Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rabarberparfait med rabarbersirap, läcker rosa dessert
          netaave
          Inlägg 19-05-2005, 21:37
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Ur veckans "Året runt"

          Rabarberparfait

          150 gr rabarber
          ½ dl strösocker
          2 äggulor
          ½ dl rosa florsocker
          1 ½ dl vaniljvisp

          Sirap:
          5 dl vatten
          2 ½ dl strösocker
          skal av 1 rabarberstjälk

          Skala ev och skär rabarbern i tunna skivor.
          Blanda med sockret i en kastrull och låt den smälta på svag värme.
          Låt kallna.
          Vispa samman äggulor och florsocker.
          Vispa vaniljvispen styv.
          Blanda vaniljvispen med äggblandningen och vänd till sist ner rabarbern.
          Häll i en form som rymmer 1 liter och frys över natten.


          Sirapen:
          Blanda vatten socker och rabarberskal i en kastrull.
          Koka ihop tills hälften återstår.
          Stjälp upp parfaiten och ringla sirapen över.

          Sirapen stelnar när den blir kall, men går att värma till flytande igen.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 13)
          zaaritha
          Inlägg 20-05-2005, 23:03
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Parfait;
          låter så gott!
          Men; jag har diabetes! SHIT!!
           
          Citera
          SannaLasso
          Inlägg 26-05-2005, 14:44
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 311
          Medlem sedan:
          05-04-2005
          Medlem nr: 5 324



          Men JAG har inte diabetes (än) !

          Däremot går jag på diet för att komma i sommarkläderna...

          Ett litet snedsprång nu i bästa rabarbertider får jag väl ändå tillåta mig. Ska avsmalnaden gå åt pipan så kan det väl få ske via rabarberparfait då.

          Men nästa år så...


          Förresten - kan man inte använda något annat istället för vanligt socker om man är diabetiker eller bantare? Eller är det annat i receptet som inte fungerar då? Jag funderar över detta då min pappa är åldersdiabetiker men nog skulle bli överlycklig över att få smaka rabarberparfait. Bara namnet är värt att smaka på ju:

          Rabarberparfait med rabarbersirap" Åhhhhh!


          wub.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 26-05-2005, 22:37
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Du kan byta ut socker och florsocker mot sötningsmedel. Går jättebra!


          --------------------


           
          Citera
          Annlo
          Inlägg 01-06-2005, 18:07
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 244
          Medlem sedan:
          02-08-2003
          Medlem nr: 2 003



          Det lät som "mumma", det ska släkten få smaka på söndag! wub.gif
           
          Citera
          Annlo
          Inlägg 05-06-2005, 21:11
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 244
          Medlem sedan:
          02-08-2003
          Medlem nr: 2 003



          Jösses wub.gif
          Det var det godaste jag ätit på länge...MUMMA rolleyes.gif rolleyes.gif
          Alla var helimponerade och skrev raskt upp recpetet!

          Lite kommentarer om hur jag gjorde:
          150 gr gissade jag på 3 rabarber och det blev nog bra...(har ingen våg!)
          Jag körde rabarberna i mixern före kokning och sedan blandade jag i lite röd karamellfärg för att få sirapen röd!

          Kan varmt rekommenderas! Tack för receptet!!!
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 06-06-2005, 22:17
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Jag gjorde den också idag, visst var det sagolikt?
          Fast jag hade inga problem med färgen på sirapen, den blev läckert rosa.


          --------------------


           
          Citera
          brittmarie
          Inlägg 10-06-2005, 16:58
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 305
          Medlem sedan:
          20-08-2004
          Medlem nr: 4 339



          Nu har jag också provat. Den blev verkligen jättegod och populär blav de som fick smaka. Fast min sirap blev inte rosa utan fick en härlig grålila färg, fick förslaget att det hade varit violblommor med i koket.
          Tack för att du ville dela med dig av receptet, kommer att göra den fler gånger och då större sats så att all vaniljvisp går åt.


          --------------------
          " Vänlighet är den gyllene kedja som håller ihop samhället."
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 10-06-2005, 21:09
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Men tog ni det röda på skalet?
          Jag tog bara rött, motsvarande skalet från en, lite drygt kanske.


          --------------------


           
          Citera
          brittmarie
          Inlägg 10-06-2005, 21:56
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 305
          Medlem sedan:
          20-08-2004
          Medlem nr: 4 339



          Ja visst tog jag bara det allra tunnasta yttersta röda från två stjälkar. Men jag blev väldigt nöjd med den lila färgen, den påminner om dina lila tulpaner i signaturen, blekare och lite mer gråblå men väldigt läcker färg. Kan vara att jag kokade med för hög värme. Får se vad det blir för färg nästa gång. Gott var det i alla fall.


          --------------------
          " Vänlighet är den gyllene kedja som håller ihop samhället."
           
          Citera
          fruberglund
          Inlägg 11-06-2005, 21:06
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 3 590
          Medlem sedan:
          04-08-2004
          Medlem nr: 4 227



          Måste jag prova imorgon...låter smarrigt smile.gif


          --------------------
          Hälsningar, fru Berglund

          "Just remember in the winter, far beneath the bitter snows
          lies the seed that with the sun's love, in the spring becomes the rose!"


          Min trädgårdshemsida (hemsidan är nere för tilllfället men kommer snart tillbaka med ny och förbättrad design!)
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 14-06-2005, 17:10
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Gjorde en laddning och lade i frysen idag igen, börjar bli beroende!


          --------------------


           
          Citera
          yla
          Inlägg 17-06-2005, 12:43
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 5 649
          Medlem sedan:
          05-11-2002
          Medlem nr: 208



          Igår bjöds jag på denna rabarberparfaith av en forumvännerna supergod va den
          o vi hade en mysdag i hennes vackra glänta i skogen
          jag fick mycke mer än parafaiten förstås men nu ska jag sno receptet jag me tongue.gif


          --------------------
          lev idag imorrn kan de vara försent
          min hemsida
          yla oldwolfie
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 15-05-2006, 17:19
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Nu är det dags igen! Ska göra en laddning för kommande bruk. wub.gif


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 03:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon