kanon att värma i brödrosten. Stark och medium sås + gräddfil.
          Dottern blir riktigt sur om jag inte gör guacamole. Nachochips hör också till.


          --------------------
          ~ Marie zon IV ~

          " Man lär av sina misstag genom att upprepa dem tillräckligt många gånger "
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 04-03-2005, 21:55
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          TACOPAJ
          till liten långpanna 6-8 port.



          DEG:
          50 gr margarin (rumstemp)

          4 dl mjöl

          1 ½ dl mjölk

          2 tsk bakpulver

          FYLLNING:
          400-500 gr köttfärs

          1 vitlöksklyfta

          1 rödlök

          1 påse tacokrydda

          1 dl vatten

          1 brk krossade tomater

          1 brk majs (ca 3 dl)

          3-4 dl riven ost

          3 ägg

          2 dl mjölk

          Blanda alla ingredienser till pajen, och tryck ut den I formen.

          Låt tomaterna rinna av. Fräs färsen smulig, tillsätt lök och vitlök. Tillsätt kryddor och vatten. Puttra 10 min. Dra av från värmen och rör i tomater och majs. Smaka av och salta om det behövs.

          Rör i osten i köttfärsröran och lägg den i det ej förgräddade skalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över. Grädda 200 gr i 30 min.


          TEX MEX-LÅDA 4 port.



          400 gr köttfärs
          2 msk margarin
          2 rödlökar
          1 grön paprika
          3 tomater
          1 brk röda bönor
          1 liten brk majs
          1 påsa tacokrydda
          100 gr tortillachips
          riven ost
          1 dl matlagningsyoughurt eller gräddfil smaksatt med tacosås

          Fräs köttfärsen, skiva lök, paprika och tomat under tiden, blanda i detta.
          Tillsätt bönor och majs.
          Puttra i 10 min. Smaka av med kryddorna.
          Varva chips, röran och osten i ugnsform, ost överst.
          Gratinera i mitten av ugnen i 15 min.
          Ringla över youghurt eller servera med gräddfilsblandningen.


          --------------------


           
          Citera
          ejjan
          Inlägg 05-03-2005, 09:32
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 295
          Medlem sedan:
          22-07-2004
          Medlem nr: 4 123



          Mmmm, va gott..

          TACOGRATÄNG
          Här är ett recept på en lite annolunda tacogratäng med kyckling och mjuka skal, gott gott

          Till 4 port. 225 i 20 minuter

          4 st kycklingfileer stekta i småbitar
          8 st mjuka tortillias
          3 st paprikor i olika färger, tärnade och lättstekta
          4 dl lätt creme fraiche
          2 dl riven ost
          2 finhackade gula lökar
          1 burk majskorn
          1 burk tacosås (vi brukar ha salsa med bitar i)

          Lägg i lager i en ungssäker form (avsluta med ost) gratinera. rolleyes.gif


          --------------------
          Alla såg äpplen falla, men det var bara Newton som frågade sig varför" B Baruch
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 05-03-2005, 10:06
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          Åååh vad länge sen det var jag åt tacos! ohmy.gif
          Får lägga in det i matsedeln för nästa helg. wink.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          Ciczi
          Inlägg 06-03-2005, 21:16
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 2 836
          Medlem sedan:
          19-07-2004
          Medlem nr: 4 113



          När vi äter tacos är det köttfärs som gäller.
          Vi har gurka, majs, gul lök och vitlök, sallad, tomat och ibland peperoni i. I bland lägger vi till chipsen och någon dip. Numera äter vi dem i mjuka bröd.
          oh ja inte att förglömma, tacosås vitlök och mild i en salig blandning.

          Ciczi


          --------------------
          Egenföretagande Trädgårdsingenjör. Besök www.tradgardsservice.com

          ********************************************************

          "Mest klorofyll vinner!!!"
           
          Citera
          Kana
          Inlägg 06-03-2005, 21:55
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 202
          Medlem sedan:
          19-03-2003
          Medlem nr: 947



          Jag brukar göra en jättegod (och inte så onyttig) sås till tacos som vi alltid har. Jag tar en burk mini fraiche och har i ett par vitlöksklyftor, lite tabasco och lite annan chilisås samt salt och peppar. Blir godast om den får stå ett tag innan servering. Jätteenkel och supersmarrig!

          Annars tycker jag om att göra cheddar dipsås (finns pulver i Old el Paso tror jag) fast ha i lite mer mjölk. Det är SMASKENS!

          K.


          --------------------
          Har lämnat balkongen för 9000 kvadrat brännässlor och sly. Wish me luck!
           
          Citera
          solkatten
          Inlägg 08-03-2005, 12:41
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 445
          Medlem sedan:
          31-12-2003
          Medlem nr: 2 640



          Jag blandade grönmögelost i gräddfil och hade till tacos, det blev mycket uppskattat.


          --------------------
          Karlskrona, Blekinge, Zon 1
           
          Citera
          Evin
          Inlägg 08-03-2005, 20:34
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 432
          Medlem sedan:
          01-02-2004
          Medlem nr: 2 753



          Vi har precis ätit tacos idag...eller burritos...Vi äter alltid mjuka bröd, den här gången testade vi fullkorn. Inte helt fel faktiskt.
          Enkel köttfärssås med lök och nästan alltid bönor i, antingen svarta eller kidneybönor. Alltid Chunky Salsa medium till, rikligt och ett par jalapenos, lök och tomat. Ibland sallad om vi har det hemma.
          Guacemole har vi ibland. Aldrig cremefraiche.

          Vi äter det ca 2 gånger i månaden, alltid en vardag.

          Det var våra tacosvanor det.

          /E
           
          Citera
          Sulawesii
          Inlägg 09-03-2005, 14:08
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 3 022
          Medlem sedan:
          14-11-2003
          Medlem nr: 2 566



          Tortillabröd, quornfärs med tacokrydda, salsa medium, jalapeños, crème fraiche eller gräddfil, kanske lite ost och en himlans massa grönsaker.

          Mmmmm..... vad sugen jag blev....


          --------------------
          ”Gå inte på Den Smala Vägen den är alldeles för bred. Balansera isället på de öppnaste fälten..”
          - Sun Axelsson


          user posted image
           
          Citera
          TeliaNet
          Inlägg 10-03-2005, 09:09
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 2 487
          Medlem sedan:
          06-02-2004
          Medlem nr: 2 776



          när jag såg denna tråden så kom jag att tänka på att jag gjort en taco-efterrätt med glass, så här gör man.
          man tar såna där mjuka runda plattor av det där ljusa brödet(ni vet vilka)
          lägg i en stekpanna med lite olja och värm så oljan kommer in i brödet.
          sätt en klädnypa om varje och forma till en skål, nu ska de stå i ugnen tills de blivit hårda(svag värme).
          tag vaniljglass och låt den bli mjuk och blanda i mixer med avocado, sätt sedan in den i frysen. servera med mango eller jordgubbar.


          --------------------
          Mvh Claes
          Björn Rosenström-fantast
          __________________________________________________________
          Philips Super 80 MASTER TL-D 840 - Bästa lysröret för växter -
          uträknat och med egna erfarenheter
          user posted image
          Photosyntes Photon Flux Density:
          72 µmol m^-2 x s^-1 / 58W
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 10-03-2005, 18:41
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Som variation på vanliga Tacos gör jag det här:

          4 port.
          1 paket med 8 st stora mjuka tortilla bröd
          500 g lövbiff
          1 stor gul lök
          1 röd paprika
          1 grön paprika
          1 påse fajita seasoning mix
          2 msk smör

          Tillbehör: sallad och vitlöksås.

          Vitlköksås: blanda lika delar gräddfil och majonäs, vitlök efter behag några droppar citron lite peppar.

          Strimla och stek lövbiffen i smöret.
          Tillsätt strimlad lök. strimlad paprika och kryddmix. Blanda väl.
          Låt alltsammans sjuda under lock på svag värme i ca 5 min. Rör om då och då.

          Värm bröden, lägg på sallad och köttet, ringla över vitlöksås.

          Smaklig spis.









          tongue.gif


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Dr_Westerlund
          Inlägg 14-03-2005, 13:13
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 48
          Medlem sedan:
          18-04-2004
          Medlem nr: 3 320



          Snabba Middagen hemma hos oss kan vara kycklingwraps.

          Bryn strimlad kyckling
          Häll i frysta wookgrönsaker och låt det få färg.
          Blanda ner en påse tacokrydda och en skvätt vatten och låt puttra ihop.

          Serveras med mjuka tortillabröd. Creme fraishe, rå lök och riven ost.
          Plättlätt, snabbt och gott. Tar max 15 min.
           
          Citera
          Dr_Westerlund
          Inlägg 14-03-2005, 13:16
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 48
          Medlem sedan:
          18-04-2004
          Medlem nr: 3 320



          Snabba Middagen hemma hos oss kan vara kycklingwraps.

          Bryn strimlad kyckling
          Häll i frysta wookgrönsaker och låt det få färg.
          Blanda ner en påse tacokrydda och en skvätt vatten och låt puttra ihop.

          Serveras med mjuka tortillabröd. Creme fraishe, rå lök och riven ost.
          Plättlätt, snabbt och gott. Tar max 15 min.
           
          Citera
          Agger
          Inlägg 14-03-2005, 14:35
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 383
          Medlem sedan:
          15-02-2005
          Medlem nr: 5 014



          Tubs och tortillas, köttfärs+taco krydda, tacosås (hot), guaccamole, sallad, tomat, gurka, paprika, majs, rå lök, banan. Säkert har jag glömt nåt, brukar prova nya saker varje gång.


          --------------------
          Det jag inte gör idag, vill jag kanske inte göra imorgon heller.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-07-2025, 02:31
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon