Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vegan mat, har ni nåt bra tips?
          mayababy
          Inlägg 11-08-2005, 20:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 192
          Medlem sedan:
          05-06-2005
          Medlem nr: 5 942



          En av mina bästa vänner har bestämt sej för att övergå till ren vegankost! Allt frid å fröjd förrutom att jag har fått hjärnsläpp när det gäller att hitta på bra middagar! Jag har redan bjudit på lasagne, röd linssoppa, tacos och de flesta sorters pesto! Snälla, jag behöver uppslag till fullvärdiga middagar!! Kanske nåt bra recept på pizza/paj.... unsure.gif


          --------------------
          Gud sover i stenen,
          andas i växten,
          drömmer i djuret och
          vaknar i människan

          Indiskt ordspråk
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 11)
          Sulawesii
          Inlägg 11-08-2005, 21:33
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 022
          Medlem sedan:
          14-11-2003
          Medlem nr: 2 566



          Tomatpaj för 4 pers:
          1 dl grahamsmjöl
          2 dl vetemjöl
          1 dl olivolja
          1 pressad potatis
          2-3 msk vatten

          2 äpplen
          3 gula lökar
          5 tomater
          1 liten purjolök
          1 tsk curry
          1 msk rosmarin
          1 msk veg margarin

          Blanda ihop degen och låt den vila i kylen nån timma. Tryck sedan ut den i en pajform och grädda i 175 grader, 10 min.

          Skär tomat, lök och purjo i skivor. Fräs lök och purjo i margarinet och curryn. Riv äpplet grovt och lägg det i pajskalet. Lägg derefter på löken. Täck med tomatskivor och strö över rosmarinen. Gratinera i 225 grader i 15 minuter.

          Hämtat ur Vegan-kokboken. Har ej testat det själv, men tycker att det låter gott!


          --------------------
          ”Gå inte på Den Smala Vägen den är alldeles för bred. Balansera isället på de öppnaste fälten..”
          - Sun Axelsson


          user posted image
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 11-08-2005, 22:04
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Rödbetspaj


          100 gr kallt margarin

          1 dl grahamsmjöl

          2 dl vetemjöl

          3 msk kallt vatten


          2 gula lökar

          150 gr späda morötter

          150 gr färska rödbetor

          1 ½ dl vatten

          1 krm salt

          2 tsk citronsaft


          150 gr philadelphiaost el. Kesella

          2 ägg

          1 dl mjölk

          1 dl lagrad riven ost

          1 tsk salt och 1 krm grovmalen svartpeppar

          gräddfil till servering

          Blanda snabbt ihop degen, tryck ut den i en pajform och förgrädda i 200 gr i 15 min.
          Skala och tärna lök, morot och rödbetor, sjud i vattnet, salt och citronsaft i 10 min. Låt det rinna av och lägg det i skalet.
          Rör samman phild.ost, ägg, mjölk, ost och kryddor, bred massan över rotfrukterna och grädda i 200 gr i 30 min. Servera med gräddfil.


          --------------------


           
          Citera
          Castea
          Inlägg 12-08-2005, 01:23
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          MOROTSCURRY, 4 pers

          6 medelstora morötter
          2 gula lökar
          Smör eller margarin
          2-3 tsk curry
          1 tsk salt
          2 krm socker
          2,5 dl morotsjuice
          0,5 dl röda linser
          0,5 dl russin
          Ca 2 tsk pressad citron
          (Salta jordnötter)

          Skala morötterna. Skär dem i långa klyftor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Smält litet fett i en gryta och fräs morötter, lök och curry utan att rotsakerna tar färg. Rör om under tiden. Tillsätt salt, socker och morotsjuice. Koka upp och sjud under lock ca 10 min.

          Lägg i sköljda linser och russin och sjud ytterligare under lock 5-10 min, tills morötter och linser är kokta.

          Smaka av med citron och blanda i hackad persilja. Strö eventuellt över litet salta jordnötter.

          Servera med ris, couscous eller bröd.



          VEGETARISK JAMBALAYA, 4-6 pers

          2,5 dl avorioris
          5 dl vatten
          1 tsk gurkmeja
          3 dl finstrimlad purjolök
          1 vitlöksklyfta
          2 dl champinjoner
          1 röd paprika
          1 grön paprika
          2 syrliga äpplen
          2 skivor ananas
          1-2 msk sesamolja/olivolja
          3-4 msk tomatpuré
          1 tsk oregano
          1 tsk curry
          0,5 tsk muskot
          1 msk mild senap
          2 msk bovete/majsmjöl
          2 dl buljong
          2 dl matlagningsgrädde

          Garnering:

          1 banan
          4 skivor ananas
          6-8 cashewkärnor
          2 tsk kokosflingor

          Skölj och koka riset tillsammans med gurkmeja under lock på svag värme 25 min. Laga under tiden stuvningen. Hacka vitlök, paprikor och äpplen. Skär champinjoner och ananas i bitar. Fräs alltsammans i olja och curry 4-5 minuter. Tillsätt tomatpuré, buljong, mjöl, och kryddor. Låt alltsammans koka ihop några minuter. Blanda i senap och grädde (grädden kan uteslutas, men öka då buljongen). Fördela riset i en form och häll över stuvningen. Dekorera med halverade stekta bananer och ananas samt cashewkärnor och kokosflingor.




          ROTFRUKTSGRATÄNG, 10 pers

          2 palsternackor (400 g)
          1 rotselleri (400 g)
          4 morötter (400 g)
          5-6 dl vatten
          1 tub Tartexpastej (115 g)
          2,5 dl kokspad
          1 tsk örtsalt
          1 tsk smulad dragon
          1 dl créme fraiche
          3 bananer
          3 msk kokosflingor
          2 tsk allkrydda
          100 g rostade jordnötskärnor

          Skala och skär rötterna i små tunna bitar eller skivor. Koka dem 5 min i vattnet. Sila av vattnet och spar det. Häll 2,5 dl av spadet i en kastrull. Tillsätt pastejen och låt den smälta tillsammans med kokspadet och créme fraichen. Smaka av med kryddorna. Lägg rotsakerna i en smord eldfast form. Häll över redningen. Skala och skiva bananerna. Fördela dem över rotsakerna. Blanda kokos och allkrydda. Fördela dem och jordnötterna över gratängen. Gratinera i 200° ca 25 min eller tills gratängen fått fin färg.
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 12-08-2005, 05:18
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Alltså! Veganer äter väl ingenting som kommer från djur?! Då är det uteslutet med t ex matlagningsgrädde, creme fraiche och ost!? unsure.gif


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          Sulawesii
          Inlägg 12-08-2005, 09:14
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 022
          Medlem sedan:
          14-11-2003
          Medlem nr: 2 566



          Ajaj, netaave! Den där var vegetarisk, inte vegansk..... smile.gif


          --------------------
          ”Gå inte på Den Smala Vägen den är alldeles för bred. Balansera isället på de öppnaste fälten..”
          - Sun Axelsson


          user posted image
           
          Citera
          pisanggoreng
          Inlägg 12-08-2005, 09:35
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 900
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 535



          Kolla lite på Vegan.nu- där finns recept. smile.gif


          --------------------
          Zon 1, Skånes västkust

          Besök gärna Buxus.se
           
          Citera
          dammkillen
          Inlägg 12-08-2005, 10:13
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 703
          Medlem sedan:
          19-06-2003
          Medlem nr: 1 738



          skrev ett tips här men kom på att det inte odlas direkt i trädgården så jag tog bort inlägget, ursäkta
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-08-2005, 14:04
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Aj då! Kopierade bara in receptet, läste inte så noga, ber om ursäkt! sleep.gif


          --------------------


           
          Citera
          pisanggoreng
          Inlägg 12-08-2005, 15:51
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 900
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 535



          CITAT (dammkillen @ 12-08-2005, 11:13)
          skrev ett tips här men kom på att det inte odlas direkt i trädgården så jag tog bort inlägget, ursäkta

          Så noga är det nog inte... Tror inte det är någon som odlar Tartexpastej, Filadelphiaost, kokosflingor eller matlagningsgrädde heller... wink.gif


          --------------------
          Zon 1, Skånes västkust

          Besök gärna Buxus.se
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 12-08-2005, 16:36
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Falafel är ju veganvänligt och så bökigt brukar det inte vara att laga till det om man använder kikärter på burk och har en matbefedare där man kan blanda iordning det hela till en röra som man sedan formar små biffar av. (det finns många olika falafelrecept på nätet). Till falafeln kan man ha någon slags pitabröd (man kan baka själv ifall man vill vara extra säker på att det inte är något margarin eller liknande i) + en massa olika grönsaker och som sås kan man ha exempelvis ajvar eller något liknande.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-08-2005, 17:23
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Åsa @ mälardalen zon 2,12-08-2005, 17:36)
          Falafel är ju veganvänligt och så bökigt brukar det inte vara att laga till det om man använder kikärter på burk och har en matbefedare där man kan blanda iordning det hela till en röra som man sedan formar små biffar av. (det finns många olika falafelrecept på nätet). Till falafeln kan man ha någon slags pitabröd (man kan baka själv ifall man vill vara extra säker på att det inte är något margarin eller liknande i) + en massa olika grönsaker och som sås kan man ha exempelvis ajvar eller något liknande.

          Åh himlars så sugen jag blev på det nu då!


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 06:38
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon