Yakiniku på älgentrecote
4 portioner
Servera entrecoten med ris och grönsallad.
600 g älgentrecote, helst
i tunna skivor
2 msk sesamolja
Marinad:
1 1/2 dl japansk soja
4 msk socker
1 dl fint, fint skuren purjolök
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk sesamfrön, rostade
1 msk riven färsk ingefära
1 litet päron, fint rivet
nymald svartpeppar
Tillbehör:
kokt jasminris
isbergssallad
Det är lättast att få tunna skivor om man skär köttet fryst med skärmaskin. Har du ingen sådan kan du låta köttet halvtina och skiva det med en riktigt vass kniv.
Blanda marinaden, lägg ner köttet och låt det marinera i minst en halvtimma.
Lyft upp köttet och stek det
i het panna i sesamoljan.
Häll marinaden över köttet och servera genast.