Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Tomater
          nina L
          Inlägg 20-07-2005, 07:50
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 628
          Medlem sedan:
          24-11-2002
          Medlem nr: 399



          Vad gör ni med era tomater?


          --------------------
          Nin zon 2
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 10)
          mulle
          Inlägg 20-07-2005, 08:34
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          För två år sedan hade jag så många tomater att det krävde specialinsatser... (Alldeles för ivrig med fröpåsarna rolleyes.gif )

          Jag försökte mig på både det ena och det andra och det här är mina erfarenheter:
          - Jag körde mogna tomater i mixer och frös in i mjölktetror. Utmärkt för tomatsoppa kalla vinterdagar eller som fond till spaghettisåsen. Jag kunde ha haft mycket, mycket mera!
          - Jag försökte torka tomater i min svamp- och bärtork. Trots att de puttrade på i dygn blev de aldrig som de italienska soltorkade... Jag lade dem senare i olivolja med basilika men det var absolut ingen höjdare!
          - Jag försökte göra stekta gröna tomater men jag tycker att de smakade metall...
          - Jag lade in gröna tomater men de smakade också metall... (Antingen hade jag dåliga recept eller så är det kocken det var fel på...)
          - Jag kokade marmelad på plommon och tomater - den blev supersupergod!

          Det gick också utmärkt att sent på hösten ta in de gröna tomaterna i köket och låta dem självmogna!

          Mulle
           
          Citera
          Zarah P
          Inlägg 20-07-2005, 09:30
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 177
          Medlem sedan:
          17-07-2005
          Medlem nr: 6 191



          Jag ska försöka få fram min mammas recept på inlagda tomater, och på tomatmarmelad, för det är himla gott, det! smile.gif
          Annars håller jag med om att det är smart att frysa in passerade tomater.
          Ratatouille kanske kan vara något? Också suveränt att ha i frysen. smile.gif


          --------------------
          "Det är roligare att vara glad!"
          /Alexander Hoffman
           
          Citera
          Tsambiko
          Inlägg 21-07-2005, 20:36
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 54
          Medlem sedan:
          22-04-2005
          Medlem nr: 5 544



          Tomatsås, utmärkt att ha i frysen när man gör köttfärssås, eller bara en bassås till pizza.
          Mvh
          Lena
           
          Citera
          Mattsson
          Inlägg 09-09-2008, 15:44
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 160
          Medlem sedan:
          10-09-2005
          Medlem nr: 6 501



          Lånar den här tråden lite. Är det någon här som såg det där danska trädgårdsprogrammet som gick på tv24 (?) med någon camilla (?) som var programledare? Såg nån del ur ett avsnitt där hon visade hur hon "lägger in" tomater. Hon knökade en glasburk full med olika tomater, fyllde på olivolja, la i örter, vitlök, vred åt locket hårt och sen öppnade ett klick bakåt. Sen satte hon in burkarna i ugnen 130 grader i.... hur länge? Sen då, stängde man locket när det var varmt och så var det klart?

          Sen hade man koncntrerade sommartomater, färdiga till tomatsås under vintern, det verkade vara ett underbart recept. Någon som vet exakt hur hon gjorde? Man vill ju inte misslyckas...
           
          Citera
          Darkmoon
          Inlägg 09-09-2008, 17:59
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 33
          Medlem sedan:
          14-05-2008
          Medlem nr: 16 076



          CITAT (Mattsson @ 09-09-2008, 16:44) *
          Lånar den här tråden lite. Är det någon här som såg det där danska trädgårdsprogrammet som gick på tv24 (?) med någon camilla (?) som var programledare? Såg nån del ur ett avsnitt där hon visade hur hon "lägger in" tomater. Hon knökade en glasburk full med olika tomater, fyllde på olivolja, la i örter, vitlök, vred åt locket hårt och sen öppnade ett klick bakåt. Sen satte hon in burkarna i ugnen 130 grader i.... hur länge? Sen då, stängde man locket när det var varmt och så var det klart?

          Sen hade man koncntrerade sommartomater, färdiga till tomatsås under vintern, det verkade vara ett underbart recept. Någon som vet exakt hur hon gjorde? Man vill ju inte misslyckas...




          jag har tyvärr inte receptet själv men här är adressen till hennes hemsida:
          http://www.fuglebjerggaard.dk/index.htm
          du kanske kan maila henne och fråga efter receptet smile.gif annars har jag förmig att alla avsnitten finns att titta på på en dansk tvkanals sida.

          här är adressen till den danska sidan där alla programen finns:

          http://www.dr.dk/dr2/camillaplum
           
          Citera
          Mattsson
          Inlägg 09-09-2008, 18:35
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 160
          Medlem sedan:
          10-09-2005
          Medlem nr: 6 501



          Mange tack! tummenupp.gif

          Här är receptet, förutom att hon inte flådde tomaterna först i programmet jag såg. Det tänker inte jag heller göra, men prova receptet förutom det, det ska jag!

          http://www.havenyt.dk/artikler/dyrkningsme...varing/403.html
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 09-09-2008, 18:42
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Och om man inte fattar danska (som jag) så kan man få en rolig rak översättning:
          http://translate.google.se/translate?u=htt...sv&ie=UTF-8


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 10-09-2008, 21:22
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          CITAT (Chamomille @ 09-09-2008, 19:42) *
          Och om man inte fattar danska (som jag) så kan man få en rolig rak översättning:
          http://translate.google.se/translate?u=htt...sv&ie=UTF-8

          rotfl.gif
          Lättare att läsa danska än att begripa den texten, tycker jag.

          Men var det samma recept? Lät mycket enklare när Mattsson beskrev det...

          Redigerat av Ingrid Zon3: 10-09-2008, 21:23


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 11-09-2008, 06:42
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (Ingrid Zon3 @ 10-09-2008, 22:22) *
          rotfl.gif
          Lättare att läsa danska än att begripa den texten, tycker jag.

          Men var det samma recept? Lät mycket enklare när Mattsson beskrev det...

          Tja, jag vet inte. Jag kopierade bara länken som Mattsson skrev och klistrade in i Google språkverktyg... smile.gif

          "Cook nu glasögon till klart småbobler i innehåll, ungefär." giggle.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Mattsson
          Inlägg 11-09-2008, 11:42
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 160
          Medlem sedan:
          10-09-2005
          Medlem nr: 6 501



          CITAT (Ingrid Zon3 @ 10-09-2008, 22:22) *
          rotfl.gif
          Lättare att läsa danska än att begripa den texten, tycker jag.

          Men var det samma recept? Lät mycket enklare när Mattsson beskrev det...


          Jag tror att det är samma! Hon gjorde det dock enklare, ungefär som jag beskrev det, i programmet, än vad det verkar stå i receptet. Egentligen tror jag enda skillnaden är att hon i receptet flår tomaterna, så hon verkar krångla till det i receptet. Om man orkar kan man ju försöka hitta avsnittet där hon visar det, får se om jag gör det lite senare.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-08-2025, 22:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon