Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Frysa rabarber, recept på björnbärs saft
          Catten
          Inlägg 10-05-2005, 08:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 50
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 115



          Hej
          Kan man frysa rabarber? Skall de förvällas eller kan man frysa dem i små-bitar direkt.

          Jag har halva frysboxen full med björnbär. Har nån ett bra recept på björnbärs saft gärna ett där man även har rabarber i.
          /Catten


          --------------------
          [B]Catten
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 4)
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 10-05-2005, 08:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          Plocka du på du och skär rabarbern i små bitar och frys in. Det är nu de är som bäst, ju! smile.gif Tänk att plocka ut till vintern och överraska med rabarberpaj........lycka det!

          Inget recept här, sorry.


          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera
          pimpim
          Inlägg 10-05-2005, 09:02
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 921
          Medlem sedan:
          08-04-2003
          Medlem nr: 1 085



          Jag har haft frysta rabarberbitar i frysen hela vintern som jag plockat fram lite då och då och gjort rabarberkaka och paj av. Är ju så härligt.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 10-05-2005, 17:49
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Björnbärssaft

          2 liter (ca 1 kg) björnbär
          3 dl vatten
          5-6 dl socker/l avrunnen saft
          1 rågat krm bensonat

          Rensa och skölj bären
          Koka upp vattnet i en stor gryta.
          Lägg i bären och koka dem under lock ca 10 min.
          Kläm bären då och då mot grytans kant så att de krossas (även kärnorna), annars kan det bli lite tam smak på saften.

          Häll upp massan i silduk, låt saften självrinna eller vrid bärmassan genom silduken.
          Mät saften och låt den koka upp. Skumma väl.
          Tillsätt sockret och koka upp på nytt. Ta av grytan från värmen.
          Rör ut bensonatet i lite av den varma saften och blanda i det i grytan.
          Häll upp på rena flaskor, fyll dem ända upp och tillslut genast.


          --------------------


           
          Citera
          Catten
          Inlägg 11-05-2005, 08:45
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 50
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 115



          Tack för svaren. Stoppade rabarber i frysen igårkväll. Så nu skall det kokas saft och sylt på björnbären.
          /Catten


          --------------------
          [B]Catten
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 06:52
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon