Medlem
Antal inlägg: 18 595
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 31
Japp det är vinblad från vindruvor och också de vindruvor vi odlar i sverige går bra att använda till vinbladsdolmar. Ofta brukar man förvälla bladen någon minut innan man fyller dolmarna och kokar dem i en kastrull som är klädd med vinblad. Har testat laga vinbladsdolmar en gång och det var gott men väldigt mycket jobb. Det finns något recept på vinbladsdolmar här på forumet i recpetavdelningen.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
Medlem
Antal inlägg: 432
Medlem sedan: 01-02-2004
Medlem nr: 2 753
vinbärsblad? Finns det inte ostar som är inlindade i vinbärsblad? Speciellt svartvinbär bör vara god att linda om med....
Ibland kan man köpa vinbladsdolmar i delikatessen. Det finns en ny serie delikatesser som är med grekisk mat. Vinbladsdolmar är bland mina favoriträtter i allmänhet. De smakar friskt av mynta.
Kolla efter recept på tasteline.se de finns säkert där.