Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Pickles och socker?, Måste man ha socker i inläggningslagen?
          gutta
          Inlägg 13-08-2005, 17:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 73
          Medlem sedan:
          22-11-2003
          Medlem nr: 2 586



          Jag är väldigt sugen på att experimentera med att göra pickles av årets skörd av squash, gurka, vaxbönor, harricot vert, morötter och olika örter. Experimentlustan förtas dock av oro för att konserveringen ska misslyckas. Jag gillar inte söta inläggningar men ser att de flesta recept med inläggningar innehåller massor av socker. Måste man ha det? Och hur är det med värmebehandlingen? Måste det vara kokhett när burken tillsluts?Jag vill gärna "mixtra" med både vinäger och ättika. Finns det någon som känner sig kunnig om detta?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 3)
          rosita
          Inlägg 13-08-2005, 18:46
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Jag vet bara att i dag fick jag ett svar från Åsa med en länk till ett recept med cornichons och i det receptet ingår inte socker. För mig är det första gången jag provar ett recept utan socker. Du hittar det i min tråd om cornichonger. smile.gif


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          liv
          Inlägg 13-08-2005, 21:40
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 270
          Medlem sedan:
          27-06-2005
          Medlem nr: 6 074



          Prova att mjölksyra, det är gott och nyttigt och sockerfritt smile.gif
           
          Citera
          gutta
          Inlägg 14-08-2005, 15:48
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 73
          Medlem sedan:
          22-11-2003
          Medlem nr: 2 586



          Cornichonrecepter var spännande. Undrar vad "pickling salt" är för något? Jag har fått för mig att man ska undvika jodberikat salt till konserver, kan det vara det?

          Mjölksyrning är jag intresserad av att prova men just nu känns det som lite överkurs.....
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 18:45
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon