Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Chili
          Psykofarmaka
          Inlägg 25-07-2005, 18:41
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 76
          Medlem sedan:
          12-02-2005
          Medlem nr: 4 992



          Nu börjar chilin att snart bli mogen för att skördas tongue.gif
          Kan man lägga in chili eller typ konservera unsure.gif ?

          Har ni några bra tips på vad jag ska hitta på med min chili smile.gif


          --------------------
          Och så odlar jag min rädsla, jag sår ständigt nya frön, i mitt växthus är jag säker, där växer avund klar och grön
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 2)
          pisanggoreng
          Inlägg 25-07-2005, 19:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 900
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 535



          Man kan stoppa dem direkt i frysen och plocka fram när vinden blåser snål i höst och vinter... Det gör vi. smile.gif

          (Man kan torka den också, men det verkar inte vara mycket idé...)


          --------------------
          Zon 1, Skånes västkust

          Besök gärna Buxus.se
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 27-07-2005, 06:39
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Philippe Plöninge har skrivit boken Chilipeppar, i den har han ett recept på inlagd chilipeppar:

          30 st urkärnade chilipepparfrukter (ca 500g)
          15 skalade schalottenlökar (ca 200g)

          Lag:
          2 dl 12% ättikssprit
          4 dl vatten
          3 dl socker
          1 msk salt
          1 msk gula senapsfrön
          15 g färska timjankvistar (12-15 st)

          Dela chilipepparfrukterna och schalottenlökarna i 4 st högar, och fördela dem i 2 st stora glasburkar. Koka upp lagen och häll den över frukterna. Förslut väl och vänd burkarna upp och ned så att vakuum bildas. Låt inläggningen kallna innan den ställs i kylen. Efter ca 1 månad är den klar att ätas.


          Tillsamman med Jonas Borssén har Philippe Plöninge också skrivit boken
          Het trädgård - odling och recept.

          Förövrigt så varnar Philippe Plöninge för vad som kan hända om man äter alltför mycket chilipeppar (men då måste man nog äta mycket):

          "Ett klart och tydligt bevis på att man har överdoserat intaget av chilipeppar får man när resterna svider ordenligt när de lämnar kroppen."
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 06:19
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon