Här kommer det 2 recept.
Körsbärschutney 1 msk ren ättika, 24% 2 msk vatten 3 dl vit sirap 0,5 tsk hel koriander 2 bitar muskotblomma 2 cm färsk ingefära 1,5 liter surkörsbär eller skuggmoreller 2 schalottenlökar
Koka upp ättika, vatten, sirap, koriander, muskotblomma och ingefära i en gryta. Kärna ur körsbären. Skala och hacka schalottenlöken. Häll körsbär och lök i grytan. Koka sakta till simmig konsistens, 25-30 minuter. Ös upp chutneyn i rena glasburkar. Sätt på lock. Förvara svalt. Chutneyn är färdig efter cirka 1 vecka.
Rör ut chutneyn med majonnäs och bjud den till stekt eller grillad fisk och kött. Bjud den som den är till stekt korv och hamburgare. Receptet ät från Grön Gastronomi
Körsbärstårta
5 dl mjöl 1 dl socker 1 ägg 1 tsk bakpulver 150 gr margarin
Fyllning: 1 dl socker 1 dl hackade nötter Kanel Ca 1 liter urkärnade körsbär (godast blir skuggmoreller)
Blanda ingredienserna till en deg som kavlas och lägges i en smord form med löstagbara kanter.( Spara 1/4 av degen till galler. ) Blanda ihop fyllningen och häll över degen. Gör ett galler av den sparade degen och lägg den överst. Pensla gallret med mjölk. Grädda i 250° ca 35-40 min. Låt svalna. Servera med vispad grädde
--------------------
" Vänlighet är den gyllene kedja som håller ihop samhället."
|