Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mazariner med Hallonsylt, Lätta att göra till Jul........
          Lady Hamilton
          Inlägg 15-10-2005, 14:49
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 9 435
          Medlem sedan:
          22-04-2004
          Medlem nr: 3 363



          MAZARINER

          16-18st

          Mördeg
          3 dl vetemjöl
          1/2 tsk bakpulver
          1 dl florsocker
          1/2 ägg
          100 g smör eller margarin

          Fyllning
          200 g stjärnmassa
          75 g smör eller margarin
          2 1/2 ägg

          Glasyr
          2 dl florsocker
          2 msk vatten

          Arbeta i hop mjöl,bakpulver,
          socker, ägg och matfett till
          en deg. Låt vila svalt några
          timmar. Tryck med mjölade
          tummar ut mördegen i
          smorda mazarinformar. (behövs inte med engångs)

          Lägg en klick Hallonsylt i botten

          Riv mandelmassan och skär
          matfettet i små tärningar.
          Rör ihop till en jämn smet.
          Rör försiktigt ner äggen, ett
          i taget. Fyll 2/3 av formen.
          Grädda dem i nedre delen
          av ugnen i 175-200*C ca
          15 min. Låt dem kallna.

          Bred ut ett tunt lager sylt.

          Sikta florsockret till glasyren
          i en skål och rör den slät
          med vattnet. Bred ett tunt
          lager över mazarinerna.


          --------------------
          Bor och Odlar i zon4-5 ...tips hur man sår penseér finns i mitt album.....
          Penseé album


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 5)
          Berith
          Inlägg 18-10-2005, 05:56
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          Sparat! Har hjärtformade formar, dom får det bli. wink.gif wub.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          pisanggoreng
          Inlägg 18-10-2005, 06:24
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 900
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 535



          Är stjärnmassa samma sak som mandelmassa?


          --------------------
          Zon 1, Skånes västkust

          Besök gärna Buxus.se
           
          Citera
          Lady Hamilton
          Inlägg 18-10-2005, 07:08
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 9 435
          Medlem sedan:
          22-04-2004
          Medlem nr: 3 363



          smile.gif Ja det är det


          --------------------
          Bor och Odlar i zon4-5 ...tips hur man sår penseér finns i mitt album.....
          Penseé album


           
          Citera
          lena:-)
          Inlägg 18-10-2005, 18:13
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 440
          Medlem sedan:
          30-03-2004
          Medlem nr: 3 110



          åh så gott det lät....man kanske skall börja fylla upp förrådet.
          JAg skall leta rätt på ett "äpplebakelserecept" och lägga ut här..en helt underbart god och lättbakad kaka


          --------------------
          ”Saliga äro de som inte väntar sig något alls av livet, ty de skola icke bli besvikna.”
          citat från "farmor Levengood"
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 19-10-2005, 06:43
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Enda problemet är att det är lite komplicerat. Vill man prova något betydligt enklare så kan man laga:

          Sega hallonrutor

          Ugn 175 grader


          200 g smält smör eller margarin
          4 ägg
          6 dl strösocker
          6 dl vetemjöl
          1 tsk vaniljsocker

          Garnering: hallon och flagad mandel


          Rör samman alla ingredienser, vispa ej!!
          Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
          Lägg på hallon och ev. flagad mandel.

          Grädda ca 40 minuter. Vänd plåten över kakan när den tagits ur
          ugnen och låt kakan svalna så (den skall bli seg!). Skär i rutor.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 31-07-2025, 23:19
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon