Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Druvgurka, Salt och inläggningsgurka., söker recept
          Lannhagen
          Inlägg 07-08-2005, 12:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 25
          Medlem sedan:
          29-07-2004
          Medlem nr: 4 177



          på hur man lägger in och konserverar dessa. Inte den vanliga slanggurka utan den mindre "taggiga" druvgurkan.

          Kommer att bli en hel del så det är viktigt att håller länge.

          Tack på förhand.

          Mvh
          Fredric
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 9)
          evelina
          Inlägg 07-08-2005, 13:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Hej!

          Står precis och lägger in gurka. Detta recept har jag fått av en släkting som nu är 91 år gammal och som alla tycker om.

          Lycka till!! rolleyes.gif

          Inlagd smörgåsgurka


          Saltlag:
          3 kg västeråsgurka
          1½ dl salt
          vatten som täcker gurkorna

          Inläggningslag:

          1 L strösocker
          6 dl 12% ättika
          9 dl vatten
          dillkronor
          1 påse gula senapsfrön
          pepparrot

          Rör ut saltet i lite kallt vatten
          tvätta gurkorna
          lägg i gurkorna och fyll upp med vatten så det täcker dom
          låt stå över natten

          häll av vattnet och torka gurkorna och skiva dom


          Koka upp lagen
          tag 2 tsk Atamon per liter lag
          varva gurkorna med dillkronor senapsfrön och pepparrot i små bitar
          häll lagen varm över gurkorna
          låt svalna och ställ svalt

          Färdig att äta efter två veckor


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Lannhagen
          Inlägg 07-08-2005, 14:54
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 25
          Medlem sedan:
          29-07-2004
          Medlem nr: 4 177



          tack för ett snabbt svar, blev dock lite osäker på sockermängden:

          1 L strösocker
          6 dl strösocker

          ?

          Mvh
          Fredric
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 07-08-2005, 15:36
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          CITAT (Lannhagen @ 07-08-2005, 15:54)
          tack för ett snabbt svar, blev dock lite osäker på sockermängden:

          1 L strösocker
          6 dl strösocker

          ?

          Mvh
          Fredric

          Ha Ha!!! så det kan gå när man har bråttom 6 dl 12 % ättika ska det vara, har ändrat i receptet. laugh.gif laugh.gif laugh.gif


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          MrQuint
          Inlägg 11-08-2008, 12:19
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          11-08-2008
          Medlem nr: 18 184



          Hej!
          Samma grundrecept, men utan pepparrot;
          + körsbärsblad
          + svart vinbärsblad
          + vitlök (hela men "misshandlade", dvs jag slår till dem med bredsidan av en stor kniv)
          + chili
          Detta ger en gurka med lite mer "sting".

          Obs.
          Bladen bör tvättas med atamonlösning (eller dylikt) för att undvika jäsning.


           
          Citera
          therese.kvist
          Inlägg 28-08-2008, 06:44
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 341
          Medlem sedan:
          23-04-2006
          Medlem nr: 7 483



          Har nån recept på "hela" gurkor, de små taggiga...
          Vill lägga in allt på en gång har gjort det en gång förut men har ej kvar recept.

          Vill ha saltgurka, ej ättiksgurka

          Redigerat av therese.kvist: 28-08-2008, 06:49
           
          Citera
          Skruttis
          Inlägg 28-08-2008, 08:21
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 659
          Medlem sedan:
          28-03-2008
          Medlem nr: 14 868



          CITAT (therese.kvist @ 28-08-2008, 07:44) *
          Har nån recept på "hela" gurkor, de små taggiga...
          Vill lägga in allt på en gång har gjort det en gång förut men har ej kvar recept.

          Vill ha saltgurka, ej ättiksgurka



          Lite osäker på vad du menar. Det receptet jag använder till mina taggiga smågurkor kallas för "saltgurka" men det är lite ättika i lagen.
          Vill du alltså ha en lag som absolut inte innehåller ättika?


          --------------------
          Zon 3
          Mina katter är inte bortskämda, jag är bara väldresserad!
           
          Citera
          therese.kvist
          Inlägg 28-08-2008, 13:57
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 341
          Medlem sedan:
          23-04-2006
          Medlem nr: 7 483



          Jo det gör inget om det är ättika, men de flesta är bara en massa socker i.
          Jag vill lägga in hela gurkor inte skivade
           
          Citera
          Skruttis
          Inlägg 30-08-2008, 13:48
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 659
          Medlem sedan:
          28-03-2008
          Medlem nr: 14 868



          Jag har tyvärr inget recept där det inte ingår socker.
          Hoppas någon annan kan hjälpa dig med det.


          --------------------
          Zon 3
          Mina katter är inte bortskämda, jag är bara väldresserad!
           
          Citera
          Fågelvägen
          Inlägg 30-08-2008, 16:34
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 550
          Medlem sedan:
          18-01-2005
          Medlem nr: 4 889



          Här är ett recept på RYSK SALTGURKA, avsett för en sats på 5 kg hela små gurkor. En läckerhet, helt utan socker!

          Ingredienser: små gurkor, vatten, salt, vitlök, gul lök, svartvinbärsblad, hel kryddpeppar, krondill.

          Koka upp 5 l vatten med 2,5 dl salt. Låt kallna.
          Lägg några svartvinbärsblad i botten av en hink.
          Lägg i ett varv tvättade gurkor.
          Ovanpå gurkorna ett lager av
          2 vitlöksklyftor
          rejält med skivad gul lök
          1 dillstjälk skuren i bitar
          1 dillblomma
          svartvinbärsblad
          5 kryddpepparkorn.
          Fortsätt att rada gurkor och övriga ingredienser turvis.
          Häll till sist på den kalla saltlagen.
          Lägg på en tallrik med tyngd och ett lock på hinken
          Förvaras svalt, hållbar flera månader i källartemperatur.


          --------------------
          Zon 2-3, en gammal trädgård med höjdskillnader på över 4 m. Gillar förvandlingar - med berg, sten och växter som material

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 13:38
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon