|
3 sidor
1 2 3 >
|
 |
Svar
(1 - 19)
|
01-08-2005, 14:47
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
CITAT (lavendel2 @ 01-08-2005, 15:43) "förpackad för lång hållbarhet"!!  Hur är den förpackad då?  He, he, kunde inte låta bli att tänka på melodin...Allting går att sälja med mördande reklam, kom o köp konserverad gröt......
|
|
|
|
|
01-08-2005, 14:57
|
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128

|
Jag brukar köpa på ICA Maxi deras storpack köttfärs med lång hållbarhet, men jag tycker inte att den smakar illa utan den smakar som vanlig, visserligen är den grovmalen, men det får man ta. krister
--------------------
kristerh zon 2-3
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:01
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
För att kunna göra bra hamburgare till grillning så är det bättre att använda grovmalen färs, annars blir det mest bara gegga på grillgallret  Men lång hållbarhet vet jag inget om, är det dom förpackningarna som har ett hårt spännt plast över sig?  Nu jädrar får man känna sig dum, jah kollar aldrig bäst före datum, jag kollar att den är förpackad samma dag jag köper den
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:08
|
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128

|
CITAT (Reserv @ 01-08-2005, 16:01) är det dom förpackningarna som har ett hårt spännt plast över sig?  Nu jädrar får man känna sig dum, jah kollar aldrig bäst före datum, jag kollar att den är förpackad samma dag jag köper den  jo det brukar vara hård plast spänt över dem  och du har inte heller märk någon skillnad på smaken antar jag eftersom du inte visste om det krister
--------------------
kristerh zon 2-3
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:08
|

Medlem
Antal inlägg: 5 656
Medlem sedan: 28-02-2003
Medlem nr: 834

|
Köttfärs med lång hållbarhet?  aldrig hört talas om.Bäst före är väl en eller två dager efter packningen.Jag vill inte ha gammal köttfärs.Är det extrapris köper jag och fryser in.
--------------------
MVH Renate zon 4
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:10
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (lavendel2 @ 01-08-2005, 15:43) men där låg bara den här otäcka grovmalda färsen.."förpackad för lång hållbarhet"!!  :( Lång hållbarhet helt ok, för dom har byggt en fabrik med bra kylkedja som levererar till hela (!!) Sverige. Felet är, att dom har köpt maskiner nånstans i Europa, där dom inte har en susning om, hur vi lagar mat i Sverige av finmalen köttfärs. De nya maskinerna har helt andra hålskivor och färsen blir grövre. Sverker i Plus tog upp detta och ICAs chefskock gillade det inte alls (undrar, om hon har jobbet kvar efter det uttalandet?) Vår familj bojkottar denna köttfärs, vi köper KRAV-märkt Kaprifol-köttfärs på COOP, den är fortfarande finmalen direkt i butiken. Några mindre butiker säljer också finmalen köttfärs. Var rädd om slaktare och köttmästare, de är utdöende släkt snart.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:12
|

Medlem
Antal inlägg: 3 397
Medlem sedan: 29-10-2003
Medlem nr: 2 483

|
...och vi som producerar köttet är ännu mer utrotningshotade...
--------------------
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:14
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
Om man nu vill ha "finmalen" köttfärs så kan man juh nästan lika gärna käka soyamat, lika kladdigt. Sen smakar det juh mera kött av den grovmalda, och finmald är faktiskt bara mald en gång extra. Alltså, grovmald är bara mald en gång och den finmalda ska ner i den skitiga maskinen en gång till. Det är ett jäkla griseri att stå där med färsen, jag tror att det kommer att bli mera av den grovmalda färsen framöver, har fått för mig att bakterierisken är lite mindre i den.
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:19
|

Medlem
Antal inlägg: 4 131
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
Nja reserv inte mals köttet flera gånger för att få det fin malet utan det beror på vilka vertyg som sitter i köttkvarnen,ang hållbarheten så är den längre numera för att det har kommit nya sätt att förpacka kött på. Som vanligt så glömde jag en länk i ämnet nyttsätt att förpacka kött på längre hållbarhet
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:22
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
CITAT (andersen @ 01-08-2005, 16:19) Nja reserv inte mals köttet flera gånger för att få det fin malet utan det beror på vilka vertyg som sitter i köttkvarnen,ang hållbarheten så är den längre numera för att det har kommit nya sätt att förpacka kött på. Det säger du till en som jobat på ett slakteri!  Okay, ett litet sånt, men jag tror inte att det skiljer sig så mycket mellan slakterierna.
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:27
|

Medlem
Antal inlägg: 6 103
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 26

|
Jag tycker pannbiff och köttbullar blir rent ut sagt skitäckligt med den grovmala färsen. Jag blandar till den i matberedaren så blir den precis som den finmalda!!!
/Stina
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:27
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (Reserv @ 01-08-2005, 16:14) och finmald är faktiskt bara mald en gång extra. Alltså, grovmald är bara mald en gång och den finmalda ska ner i den skitiga maskinen en gång till. Fakta och kunskap - eller bara tyckande? Reserven, tror du allvarligt, att affärerna har tid att mala flera gånger? Kvarnen hos den nya maskinanläggningen har inte samma fina malning som finns ute i butikerna med deras olika hålskivor och färsen blir grövre. Det påverkar konsistens och smak negativt.
Hållbarheten har ökat från en dag till åtta dagar. Hela vägen fram till butiksleverans behandlas köttfärsen i en obruten kylkedja i temperaturer under fyra grader. Högre hållbarhet är bra men vare sig butik eller konsument håller så låg temperatur.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:29
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
CITAT (stina @ 01-08-2005, 16:27) Jag tycker pannbiff och köttbullar blir rent ut sagt skitäckligt med den grovmala färsen. Jag blandar till den i matberedaren så blir den precis som den finmalda!!!
/Stina Pannbiff och köttbullar ja, men nu snackade jag om rejäla hamburgare på grillen, typ ett par centimeter tjocka. Det blir bara geggigt på grillgallret och biffarna blir så tunga så dom nästan rinner genom gallret.
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:31
|

Medlem
Antal inlägg: 4 131
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
Reserv min erfarenhet av finmalen köttfärs är att mina föräldrar var ICA handlare och där ifrån är mina erfarenheter av köttfärs,men det är ju länge sedan så visst det kan ha ändrat sig sedan dess.
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:32
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
CITAT (Hannele @ 01-08-2005, 16:27) Reserven, tror du allvarligt, att affärerna har tid att mala flera gånger?  Näe, det var just därför som vi levererade till ortens ICA butiker, dom förpackade bara färsen på stället. Det kom en slakteriback med 30-40 kilo färs som dom fick förpacka själva. Alla butiker är faktiskt inte utrustade med såna maskiner.
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:39
|

Medlem
Antal inlägg: 4 131
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
Förpackade dom om färdigmald köttfärs?det kan inte vara något bra då tillför man nya bakterier och förkortar hållbarheten betydligt.
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:42
|
Medlem
Antal inlägg: 170
Medlem sedan: 16-02-2005
Medlem nr: 5 021

|
CITAT (Hannele @ 01-08-2005, 16:10) CITAT (lavendel2 @ 01-08-2005, 15:43) men där låg bara den här otäcka grovmalda färsen.."förpackad för lång hållbarhet"!!  Lång hållbarhet helt ok, för dom har byggt en fabrik med bra kylkedja som levererar till hela (!!) Sverige. Felet är, att dom har köpt maskiner nånstans i Europa, där dom inte har en susning om, hur vi lagar mat i Sverige av finmalen köttfärs. De nya maskinerna har helt andra hålskivor och färsen blir grövre. Sverker i Plus tog upp detta och ICAs chefskock gillade det inte alls (undrar, om hon har jobbet kvar efter det uttalandet?) Vår familj bojkottar denna köttfärs, vi köper KRAV-märkt Kaprifol-köttfärs på COOP, den är fortfarande finmalen direkt i butiken. Några mindre butiker säljer också finmalen köttfärs. Var rädd om slaktare och köttmästare, de är utdöende släkt snart. Hej! Såg det där i Plus...efter det blev det bättre ett tag..så jag hoppas verkligen att hon jobbar vidare!!! Men.. hos mej var KRAV-färsen den första som blev utsatt för den här nya behandlingen....försökte äta den några gånger eftersom jag verkligen vill handla KRAV-märkt...men det går bara inte!! : Tycker hela konceptet är läskigt...sen kan man dividera om man vill ha grov eller finmalt...men kött ska vara nymalt eller nystyckat..inte utsatt för processer som gör att det håller sig länge...det känns läskigt! Lavendel
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:45
|
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128

|
CITAT (andersen @ 01-08-2005, 16:39) Förpackade dom om färdigmald köttfärs?det kan inte vara något bra då tillför man nya bakterier och förkortar hållbarheten betydligt. Det var förmodligen några år sedan  kunskapen om bakterierna/hållbarheten var kanske inte så hög då krister
--------------------
kristerh zon 2-3
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:47
|
Medlem
Antal inlägg: 170
Medlem sedan: 16-02-2005
Medlem nr: 5 021

|
CITAT (Reserv @ 01-08-2005, 16:32) Näe, det var just därför som vi levererade till ortens ICA butiker, dom förpackade bara färsen på stället. Det kom en slakteriback med 30-40 kilo färs som dom fick förpacka själva. Alla butiker är faktiskt inte utrustade med såna maskiner. Tror ändå det var bättre än det här nuvarande systemet...och framförallt godare!!
|
|
|
|
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|