eller till salladeller gratäng.
Torrsaltat kött.
Vi brukar ha rostbiff eller innanlår av nöt... bädda in köttet i grovsalt i en bunke lägg en tallrik på köttet och tyngd på.. jag brukar ta ett par burkar tomatkross. Ställ bunken i sval eller skafferi som har lite lägre temperatur än rums. Låt stå i några dagar upp till en vecka... ta upp och skölj av. Skär i supertunna skivor...gott med potatissallad, på smörgås och istf chips framför teven.
Ångkokt kött.
ca 1 kg nötrulle el. fransyska 0,5 dl Caj P Stek & Grillolja 1 tsk salt några varv svartpeppar några varv pepparmix .. svart, vit, grön och rosé 1msk lökpulver eller tar du de kryddor du gillar
Blanda kryddor och salt med grilloljan i en stadig plastpåse lägg i köttet och förslut (säkrast med påsklämma) Låt stå i sval el kyl 1 dygn
Ångkoka köttet till det har nått 75 grader
PS. Ångkokningstillsats finns att köpa på bl.a COOP för några tior.
|