Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > matiga sallader?
          hera
          Inlägg 20-04-2005, 15:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 330
          Medlem sedan:
          14-03-2005
          Medlem nr: 5 168



          Är det någon som har något bra recept eller ideer på matiga sallader?
          Eller vad ni brukar slänga ihop?

          Det är alltid kul med andras ideer rolleyes.gif


          --------------------
          jag är en kvinna med många sidor (zon 5)

          user posted image
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 8)
          ejjan
          Inlägg 20-04-2005, 19:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 295
          Medlem sedan:
          22-07-2004
          Medlem nr: 4 123



          Precis som du skriver så brukar jag slänga ihop vad jag har!

          Igår blev det överblivna kokta potatisar, lite olika grönsaker, soltorkade tomater i olja, kapris och oliver. Älskar pastasallad med ost och kassler oxå.

          Kokta kalla broccoli är oxå gott med potatis, tomater och purjo.

          Balsamicovinäger är mums! biggrin.gif


          --------------------
          Alla såg äpplen falla, men det var bara Newton som frågade sig varför" B Baruch
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 21-04-2005, 16:41
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Använder ris eller pasta som bas, tillsätter bönor, majs, lök av något slag, sallad, tomter, gurka, paprika, oliver, champinjoner, sparris sen ex kyckling eller köttrester.

          Salladssås på 8% fraiche med passande kryddor.

          Gott bröd till och kanske en liten ostbit, om inte det finns i salladen.


          --------------------


           
          Citera
          kantarell
          Inlägg 22-04-2005, 09:39
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 57
          Medlem sedan:
          24-04-2004
          Medlem nr: 3 392



          Jag och min sambo provade nyligen ett salladsrecept från ICA men ändrade det lite - blev smarrigt! smile.gif

          pasta, rödlök, tomat, gurka, oliver med citron, fetaost

          Dressing: tryffelolja, balsamvinäger, olivolja, salt, svartpeppar

          Rödlöken skärs i klyftor och fräses mjuka i lite olja, lägg i tomatbitarna mot slutet.

          Blanda dressingen för sig först och rör sedan i allt annat.

          Vi gjorde salladen en kväll och lät den stå i kylen och gotta till sig till lunch dagen efter, tror det bara var bra!


          --------------------
          PS. om du vet namnet på suckulenten i min signaturbild, skicka gärna ett meddelande med det. Det finns en till bild på den på min hemsida DS.
          hemsida: www.hsprodukter.se/mona (sidan innehåller en del av mina växter men även målningar mm)
           
          Citera
          Lassila
          Inlägg 22-04-2005, 12:17
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 120
          Medlem sedan:
          08-05-2004
          Medlem nr: 3 542



          Har ett kanonsmarrigt sallads recept som jag har fått av min chef,

          Blandad sallad (roman, ruccola, isberg, rosé te x )
          Grillad kyckling
          Gurka
          Tomat
          Majs
          Knaperstekt bacon
          Smulad ädelost (grön eller blå mögel)
          1 st tärnad Avocado
          Lite Walnötter

          tongue.gif tongue.gif

          Eftersom man har både ädelost och avocado behöver man ingen dressing, den blir saftig och god ändå... sleep.gif
           
          Citera
          zaaritha
          Inlägg 22-04-2005, 23:28
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          En burk tonfisk i olja.
          En strimlad purjolök.
          En burk majs.
          2 dl frysta gröna ärter.
          En strimlad paprika.
          En liten hackad lök.
          Blanda creme fraiche+ senap+gräddfil, blanda ner i salladen!
           
          Citera
          Evin
          Inlägg 23-04-2005, 07:56
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 432
          Medlem sedan:
          01-02-2004
          Medlem nr: 2 753



          När jag inte har några färska grönsaker hemma brukar jag slänga ihop den här.
          Till ca 4 personer om man äter något till.

          1 burk kidneybönor /svarta bönor
          1 näve gröna bönor (brukar ha frysta)
          1 rödlök (hackad)
          Ev lite ruccola

          Dressing: 1-2 klyftor vitlök (beroende på hur mycket man gillar vitlök)
          1 del olja (jag brukar variera med citronolja)
          1 del balsamvinäger
          1 skvätt citronsaft
          1 nypa socker
          Lite salt och peppar

          Man kan även äta den som matig sallad.
          Stek lite bacon till. Blanda ev i lite potatis.
          Man bör kunna köpa frusna potatistärningar och steka snabbt och blanda i. Detta får jag prova en dag.
           
          Citera
          brittmarie
          Inlägg 26-04-2005, 19:35
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 305
          Medlem sedan:
          20-08-2004
          Medlem nr: 4 339



          Tycker om att blanda ner lite frukt i sallden. Vi använder gärna melon, nektarin eller mango. Grapefruktbitar utan hinna passar bra i en räksallad. Saftigt och gott blir det. Några cashewnötter får också gärna slinka ner om det inte är småbarn (som kan sätta dem i halsen), eller allergiker med.


          --------------------
          " Vänlighet är den gyllene kedja som håller ihop samhället."
           
          Citera
          Bessie
          Inlägg 01-05-2005, 12:40
          Länk hit: #9


          Gäster






          Jag äter inte kött, så jag börjar ofta med kokta baljväxter -- kikärter eller gröna linser brukar bli väldigt bra. Kokas som vanligt, och när man hällt av vattnet slår man över ganska stark salladsdressing och låter dem marineras en stund. Sen tillsätter man olika grönsaker och kryddgrönt så man får ett lagom urval av smak, färg och struktur. Salade Nicoise är en annan favorit -- mest potatis, gröna bönor, och tonfisk, medelmycket tomatklyftor och hårdkokta ägg, sardellfiléer och kapris för att få lite sting på det hela. Tabbouleh är en tredje -- krossat vete, vitlök, citronsaft, olivolja, gurka och tomat, och så massor med slätbladig persilja och koriander.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-07-2025, 21:34
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon